1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Леле мајка, дојди да се гушнеме силно. Те читам дека твоето е џамбас искрено моето беше мирно до пред некој месец, блазе си ти како издржуваш толку време.

Кога ќе размислам можно е, ама не се сомневав на тоа бидејќи првиот и вториот месец си беше супер мирно дете, не се смени наеднаш и не покажува љубомора, во принцип ок е ако му кажам ајде со тато тоа да го правиш.
    Ууууф ваква утеха ми требаше :whew:
    И моето беше релативно мирно до пред месец дена, можеше цел саат да се заигра пример сам со книги да си чита, да си лепи стикери, да ни чита на нас.
    Сега го оставам на маж ми за се, немам живци.
    Нејќам да јадам, нејќам да спијам, нејќам да сменам пелена, нејќам нејќам нејќам. Исто, збудалев

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    30.579
    Само шо и ги собрав буквално сите играчки оти не си игра, плачеше точно 4 минути, и продолжи да се бута под клацкалката да сокрши глава. 250 пати и кажав, ко на ѕид да зборам. 150 пати ја тргнав, 151 пат се врати долу.

Косата си белее, а немам ни 30ка... Не знам кај згрешив/грешам. Цело време си велиме трпение-спасение. Ама до кога вака, не знам.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    124
    Како ги давате ампулите protect junuor, ги мешате ли со нешто? И дадов денес, пробав и јас, има јак вкус на алкохол...

4. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    terrible twos in the house.
    Вие што сте близу три, намалуваат со извољевање или да не се надевам премногу? :D

На Speechless и le.soleil им се допаѓа ова.
  5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.440
    Допаѓања:
    5.179
    Во сок...јас имам пробано, мене на ананас ми има вкус :)

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    30.579
    Седи вака, да ти кажам дека полоши стануваат :D
    Декември ќе прави 3, ако се рачуна близу

На @Tea SK џамбазот да сподели дали се смири малку. Оти и јас се крстам на 3тата година :(

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.470
    Хахахахахаххахахаха.
    Прошла недела, 3 дена беше под казна во градинка, па види дали се смирила.
    Уште ми викаат ама револт има сега ради бебето. Кој револт бе, отровче мало е од коа е родено.
    Бетер е сеа. Точно знае како да не изнервира и тактички тоа го прави и после ни се смее у фаца.
    Реално ја иам 32 па не сум смирена уште, не очекувам од детево да се смири сега.

На Speechless, sani99 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Е баш ти фала :D
    Мојата во градинка е фина, дома ми наплаќа...
    Иначе не барам да се смири. Она е весело дете, трчка, пее, се дружи и се е тоа океј. Алии пуна инает. Сите на лево, она на десно. Пример, само едни розеви crocs сака да носи цело лето, ако и ги сокријам тантрумот е бескраен.. И така (facepalm)

На tinkerbell22, Tea SK, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.291
    Дајте им на децата нека бидат свои, барем нека носат облека каква сакаат и во која се чувствуваат убаво. Не вреди за тоа да се нервирате. Ако сака и со пижами нека оди во градинка, може сака да му ги видат другарчињата. А за чевличките може и се удобни и затоа сака да ги носи. Се прават со причина, ама не може да ги разбереме бидејќи не знаат да се искажат.
    Јас на поголемиот му оставам облека за градинка, тој не ја сакал дека била со Мики маус. За мене прекрасен комплет. За него не.
    Одбрал сина блуза и сини панталони кои не одговараат.
    Кога гледам дека и татко му носи исто сина блуза и панталони.
    Тој го забележал и сакал да биде како него

На Speechless, Tiny Love, Mari-Li и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940

Имаше период внука ми одеше цел лето во исто фустанче. Кога ќе легнеше се переше и утрото веднаш го бараше. Еден ден беше ладно и не можеше да се исуши па го ставија во машина. Седеше пред машина и гледаше како се врти. :D
    До сега само еднаш поголемиот ми кажал ‘не’ за една блузичка за во градинка, а помалото си прибира дека сака се од брат му да носи. Па често е со маички до колена и панталони кои му паѓаат.:D Мене па ми се слатки овие работи.

Деца:l:

На PollyPocket и Mari-Li им се допаѓа ова.
  11. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Неее, таман работа да се нервирам за тоа. Само ситуација доловив на карактерче, инаку нека си ги носи. Затоа се купени :lol:

На Mother of 2boys, Kolache na mama и sani99 им се допаѓа ова.
  12. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    5.901
    Сабајле се смеев за ова.. Не сакаше блуза да облече за во градинка, татко И не носел.

Бтв татко и спиеше без ништо на горе :D

На Mother of 2boys, Kolache na mama и sani99 им се допаѓа ова.
  13. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.291
    Ретко пишувам, ама ги читам повеќето теми.
    И ми доаѓаат солзи, ми се плаче, сакам да бидам подобар родител и посреќна мајка. Знам дека така и детето ќе биде посреќно.
    Колку и да се трудам да го разберам, грешам. Мислам дека нема право на избор бидејќи немаме време. Постојано брзаме за некаде и не му даваме право на избор.
    Ама
    Исто и помалото, брат му ја соблекува блузата тој ја облекува. И му вели : види бато :D ( демек колку сум убав) (facepalm) а блуза до колена

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    30.579
    За избор на облека, и тоа ни дојде до глава еве. Сакаше у извалкан Џивџи да оди у градинка. ( Претходно спиеше во таа блуза пошо скраја да е пижами да облече, само у блузи спие )
    И ѝ донесов една со сладоледи, па имаше мини тантрум дека не било тоа сладолед, лижавче било... Whatever, шо сакаш нека биде само облечи ја жити мајка ти :rofl:

Од градинка ме прашаа зашо чорапи само со Мини Маус носи, викам па ваљда не оти јас така сакам :D
    Не знам зашо има 100 пара, ко овие 3 со Мини вршат сосема идеална работа, ако переш секој ден :D

Забавно нели? 8)

На Kaja991, DELFINA81, hello-kitty.90 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    5.901
    Ич не се секирај, најмајка си. Воа е дека јас не одам на работа, инаку доека одев, во спиење ја облекував.

16. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.291
    :hug::hug::hug:

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.470
    Арно дур ви пребираат облека, мојава од бес пиперки пребираше.
    Да, пиперки за јадење, не ја сакам ова пиперка, твојата ја сакааааам. И ја давам, не ја сакам, другата ја сакааааааам.

На DELFINA81, Speechless, Калатеа и 4 други им се допаѓа ова.
  18. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.275
    Лелее мислев дека само ние имаме проблем со розевите crocks јаоооо...ма не сака ништо друго,сандали и купувам ма не сака да ги види...само розевите влечки и ништо друго .И купивме нови бидејки тие се износени ама не се скроз розеви новите лелее тоа беше влечење по земја,старите ги сака и крај.И ја оставив,и сега уште си ги носи износените влечки и има мир во куќата :D

На DELFINA81 и sani99 им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    30.579
    На сите тројца мора чиниите исто да ни изгледаат. Исто ставено храна, на исти начин, све исто. Оти ќе збесне ко ОЦД да има. Ама се заеба еднаш со кромид, не сака а запна и она да имала у чинија. Го проба, почна да се дере лутееее :rofl:
    Сливи вчера јадевме, за секоја јас шо се фатив ми ја собра од рака, поубава била од нејзината. |(|(

На tinkerbell22, Mari-Li, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    10.470
    Некогаш си викам што згрешив како родител, можда построго требаше ама па вака коа ќе прочитам сите дека се исти си се тешам дека не е до мене :D

На Speechless, Coco31, Mari-Li и 2 други им се допаѓа ова.