Неотворено носиш секако, а можеш и така, сепак е тетрапак млеко, не би требало да се расипе. Исто ти е и со чоколадното.
Мајки, дали може да ми предложите некој ОРЛ доктор. Се работи за внукот, постојано е со затнат нос и постојано е болен и кашла.Моментално се во Македонија па да го однесеме негде на преглед.Благодарам многу.Инаку детето е 4 години.
Mislam deka drzenje do se edno isto ko u stakleno zvono e pogolen problem. Dete treba da proba se i svasta a mknenje cel jelovnik od doma za mene e nepotrebno. Pak ke recam ke se nalapa morska voda i pesok do mlekoto i hranata domasna nema da e ni zapekot ni prolivot
За дечиња што патат од ушиња, носите тампони за во вода? Сакам да ја нуркам малце ама страв ми е да не и ги воспалам ушињата. До сега од настинки, константно и се воспалуваат, два пати и има пукнато тапанчето. И постојат ли тампони за деца?
Постојат. Се формираат според увцето како пластелин. Има и мали форми, ќе ти кажат аптекарките. Можеш и гумен стегач преку уши, од материјал како капа за пливање што е.
Здраво керка ми има 2 год и 3 месеци. Оди во градинка и сега гледам мислам дека има вошки. нема многу малку се ама тие се размножуваат.. не знам што да правам дали да купувам нешто спреј не знам за толку мало дете? Ве молам за совет доколку некој се соочил со овој проблем
Мајки, како за пред одење на море, кој пробиотик го земате и колку време давате пред одење и после таму? 3 год има малиот.
Ај утешете ме дека не е само моево дете по неспиењево. Навечер супер спие без будење, ама летово ни е сѐ хаос направено со легнување навечер и станување сабајле. Имавме претходно супер ред, дневната дремка уште од 2 години ја отфрливме и легнуваше во 20:30 до 8 сабајле спиеше без будење, зошто ако отспиеше макар и 1 час во денот пред 23 не можеше навечер да заспие. Сега летово повеќе се изморува и дремнува некогаш и не ја оставам да спие повеќе од 1 час, и џабе. Вчера во 23:30 заспа, сабајле во 8 стана ненаспана, ама едноставно не сака да спие и денски кога ја успивам се противи дури а се гледа дека ѝ се спие. Цел ден енергија има, да е надвор трча скока, ама ако се заседи дома ѝ паѓа главата за спиење, нервозна е но не сака да си легне. 1 час се молевме за да си легнеме, легнавме во 9 и еве уште не е заспана. А и се спие ама едноставно не може да заспие.Денски спиеше од 14 до 15 часот. Да ја оставев јас ќе спиеше и 3 саати зашто синоќа само 8 саати спиеше. Значи да ѝ ги соберам во 24 часа колку спие, ни 10 не се собираат. Сите деца што знам на оваа возраст (2,9 години) ноќе по 10 саати спијат а денски по 2-3 саати. Не знам само како ќе биде во градинка ама искрено одвај чекам септември да тргне, валда ќе се стави во некој ред. Си ги искажав маките.
Се како што кажа,иста е и ќерка ми,кога не спие преку ден легната е во 19:30 макс до 07:00 наутро,кога има одспиено макар еден час како денес (заспа во кола),еве уште седи и неможе да заспие.Се противи да спие преку ден а едвај издржува.Тежок период,инаку 2 ипол год е.
2 год и 5 мес. заспива 21-21.30 часот, преку ден преспива во градинка. За викенд преку ден преспива по 2 ипол часа и си легнува после 22 часот.
Во рок од пола саат ми поврати 2 пати. На вечерата поврати. И прекина со јадење. За пола саат се напи вода и одма пак поврати. И дадов неколку лажички електролит и малку чајче од нане и заспа. Шо да очекувам? После одмор 3 дена беше во градинка. Врти некој вирус цревен? Шо да давам ако продолжи со повраќање? До сега повраќала само кога е настината и има шлајмови
Здраво. Ми треба мислење од вас како да се постапи во ситуација. Внук ми има 2,5 години и има лоша навика да пика предмети во носето. Нема ни месец, имаше стегач пикнато и заврши на болница. Деновиве покушал пак. Дали е многу мал за дефектолог или може да помогни? Инаку е многу живо и своеглаво дете. Мирува само кога спие.
Може е вирус, а и промена на клима. Биле сте на одмор, додека да се адаптира и треба време. Давај полесна храна и течности.
Синоќа се слушмав со педијатар и и дадов наусолвит џуниор. Па ми побара вода. Испи повеќе и по трет пат поврати. Цела ноќ не спиеше како што треба ама не поврати. Бараше вода, млеко, ... беше инплус гладна. Ама водичка и давав по малку. Сабајле бараше многу вода. Страв ми е пак да не исповрати. Од одмор се вративме пред една недела. Кој знае што е. Денес да и давам лебче тостирано, супа, јогурт..?
Да мама, тостирано лепче, супа, јогурт, чајче, ориз, компирче. Не ја форсирај многу и да се сили од шо е гладна по помалку давај ѝ или со паузи на секои 2-3 залаци. Ко нова да е денес.
Од ноќеска нема повратено. Она една јадачка што е, ја знаеш . Само на чај и вода е денес и грицна малку лебче. Да и правам утре кс? Секако не ја пуштам во градинка.