Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    12.735
    До 2г и 9м му искочија сите петки ама долг и напорен процес со вриштење во сон.

Леле @Dancewere твојата е на друг левел, брзо нека поминува :hug:

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mojata veke gi ima...mislam odkaj 1.5-2god i izlegoa

3. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    695
    Имате ли искуство кој модел е поширок од овие два? Првите ги имавме тие што пишува аdidas crand court, и лепенките не му го префакаат скроз ножето некаде до пола му се залепуваше само и ептен безвезе личи.
    Е сега ги гледам и овие adidas breaknet, и освен што имаат дупчиња напред скроз се исти на сликава :/
    Предложете ми од искуство нешто адидас што има поширок калап ама да не е платнено, кожни да се, и ниски
    Пума се поширок модел (барем едни на поклон што ги добивме) не би ми сметало и такви, ама неможам онлине да најдам нешто што ми се допаѓа

Прикачени фајлови:

4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки, дали имате користено сируп Фероглобин за подобрување на хемоглобинот? Ако може да споделите искуства околу истиот, благодарам.

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    1.437
    Мајки како соработувате со децата, како им ставате капки тобрадекс ? 2 год и 1 месец е син ми ама никако не прифаќа.. има некоја финта за да успееме?

6. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    4.099
    Соработка нема. Маж го држи во раце полулегнат, јас му капнувам. Плачки се 5 минути ама кога се мора се мора. :)

На TarantulaA и sani99 им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    30.350
    Никако. Еден ја држи, друг става. Соработка за 20 години ко ќе сфати дека не сакаш да го повредиш :D

На dromka и sani99 им се допаѓа ова.
  8. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    172
    И ја
    И јас прашував за зимски патики. Моето имаше Најк што се навлекуваат и многу убаво му ,, легнаа'' на ногата. Друга патика не ни можев да му облечам.
    Откако ги поминав сите спортски продавници случајно му најдов патичиња во к&к мислам се вика во сити мол. Ама не се ни слични на овие што прашуваш.
    Знам дека не ти помогнав тоа што прашуваш, само ти споделувам.
    Од овие со лепенка на моето му се тесни патиките и се жали. Имам од Зара вакви слични, Адидас само му ги пробав и бараше да ги соблече и реебок имаме дома исто со лепенки. Мислам дека иако изгледаат пошироки овој модел дека не се толку удобни за дебели стапала.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    10.393
    Предлог кревет за 2 години?
    Сакам да го мењам бебешкото, барам да е низок кревет со некаков вид оградичка и да е поголем, да не треба да го мењаме за две години.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    12.735
    Ограда можеш да купиш од било која бебешка продавница, има долги и останува простор само колку да се качи.
    За кревет, можеш по нарачка од овие приватниците што работат. Јас планирам да нарачам само рамка и да ставам душек, скроз на ниско да спијат. И да паднат од 15цм ќе паднат. Имам еден единечен само материјал си нарачавме по мерка, маж ми го склопи, можете и така.

11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Nie i ja praevme sobata od 0 i napraiv golem krevet 120cm sirok na toj si spie bez ogradi bez nisto. Vo 6 meseci ednas ima padnato. Ograda ne stavam prvo deka e dosta golem ja sobira i na sirina da spie drugo znae nekad vo nok da trgne da stanuva pa mi e strav da ne se upletka so ogradata pa da padne. Mislam deka veke koa trgas bebesko nema poenta da prais nekoj megu krevet,staj si golem i da ne se mislis za nekoja godina pak

На Tea SK и sani99 им се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    1.437
    Низок е креветот? ние немаме услови сега за сега, сеуште спие меѓу нас ( за жива глава не сака во креветче )

13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Standard visina za krevet za vozrasen.

14. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Вака нешто евентуално, а може и по порачка некој да ти изработи:
    https://www.libertabebecentar.mk/kr...pCEozVL5Yf4KCzFZ6bQTl9vNUySDJix55WafFBdgegVDo

На mjay.yyy и Tea SK им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    10.393
    На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    1.437
    Како да се справувам со син ми ? Во последново време плаче кога сме на лулашки , му викам ајде да си одиме дома, леле ама се утепа плачејќи ( ни со финта ни ништо не бива ) а и исто така му викам други деца сакаат да се лулаат малку па ќе се менувате ауу нема шанси да дозволи , мора да е он тука .. Како се справувате во тие ситуации? веќе ме става во непријатна ситуација , ни со убаво ни со ништо не бива :(:( ептен голем инат...

17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Го зимаш во раце и си одиш. Исто и мојава не дозволува. Ѝ објаснувам кратко и јасно дека треба да си одиме, она дава отпор што е нормално и ја земам во раце. И ѝ велам ајде сега мафни им на лулашките чао, утре пак ќе дојдам.

На Knizhevnik11 и sani99 им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Od kade zimate toplinki za decava za vo gradinka? Nekoi na primer sto ne potat

19. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    5.124
    Јас земам само Чико од Енци менци...имам порачано и од топлинки.мк ама нема споредба барем не за мене, чикото се авион..е сега се прескапи па чекам стари модели кога ќе ги намалат на 1000ка купувам иначе се 2000 направени

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Јас земам од www.hippo.mk веќе втора година од таму, откако прооде и дома е во такви. Само што изгледа трошат залихи и има мал избор на бројчиња на страната, а веќе 1 год немаат донесено нови модели. Малку поголемки ѝ ги нарачувам, иако изгледа дека ѝ се мн големи кога ќе ги облече, убаво си оди без проблем. По 1 година ги носи, скроз вредат за парите, нозете никогаш не ѝ се ладни а исто како боса да е, немаат ѓон.