Син ми има 23 и пол месеци накај 2 год, дали може за него да купам фенистил ? ептен е лом со дупките од комарци му стануваат ептен црвени дека ги чеша цело време да не остануваат лузни
да јас имам таков за малата. Супер е дека е гел и одма алди и не се познава, за разлика од синопен, бидејќи е во форма на крем.
Курето му е многу црвено и како потечено. Дури од 19:00 сњ оди на итна сега е 17:00. Да одам во аптека ќе ми дадат нешто? Сега мочаше и го заболе.
Бев во аптека рекоа можеле да ми дадат нешто за кога ќе го бањам ама сепак ќе морало и лекар и реков тогаш одма на лекар ќе одиме и отидовме на итна и инфекција на горниот дел на кожата и рецепт за едно како дезинфекција да ставам од тоа на стерилна газа и на курето на секои 3 саати ама понеделник и на педијатар да отидам пак да го види. Преведов на Гугл сеа- воспаление на кожичката (постититис), а буквален превод е предната кожичка па затоа го преведов како горниот дел
Син ми никогаш не бил некој јадач со не знам каков апетит, уште од бебе со куп играчки и сликовници пред него на хранилката за да го нахранам. Ама, во последно време ептен екстремно станува нејадењето. Појадок некако со лажги не го изеде, овошје сака ама потоа до вечер ништо друго не би јадел. Ајде почнав пред една недела Бевиплекс да му давам, демек да му отвори апетит ама ништо. Само што наполни 3 год. со 14кг и 97цм, вака покрај врсници ситен ми личи. Има ли некој додаток/витамини што ви помогнале за апетитот?
има точно 2 години. Млеко преку ден не пие, освен ноќе понекогаш знае да се разбуди и да побара па ќе испие 120 мл и толку. веќе 4 месеци и давам кравјо. Прашањево ми е за на одмор, ради сигурност дали да си земам адаптирано па такво да и давам или по пат ако ми побара. Пример бејби лов, како да читав дека имаат мали паковања а и не е скапо. Или?
Јас мислам дека нема да ти прифати адаптирано, бар син ми никако не сакаше, а кравјо пие сега. Да си купиш тетрапак од маркет кај и да одите, а по пат да се лажете со сокче/водичка, некако не би давала млеко по пат.
Ако сакаш од тука да си земеш, можеш, ќе ги ставиш во фрижидерче за во кола. Јас лани од Лидл земав млеко, 3,5 масленост, убаво си беше.
Не бе мама, мислев ради топлово пример за во кола или некаде ако сме излезени, да не носам тетрапак, оти она пие по 100 мл . заради тоа мислев да земам ад некое помало паковање. она и претходно си пиеше ад.
Мајки како се справувате со децата кои не сакаат да соработуваат за сирупи???? Му давам сабајле на сила ама нема шанси , го плукна одма аман веќе се испотив веќе и не знам што друго искрено...