Ова не е исто со адаптер? Секој нокшир е преносен . @Pacient srna по кафани мкнеш адаптер? Не ми текнало ова
Iam eden mal bez racki go sobira u rance. Nekako pocisto mi e na toa da ja sednam nego na toaletna. A mojana ko kuce e a vleze vo kafana prvo ide da moca
Ваков тип се склопува и мн мал испаѓа, имам видено и на др место само не можев да го најдам тој беше со дно и се склопува и станува мн мал, може во ташна да се носи
Здраво Колку време да толерирам покачена тт 37.5 до 38? Во четвртокот качи највеќе 38.5 , му давав на 6ч парацетамол тој ден, и од наредната ден само една доза кога ке се качи 38, ама еве мерам на три-четери часа цело време е 37.5 ( на таа сируп не му давам) Освен тоа затнат е носот и има проѕирен секрет. Ставам аква марис и со носко му вадам ама џабе, пак е затнат. Препорачајте ми некој квалитетен спреј да се отне убаво. Денеска значи е 3ден со ваа тт, дали понеделник да одиме на лекар ако и утре продолжи вака? Или има некој вирус што трае и подолго ваква тт?
Operil detski najdobro odzatnuvaat i nosi go na maticen ako uste ima tt napraj krvna slika i crp i grlo neka zirnat i usi. Ima periodov miljon virusi
Имам такви капки ама не, не го одзатнуваат, ушите не се , зошто еднаш му беа воспалени и имаше мн мака. Ке го однесам да го ѕирнат еве и денес тт 37.6 , сируп не давам и стој таа тем. Ама има мн енергија, само слабо јаде, и ради тоа оддолговлекувам зошто стандард антибиотик ке ни дадат ... а ме интресираше дали има и други деца вака со ваква тт да ги држи подолго Земав едни капки нозалис релиеф па ке видиме дали ке му олеснат. Фала ти
Како ги успивате децата после втората година? Секоја вечер е со плачење. Не можеме мирно да се испратиме да спие и се нешто и смета.
Никако. Спиење не смее да се спомне одма збеснува само да не легне. Полека гасиме светло па во спална лежиме сите у мрак, он брбори, мрда до последен атом енергија и заспива со Не, не, не.
Легнуваме на спална, само пригушена ламба свети и 10 минути му правам смешки, се глупирам дури лежиме, пееме песнички 2-3, повторуваме зборови, приказна му раскажувам и на крај го прашувам "Ќе спиеме сега, да изгасам?", ми вика да, гасам светлото, се бутка во мене и уште 15 минути лежам да заспие па излегувам од соба. Ритуалот пред спиење и за заспивање ни е ист секој ден. Со татко му е друга песна, само легнуваат и кома се двајцата за 5 минути.
Шо е ова бе, галениче Мене ме мава со перници додека не се измори и папса. Ритуално секој ден Приказни, песнички мисловна именка Сакам тато, сакам мама, сакам бебе и Боби, нејќам бебе, мама Боби јас бебе, дај раче, покриј ме, НЕЕЕЕЕ ОТКРИЈ МЕ, покриј го бебе, ама до рачињатааааа! , дај раче, гушкај ме, сеа јас тебе, ОВАА ПЕРНИЦА ДАААЈ, и заспа со перницата у раце. ^ Ова е се од вечерва
Којзнае колку ти е забавно! А денски преспива? Моево се буди во 6ипол, во градинка преспива саат ипол- два и навечер во 8-8ипол е папсан. Ама турбо е нооооон стоп цел ден, од рипање до пентарење сегде, трчање, не седнува ни 5 минути.
Прејако ми е Кога како, во градинка секој трети ден спие, дома викенди не. После 5 кризира Во вторникот не спиела во градинка, од 6 до 9 една кутија цигари испушив. Се шекна начисто, не можеше да заспие дека преморена.
So dogovor odi mie zabi i moca, pa legnuvame gleda 1-2 pesni na telefon,posle ja drzam vo race na klackalka i i raskazuvam prikazna,zaspiva ja stavam vo krevet i si odam. Zadnjive mesec dva se se istite 2 pesni i bibi i bobi na zabolekar prikaznata
Uste malku 3, ama guskalce e od bebe. Porano zaspivase na cicka,vo race ja ljuljav,pa sea ljuljam gaz ili na klackalka sedam so nea vo race. Ne praela problem samo da se dogovorime da si legne,imase period zimovo pred 23.30 ne zaspivase ne znam zosto. Sega do 22.30 e kufer porazumno mi e ama spie i preku den
Ве читам со спиењетво и си викам па јас злато дете имам Скоро година си има ред и баш 9 во кревет. Бањање или миење рачиња и сама ме вика во сплана, 10 тина минути си ќутиме во кревет и кома. Може еднаш месечно нешто да изводи на пример за 20 минути да заспие ама генерално е топ. Ова мислам дека се осеќа дужна што животот ми го исцица без спиење првата година