Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Дали сте давале од овие за имунитет за деца дефендил, бимунал или киндеримун прашокот? Некоја искуство или препорака?

2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Детево 2 годинки, до сега немала проблем со столицата. Редовно давам пробиотик. Една недела во Грција бевме и тешко какаше таму, суви топчиња. еве 2 недели сме вратени иста песна е. пред некој ден дури и плачеше од што неможеше да се искака.

Малку млекце пие, тетрапак, 100-200 мл во денот ако и се фатат, ова е вкупно млеко за пиење и во кашичка шо и ставам пример.
    Кога бевме во грција земав ад бејби лов и таму 2 дена пиеше по 100 мл и толку беше.
    има шанси од тоа да е? поминати се повеќе од 2 недели.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Kinderimmuno 3 теглички испи минатата зима... ама не знам дали имаше ефект, прва зима во градинка нон стоп нешто имаше дете. Дали без него ќе е било уште полошо не знам.
    Инаку вака ми е најокеј по состав, има и пробиотик внатре и д3, плус давав само рибички омега.
    Од мај наваму апсолутно ништо не давам, ама ќе видам како ќе биде прво без имуностимулатори па може ќе вклучам нешто. Матичниот е многу против вакви работи, и само еднаш му имам спомнато после терав на своја рака...

На Snowflake92 и Skyler им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Дефендил и киндеримун имам давано и не видов некој бенефит, што вика @WonderGuurl дали ќе било полошо или не, не знам ама си беше болен цела зима првата година. Втората година ништо не давав и се немаше разболено 9 месеци.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Сум давала јас бимунал не видов ефект, беше мн болен стално. Киндеримун сум давала ама дома беше тој период.

Сега ми е на мисла да давам најверојатно киндеримун заради тоа што иде у градинка од март, ама си има мака со бели дробови најверојатно на алергиска основа прави бронхити од мај до сега 3 пати направи ,и е сега со терапија фликсотиде спреј.

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Od promena na klima i okolina se desava toa. Daj suva sliva ili obicna poveke ovosje voda i potecna hrana. Ako zavrsi rab od ako ne imas sirupce picolax od toa ke dades i ke se iskaka ama toa ke go razvodni da ne se plasis pa proliv deka ima

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.411
    Допаѓања:
    26.657
    Совет што би можела да дадам на дете во кола за успивање? Дали има некој таков сируп? 2 год и 4 месеци е подолг пат е во прашање

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    5.746
    Сируп мислам дека нема, можеш Драмина апче т.е четвртина или половина не знам колку точно треба.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    1.421
    Мајки ве молам утешете ме :sweat: има скоро 2 год и 1 месец
    Гледам син ми се повеќе командува уште одамна ама сега се повеќе...
    Не сака ни да се бања,се плаши евентуално да го бањаме..
    Најголем проблем ни е јадењето, буквално ништо не јаде дома освен леб салама и каши тие на Лино најмногу ги сака, грицките некогаш..
    Ве молам да ми кажете како да се справувам со него, се смешка,си игра, ме гушка ама ми фати живци кога треба нешто он се повеќе командува како нему му одговара?
    Не сакам да го тепам , не е тоа решение ама и да го искарам ќе заплаче и ќе ме боли мене после сепак тоа не е едноставно..
    Сакам да ја воспоставам врската меѓу мене и син ми , да се научи на ред ...

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Terrible two’s мајка, на дневна основа се помирни ама има напорни моменти кога не се искача на крај.
    Пробај со убаво, со договор. Прво ќе доручкуваме јајца пример, па ќе грицкаме заедно смоки. Или прво ќе се избањаме, па ќе одиме на лулашките. И не отстапуваш од тоа. Пробај и грицките што ги имаш дома да не ги купуваш или да ги замениш со поздрави варијанти. Друга опција е да идете заедно на пазарење, стави го во количка, избегнувај ги рафтовите со грицки, однеси го кај овошјето, кај месото, млечно, дај му да избере што ќе јаде, ако има некој суперхерој што го сака кажи му дека ќе порасне голем како него ако јаде здраво итн. Обично машките деца се огледуваат на татковците, мојот стално вика сакам да пораснам како тато, сакам мускули како тато, искористи и таква ситуација ако можеш. Гледај да го уморуваш што повеќе надвор, качи го на столче да готви со тебе, додека правите заеднички активности збори му колку е штетна нездравата храна, дека забите ќе му поцрнат. Јас вака успеав да му ги скратам тие задоволства, еден период можеше да живее само на грицки. Мислам нема ништо лошо да грицка ама не може пред оброк. Му го кажуваш и си стоиш на тоа.
    Ако веќе сфатил каде стојат грицките и благото, ќе ги скриеш на друго место, а на старото ќе оставиш нешто ситно, кога ќе посака и ќе види дека нема избор со тек на време ќе се откаже. Лино, салама и такви работи исто ќе ги скриеш, ќе му оставиш само тоа што сакаш да го јаде. Ќе прескокне оброк ама мора да јаде нешто.
    И почесто прашувај го што сака да јаде. Сака пример Лино, кажи се потроши ама имаме лепче и јогурт сакаш попара? Постепено.

На LivingGlam, brm_brm, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    4.457
    Од кога почнувате со Д3 ? малата пие Молерс без прекин , дали давате од Септември ?

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Јас не прекинувам ни во лето, само малку намалувам доза зашто не искачаме на топлото секако. Само на одмор воопшто не давам. Во септември ако не искачате од 11 до 15h давај цела доза.

На dromka и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.499
    Кои се таблетките што се шмукаат ?

14. Meimei

Meimei Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Какви испитувања може да се направат ако сте запознаени?

15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Да да тие кидс витс

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    4.457
    Ти благодарам. Бевме декој втор ден на плажа па затоа матичната ми рече дека доволно има во Молерс вит Д. Ке почнам за брзо да давам.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.584
    Допаѓања:
    10.016
    За 2 ипол год дете каква гума за пливање користите? Или мускули, елек, што и да е?
    И уштр нешто, дали е во ред пример да подготвам пред времр манџички и да ги замрзнам, па таму само да им одмрзнувам и затоплувам? Зошто не сакам да јадат глупости, па да не де замарам секој ден со готвење за ручек. Што мислите? До сега вака не сум правела, па затоа ме интересира.

18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    1.707
    Каде ќе одите?

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.584
    Допаѓања:
    10.016
    Грција.

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.211
    Допаѓања:
    17.887
    Мојов на иста возраст, пливаше со обична гума. Носев и мускули, ама не ги сакаше.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.