Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    7.134
    Мајки, предлог шампон за 2+ години девојче со кадрава коса?
    Користат Corine de Farme ама мајката не е задоволна од изгледот на косичката на детето после бањање.

2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    5.761
    Baby Boo, го земам од Зегин.

На azelea и Miss_S им се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    4.816
    Кој точно, ако може слика да пуштиш. И во споредба со други приметуваш разлика? Јас уште со маслената биодерма купка ја бањам, не дека и е лоша вака ама ај. :)

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    5.761
    овој
    https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/baby-boo-shampon-i-balsam-so-maslo-od-makadamija-200-ml

Претходно за тело и коса користев Веледа, но почна да и се плетка косата многу. Со овој е полесно расчешлувањето. Друг шампон немам користено.

На azelea и Mucika им се допаѓа ова.
  5. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    2.838
    Мајки дали има тука некоја со искуство со флексотиде спреј како превентива терапија?

6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    629
    Мајки детево ќе ми полни три години за неполна недела. Кажете како се справувате со облекување и прифаќање на нови работи поточно облека? Еве сега сменив од зимско во летно абе секое облакање е со мака - не сакала па не сакала и тоа се потворува од дома па надвор кај и да одиме. Се трудам да ја залажам со сликите и шарите на облеката ама не бива.
    А не се работи за нешто што и е тесно или етикетка да ја нервира - значи се проверувам по сто пати ама секој пат иста приказна.

Ако е фаза кога завршува? :worried:

7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.770
    Почна на две години, еве го 4 год ќе полни за пола месец и уште трае. Изгледа е карактер, што да речам.

На nadelinka, dromka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    5.478
    мојата почна пред да наполни 2 години, сабајле станува за во градинка, отвара плакарот бира шо ќе облече, тоа се едни те исти работи, има милион алишта, она само тие ги сака, сеа како затопли борба е затоа што сака еден дебел дуксер да носи, секое сабајле драма, па чорапите мораат да бидат розеви, бодито розево, абе кога ќе се облече сама на ништо не личи, ама битно она пресреќна е (facepalm)

На nadelinka, Tiny Love и Skyler им се допаѓа ова.
  9. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    302
    Jas. Vekje 8meseci e na flixotide. NAUTro i navecher po eden paf so optichamber

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Prasaj sto saka neka odbere. I ako epten ne biva toa ke pocnes da se ubeduvas i objasnuvas. Eve vidi mama isto vaka se oblekla. Mojata saka samo fustan i onie dzemper fustani veke ne moze pa se objasnuvame zesko e toplo e vo gradinka vidi mama na kratki e,i odma davas drug potenok fustan. Ili ako nema fustan denta vidi mama farmerki se pere fustanot,holahopkite i sl. Mojata so razumen kompromis seuste.prifaka

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Од бебе буквално од мала и оставав два пара облека да бира односно да излази до едниот кој го сака. Така да како растеше и беше веке навика дека од две работи мора да одбере едно.
    И створив таква навика баш од таа причина да немаме проблеми плус секогаш се осекаат битни и големи кога ке им оставиш простор да бираат. Е сега не да пребира на некое и од цел плакар туку како шо кажав.
    Пробај така дај избор од две или три парчиња облека.

На IRBBB, Anaroz1, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.770
    Да, ова е првиот начин да се проба и јас вака правев. Му оставав два пара тренерки да одбере и он се дере по црните фармерки. И негователките ми префрлаат цело време зошто не го облакам покомотно за во градинка, им објаснив ама вртат очи. Во ранче му ставам тренерки и ни тие не успеваат да му ги облечат.
    Си има во глава некои комбинации и само ми кажува Ти мамо не знаеш, си кажува тоа со тоа оди, ваква боја со таква боја, кај му текнуваат такви работи не знам.
    Живци искинав и ете го низ Ист гејт си оди пред нас и си пазари, ние само му ги носиме до каса. Што да ви кажам, дал да се смееш или да плачеш.

На IRBBB, Anaroz1, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Не ја скрос те разбирам сето тоа шо го има за облека е одбрано од неа она шо сака тоа сама си бира. Ја не викам дека е комотно тоа шо го бира моментот на траќање од земја го нема кога има избор.
    Од една страна е сварно тешко ама од друга па им даваме избор, самодоверба градат со сето тоа.
    Е сега не е тоа сето ко подмачкано и лесно пример имаме и ние проблем кога треба да се облечи блуза на долги, чорапи и такви работи ама се наоѓа компромис.
    И се зависи од детето на некое апсолутно не му е битно шо носи.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.327
    7 години е ќере и буквално е иста.. само се пресоблекува па ова со ова оди ова не итн.. од мала си е таква и така си остана.. сега успеавме компромис да направиме за во школо, пон, среда и петок она бира, вторник и четврток јас. Пак излезе она повеќе да одбира ама дај шта даш.. :drunk:

На Anaroz1 и Skyler им се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.770
    Кај нас не оди со избор мада сега на 4г е полесно отколку на 2г, прифаќа некогаш сугестии и може да смени мислење. Кај нас главниот проблем е што не сака тренерки, морал да биде среден |( тренерки биле за во двор и работа. А жал ми е стварно да спие во фармерки во градинка ама па ако му е удобно тоа е, живци искинав и кренав раце.

@NNK19 Затоа викам може е карактер :D Другар имам од мал кажува дека бил ист, еве го и на 30 години е скоцкан од глава до пети по негова мерка, само од него имам поддршка да го оставам детето да си се ‘изразува преку облеката’ :D смешно ми е стварно ама па ме болат другите сељачки коментари ‘кога ќе му залепам една ќе носи тоа што јас ќе кажам, нема да му купам…’ уште што не сум слушнала ама јас си знам две години како ги поминав во спремање со плачки. Татко му е со пократок фитиљ, во пижами го има носено, преку рамо со триста драми и детево не попушта.

На IRBBB, Anaroz1, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Добро кај нас предност е шо во градинка за спиење им облекуваат пижами така да шо и да носи не е проблем.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.327
    Ааа нее ќере е обратна, она за во двор најновото ќе го облече, ќе се дотера и ќе оди да си игра со песок и вода (facepalm) и сум и рекла 100 пати ако го носиш најновото за надвор после ќе немаш за да се дотераш за негде ама џабе.. ко на дрво да зборам :x

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    5.478
    и нас луѓе ни се чудат кога ќе им кажеме дека бира шо ќе облече. кумашините имаат две машки и такви се ги облакаме ние како сакаме, никогаш не бирале, како може дете од 2 години да ви кажува шо ќе облече????:?: ете така може:rofl: кај нас е проблемот шо сака се розево, па некогаш прифаќа дека розевото боди е за перење, па оди во купатило да провери дали стварно е, па ќе прифати да облече друго, па мене ми вика мама пере боди розево :rofl: а маж ми исто и вади две нешта па да избере, па се спогодуваат некако. сабајле ај шо се облака, па бара 15 шноли на глава, па алка, па саат, наочари обавезно :rofl: и така оди и нема помош, нема објаснување

На IRBBB, strelec231992, Speechless и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.770
    Еден црн дуксер 100 пати ми го извадено од корпата за алишта, нечист го носеше :drunk:
    Од аксесоари исто без наочари не искача :D

На IRBBB, Zumbulche, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    15.757
    Baby booо и јас го користам последно време, многу убаво мириса, расчешлува,мека.Го земав по препорака од тука