А мора да имаат дремка преку ден? Мојава веќе месец-два не преспива, едноставно не сака, престанав да ја форсирам. Не е ваљда да се одрази лошо на развој? Едит поради муабетот погоре што го прочитав: 2 години направи јас престанав и суплементи и адаптивно да и' давам. Баш се мислев дали сепак треба нешто да внесам пак.
Абе не мора, ама многу е подруго да дремне. Мојата прекина уште летото, на 1.5 год, многу е мало за да не преспива уште на таа возраст. Ја осеќам дека и фали, оти накај 17ч ја фаќа криза и околу пола саат е многу раздразливс, трие очи, ама тогаш веќе нема легнување.
Да бе, ко инспектор по сите соби. Кај шо имаше шо да се растури, обавезно. Веќе не спие.. станува во 6-7, легнува во 7-8. Ужасна е после 5 саат, а не можеш да ја легнеш оти ќе стане во 7 и после до сабајле оро ќе играме. И спие ко црв значи се мава од мене, од креветче дека споени ни се, качува нозе, се превртува. Аман, раат немам спиено не знам. Ај пак е полесно откако ги споив ама ужасно е спиењето, по 200 пати се будам на секое превртување нејзино. Едвај чекам да помине
Добро е да има дневна дремка но не е морална И малиот гледам за 3 месеци ќе прави 3 години ама каде и да е ќе ја прекине дневната Секој ден веке со мака заспива Едит: Во последно мн млеко пие како му намаливте ? Со сати знае ништо да не јаде ама за млеко веке аман
Ужасна е кога не спие. Еве викендов маста ни ја извади, а во градинка спие. Барем така викаат. После 5 ја фаќаат страшни кризи со тепање на себе, на нас, со секакви барања. Не е за да не спие
Не се секирај сесре, мене НА ГРБОТ МИ СПИЕ, мора да е ЗАЛЕПЕНА за мене. Ноќно мо*ање...јас уште не седната на шоља, она одма станува и рика мамаааааа, кинисува да ме бара ама битно и мобилниот ми го носи
Јас маки имам од кога е родена не е по дневно спиење, ама од година-година ипол па ич. Сега е 2г. и 4 м. и не само што дењски не сака да спие, и навечер едвај околу 11 заспива. Се надевам период е. Кренав раце веќе, си реков кое фајде на сила со плачки да ја успивам, само за да подреме саат-два. И мојава е ужасна, ама не покажува знаци дека и' се спие, баш напротив, уште на лустер да земе да се беси, цел ден само скока, трча, се пентари. Препишав на terrible two.
Милина. Како да ти кажам, лепенка И преку ден многу плаче по мене, ко да ја оставам на улица Аа тука имаш зевање, триење очи, легнување по земја. "Мама сакаш ли да спиеш" и ко да ја колиш вришти. Значи од петици го вади НЕ. Ќе ми пукне ушното тапанче кај и да е
Не давам никакви суплементи и јас. Ако е здраво дете, нема потреба. @minne992 и мојата си го сака млекото, си бара, и давам. Нека пие, што да и правам. На братучетка ми така пиеше многу млеко малиот, па после нагло накај 3.5 год го прекина и не сака веќе млеко да види.
Мајки што давате за запек? 2 години е, мака мачи додека да се искака. Ептен тврда столица има а секој втор ден е на манџи.
Јас имам дадено парафинско. И јас пиев во бременост така да безбедно е али се дава само 1 кафено лажиче. Јас го имав зезнато со лаксатив па пролиф ми фати па после проливот го оправавме. После тоа пак фати запек и му дадов од парафинскто и се искака после неколку саати.
и јас немам прекинато, пробиотик, омега, витамин Д, а откако тргна во градинка, плус витамин Ц, Молерс наместо обична омега и сируп за имунитет. Бетер од бебе е . Јас до април/мај секако ќе давам се од ова.
Дали со протект џуниор давате дополнително д3 и други суплименти, бидејќи доста витамини има во ова па да не претерам?
Девојки, тие што давате молерс, како го давате доколку малите несакаат да ви го пијат? Борба е додека да го испие, а и пола ми го плука. Дали може во нешто да му го ставам?
Има 2.5 годинки и зимскиот скафандер и е скроз кнап. Може и од тоа се нервира. За од следна сезона би била полни 3. Ситна е мала, па се прашувам дали ќе е попрактично исцел скафандер за снег или дводелно? Со оглед дека сега уште е со пелени и едноделен ми е ок сега. За следна сезона ваљда дводелно а? Да фатам нешто џаба цени во синсеј.
Kaj nas pomogna efecol junior prasace. Do 2 godini maka macavme so tvrda stolica, pa po preporaka na doktor pocnavme so kesickite, prvo sekoj den po edna, pa preku eden den, pa preku dva dena i taka postepeno gi otkazavme. Od togas dali radi prasaceto, dali taka se pogodi periodot, sekoj den si odi vo wc bez problem