Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Кај мене единствен спас од кашлање одење на лекар и пиење сируп. Бабински лекови не помагаат, сум пробувала. Кога се почне со кашлање се нема крај, пс една лоша кашлица од петни жили, не може здив да земе, за грев.

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Јас многу сум задоволна од балсамот Мукоплант на dr.Theiss за кашлица. Откако ќе ја истријам ма градите и грбчето моментално престанува да кашла. Искрено вреди да го пробаш, јас многу пати сум спречила бронхит со тој балсам.

На azelea и Arendelle им се допаѓа ова.
  3. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @pilenka Колку е голема ќерка ти, се интересирам зошто и јас имам проблеми со кашлање, крчкање на градите , моето е годинка, викам малечко е.

4. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Мојата е две години и три месеци, балсамот ми го препорачаа уште на една година, ама консултирај се најпрво со матичниот лекар.

На Arendelle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Дали имате искуство сo hand- mouth-foot заболувањето? Син ми го фати од вчера, целиот е исфрлен со ситни брумчиња, вчера и температура имаше. На болница бевме ништо не ни дадоа. Колку време трае? Што смеам да му ставам да не го чеша?

6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Сега читав за балсамот и пишува дека е за деца над 4 години за мачкање и над 6 за инхалација. Колку години е твоето детенце? Мојата е 2,5 години и никако сируп не сака да пие, фала му на бога што ретко се разболува инаку...ова со мачкање многу интересно ми се виде

7. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @EuHenIa пробај со шприц да му дадеш сируп и јас мака мачев. Со него таман и дозата измерам му го дадам во раче а тоа одма во уста и го шприцнам без проблем го голтне.

8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Со шприц и со сила и устата ко ќе ја стисне нема шанса, не сама, не ајде прво мама па ти...што ти не...затоа ова со балзамов ми се виде убаво ем да не ја мачам ем да и олесни

9. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Големи маки се знам и јас го меркам балсамот, ќе го земам најверојатно, за малото не знам ќе се консултирсм прво со лекар на своја рака ми е страв. Ќе се најде и за поголемото. На големи маки сме од настинки.

10. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Пишав погоре, две години и три месеци е мојата, знам дека така пишува. Ама мене матичната ми го препорача уште на една година. Знам мајки кои и уште помали дечиња ги мачкале...Ама мој совет е прво да си го прашате вашиот лекар.

На EuHenIa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Мене во аптека па и на самото упатство за употреба пишува за над две години ама во консултација со матичната можело и порано јас и при најмала настика го користам и ми помага многу побрзо и се одзатнува носот може слободно да дише

12. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @kankus ќерка ми е четири години, мислам дека можам слободно да го користам а за малото ми е страв. Можеби е јака кремата а тоа мало на своја рака не. Консултирај се ипак со матичниот. Некој ги е мачкал дечињата мислам градите со свинска маст, постарите тоа советуваат, кас пак многу сум скептична за такви работи.

13. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Слободно мачкај без гајле јас го користам од 1ипол можеш само помала количина да ставаш а за маст и јас сум чула ама никогаш не сум ја мачкала

14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.083
    Му правев азотен оксид тест и кожни алерго тестови. На азотниот тест рез му беше 51 и докторката ми кажа дека е доста висок и дека тоа е показател на воспаление на долен респираторен систем предизвикан од алергиска реакција. На кожните покажа реакција на мувла и малку на домашна прашина. Причина зошто правев тестови е тоа што во последниве неколку недели има напади на кашлица, сува без искашлување и само со инхалации дексаметазон и вентолин се смируваше. А претходно некаде крај на март почеток на април имаше пнеумониа додека уште беше неизлечен од варичела. И порано знаев дека најверојатно е алергичен на нешто бидејќи често кива и поткашлува, посебно од сабајле по спиење и пролетен период. Искрено очекував да покаже на полен. Докторката ми вика може и порано бил осетлив на ова меѓутоа му бил појак имунитетот па немал некоја поголема реакција. Сега сипанициве го кутнаа, имаше 3 бактерии во нос најверојатно од ослабен имунитет тие му направија пнеумонија.
    правел некој азотен оксид тедт, имал вака висок резултат, или некое слично искуство?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    И мене ме интересира. Мојов некаде од април наваму кашла повремено, сува кашлица. Се смирува со мед, сируп од кромид и мед, сируп од тегавец. Се смирува и од прскање прополис во грло. Го носев неколку пати кај матичната, нема ништо на гради, нема црвено грло, ни нос тече. Цела зима не се разболе, пролетва само кашла. Утре ќе го носам за подетален преглед, ама не знам ни јас што да барам да се испита плус, освен крв и брисеви.

16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.083
    Зависи колку е голем. Имам слушнато дека пред 3г не прават алерго тестови. И мојот порано се смируваше со мед чај прополис ама последниве неколку пати не, само со инхалации

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    6 години има. Не сум го инхалирала досега, немало потреба, фала Богу. Ќе видиме што ќе каже утре матичната.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мајки, кажете некој лек за сува кашлица?

19. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    Совет мајки ве молам,син ми е три и пол години прее кај 12 ч на раката средина на дланката го касна претпоставувам пчела бидејки извадов осило а не видов што беше,после дваесетина минути почна да му потекува рачето и да се шири отокот,му дадов лоратадин едно лажиче мегутоа отокот продолжи да се шири ама со помал интензитет,сега му е потечено скоро до лактето ама најповејке му е дланката,го однесов на лекар му стави матичната инекција синопен и ми кажа дека таја ке спречи понатамошмно ширење и ке го заштити ама сепак не сум мирна дали требаше да одиме и на болница незнам матичната не ми рече ништо такво ве молам некој со искуство.
    мислење @joy1

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.288
    Не ми стигнало известување дека си ме тагнала.Сега како сте?

Ако немате гушење и слични потешки симптоми немате потреба од болница.Нормално е да боли убодот,да е црвено и да отече малце.Ако некогаш повторно се случи(не дај боже нели) после вадење на осилото втријте аспирин натопен во вода на местото и ставете мраз заради отокот

На galapce и ubavka1 им се допаѓа ова.