Ќерка ми кога ја одбив на 2 1/2 се будеше скоро секоја ноќ,мислам навика дека цицаше ноќе,исто бараше вода ,па нешто си зборуваше,сега на скоро 3 се буди само ако и се оди тоалет.Сигурно е период ,додека се навикнат да презаспиваат сами.
Не знам кај да го ставам прашањево. За 2 недели имаме резервирано игротека за роденден. Она пред не цели 2 недели спушти на гради, сега е добра, завршуваме и со кортикото, ама не знам дали да ја мешам со деца, да откажувам игротека или да терам. Може претерувам, стварно не знам. Инаку не ја пуштам во градинка сега.
Значи роденденот би бил 4 недели од болеста? Мојава задни пат кога спушти на гради после 1 нед во градинка отиде. Месец дена е долг период за да откажуваш.
Не откажувај. Мојава пневмонија имаше па по 3 недели од дијагноза ја пуштив во градинка, ти за роденден. Сосема е доволно 2 недели да поминат од дијагноза ако е добра.
Кога почнуваат да зборат, малце повеќе спиењето им се руши а ? Секој ден се повеќе зборува ама па 3саати се успиваме навечер 2год има иначе
Мислам дека не е до зборувањето. Има регресија на спиење на 24 месеци. И мојава наполни две и почна саглам да се разбираме последниов месец но пред две недели имавме неколку ноќи со успивање по саат време. Се врати во нормала.
Majki da prasam nesto od koga ja namestivme elkata toa e 7 dena mala ic ne ja recka elkkaa ne ja interesira ednostavno saka da si igra so lajci da frla raboti od masa da se brka so soprug moj toj da bidi kuce taa da bega pa sakav da prasam normalno e da ne ja regidtrira elkata ? kako e vaseto iskustvo ? devojceto mi e 22 meseci sovet ?
Мајки Од полни две години се почнува со 4ка адаптирано млеко ,или може и уште 2-3 месеци после 2та година да пие 3ка? На Нан 3 сме , имам уште три кутии неотворени ,а уште 3 недели ќе полни 2 год синко . Па да знам дали може да си го дотрошам тројчето или мора на полни две со четворка
Јас продолжив со 3ка и после 2рата година. Искрена да бидам 4ка не сум сретнала никаде, а и мислам дека нема смисла за наредна бројка кога веќе на 2 годишна возраст јадат скоро се.
Па што ако не ја интересира? И мојава лани во јануари наполни 2. Баш толку имала во декември скоро 2 год, ја виде испеа елко елко и не ја погледна веќе. Преживеа елката и од неа и од мачорот. Годинава ќе видиме , уште немам храброст да ја накитам, од јуни зборува за елката.
За имање ,има од сите фирми 4ка. Само не сум читала што е разликата меѓу 3 и 4ка . Ќе си продолжам ко така и јас со тројка . Пред спиење ми пие само , по околу 210-240 мл. И до кога ќе пие млеко така пред спиење ?
На поголемото на околу 2.5 години му го скратив пред спиење. Помалото планирам исто најкасно на 2.5, ако успеам ќе пробам и порано да го скратам. Ми е страв од расипување на забите.
Значи Не мора да пијат млеко веќе после втората год,а? Оти јас мислам дека без проблем можам сега да му го тргнам , ама му давам . Имам пробано и без млеко , си заспива без проблем ама наутро пред градинка бара . А несакам да му давам пред градинка оти таму па тогаш не го јаде доручекот. На два ума сум што да правам
И моите пијат пред градинка, но немаат проблем со јадењето таму. Сакам и тоа да скратам ама немам живци насабајле да се убедувам. Немаат потреба да пијат млеко ако внесуваат доволно млечни во текот на денот.
Моите не пијат млеко од година ипол. Јадат млечни производи и сметам дека е доволно. Супер е развиваа и солиден имунитет имаат.
Мајки, малиот е 2 ипол год, одвикнат е од прлени веќе 6 месеци. Од минатата недела кога еден ден имаше стомачен вирус (малце пролив) престана да кажува кога му се оди по голема нужда и одбива да седне на нокшир, кога ќе пробам да го седнам вришти, се дере. Два пати се поткака во гаки и после продолжува на нокшир без проблем. За мочање е ок. Дали имала некоја мајка искство?