Над година млекото не е основна храна. Ако јаде сирење, урда, пие јогурт, од млеко нема потреба. Моиве без млеко пораснаа. Мит е дека децата растат од пиење млеко.
Јаде све од ова , немам проблем со јадење . Знам дека адд или какво и да е пресно млеко не е основна храна , нити па некој аир има од него ,ама некако сигурност ми влеваше да испие млеко пред спиење , пошто количински малку ми вечера ( рано заспива , во 19ч) Фала ви. Ќе го оставиме веќе млекото ко така
И мене ми е прво, ама не сум прилично млада, не му ја мисли толку, не се геижи без потреба. Сите деца имаат различни интереси.
Здраво, имам дете од 2 г и 3 месеца. Пред околу 1 месец имаше бактерија во мокрачата и ја лечевме со антибиотик и сега ја има ама многу малку според уринокултурата. Прашањето ми е за тие што имат женски деца… дали е нормално околу вагиналните усни често да е црвено обично после какање се вцрвува. Дали е поврзано со бактеријата ?
Мајки ќе прашам тука ако сум офф топик упатете ме на правата тема. Ми треба совет околу купување креветче. Синко е 2 години и досега спиеше во монтажно преносно кревтче, ама веќе почна бељи да прави готов е сосе кревет да се преврти, па сакаме да земеме креветче. Тие што се од 2 до 12 години. Ги гледав во Либерта бебе центар креветчиња не се лоши ама убаво би дошло искуство да споделите. Фала мајки
Јас го имам, креветчето како креветче е топ, ама има една маана душекот е многу тенок.. не ни можам душек да го кажам,повеќе е како надушек ќере пред сигурно има веќе 4г спиеше на него, па после купив душек за него ама беше висок и ја покриваше цела оградичка.. Две деца го поминаа уште малку и третово ќе почне таму, а се држи уште
Нас пред некое време ни го донесоа од префино (на инстаграм) Предобра изработка е, ептен се услужни и фини, креветчето скроз на земја е, душек од пердормире земавме. Што е најбитно, синко многу го сака, го вика кревет куќа, и ептен му се радува. Засега само дневни дремки прави таму, бидејќи ни е во друга соба, и секогаш кога ќе спие таму спие 2+ саати од комоција
Јас и земав од икеа, не е стандардна димензија 80 на 165, кренато е од земја, некако од хигиенски причини, а и провев осеќам доле, се одлучив да е подигнато, не е премногу околу 20тина цм. Доволно високо да може играчки ако треба да складираш и да исчистиш и доволно ниско да се качува/симнува или ако не дај боже падне да не се повреди. Инаку има и заштитна ограда и технички не може да падне. Пред да се испоразболи прошли месец си тераше ноќно спиење таму, е после се разболе па ја пикав со нас за да ја пазам и сега пак спие во детска ама после 12 ако стане си продолжува со нас. Некако намерно не земав поголем кревет пошто сега собата и е ептен тодлерска, не баш средена, здравје за на школо ќе си добие пак некој ремонт на соба па и нов кревет и душек.
Koga ke pocnes da vadis pelenite ke mora da go trgnes. Mojata pocesto ne izdrzuvase da ne se izmoca navecer ako pie mleko pred spienje i prekinav da i davam. Sega pie sabajle koa ke stane mleko
Se zacrvenuva od nastinki,ne bi trebalo od kakanje. Koga se podnastinati ili bolni pokisela im e mokracata i kaj zenski pravi crvenilp. Stavi malce nekoja krema za pelenska so cink ke se povlece. A za brisenjeto jas posle kakanje brisam baska gaze baska dunda
Да они ги изработуваат, од масивно дрво ги прават, види ги имаат различни модели прашај ги брзо одговараат. Не знам кога најбрзо можат, нас не ни се брзаше, јас им кажав за месец отприлика дека ни треба и точни беа со време