Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Препорака за крема против лузни за голема и длабока исекотина?
    Зараснато и заздравено е веќе, но лузната е многу голема и е грозна :doh:

2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Контрактубекс

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Фала.
    Баш таква ми треба за лузна потподигната што двои од остатокот од местото

4. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    96
    Здраво мајки,како се справувате со ѕверка дете? Моево има 2,8 месеци,и има ПРЕМНОГУ ЕНЕРГИЈА. Буквално не застанува.Никогаш и никаде.На кревет на стол под маса над маса во кујна надвор во двор па малку кај баба му па пак горе.Скалите мислам 127 пати ги поминува дневно.Внимание на играчки 5 мин максимум.Не знам што не купивме веке .Инаку сака деца,сака да си игра,ама темпераментот му е на најјако.Сила веќе немам. Не дај Боже да се тргне или да не е како тој што замислил,цел град не дознава.И со лошо и со арно пробав,едноставно си тера оо негово

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.362
    Допаѓања:
    31.404
    Не се справуваме, пиеме ракија на ручек и ги праќаме на спиење у 7 со мажите.
    За да продолжиме да ја пиеме ракијата шо останала од ручек :makeup:

Баш преска на сред јадење и текна да станеме да си играме, и у знак на протест си ја зема чинијата од маса и си ја однесе у кујна. Оти она завршила со јадење и знаеш сите ние треба да станеме одма. И дрмнав ракија за да смирам нерви :D

На DELFINA81, strelec231992, Miss_S и 7 други им се допаѓа ова.
  6. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    96
    Не сме значи само ние. Ми остана ракијата да ја испробам
    Заборавив да кажам дека исто тера и на гости кога одиме, буквално само викам,па веќе избегнувам и да го носам

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.362
    Допаѓања:
    31.404
    Мене искрено ми досади да се жалам на форумов иначе душата ми ја вади
    Ова горе шо си го пишала може и ќе го истрпам. Ама нејзе секое зборење и е со ќенкање, со плачење, мора одма и сега тоа она што сака, плаче дури и да си тргнал да направиш тоа што сака. Играчки веќе не купувам, на радијатор се пентари веќе немам сила да кажувам дека не треба, само и викам "фати се за рачката од прозор убаво веќе ко си таму". Мачката ја брка по цел ден, цвеќињата ги преместува, тротинетот дома го вози, се мие заби ( читај сака да се шлака со вода ) по 16 пати дневно... И не знам што се не..

На Mother of 2boys и sani99 им се допаѓа ова.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    5.923
    Ние радијаторот го поминавме, сега сме на рачките од хранилката. :sweat:

9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.362
    Допаѓања:
    31.404
    Ние хранилка не користиме |(
    Не ја засака никогаш, на обичен стол седи. Јеј |(

10. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    96
    Лелеле како моево близнак да и е Само кај нас по цел ден кучето го брка,му влегува во куќа,не му дава да си влезе внатре,ако земе да плаче за чокочадно млеко и кога веќе ставам млеко во шишето вришти.Нашево заби не мие туку раце. Цело време е на водата. Пишти цело време по некогаш знае и да со добие по газ по памперс, абе како едвај да чека,на цел глас се смее.Ми ги тренира нервите.Имам пишано дека излегување од парк е како да го киднапирам.Колку и да читам карактер е тантруми се темперамент е веќе неможам, невоспитан ќе излези ако продолжи вака.

На LiquidLuna и sani99 им се допаѓа ова.
  11. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Исто и ние, кога сака нешто директ плаче, нонстоп инает, ужива да расфрла, недај боже па да се накапе каде и да е одма се соблекува.Ако нешто сака плаче додека гласот не и се фати и не прекинува.Пред некој ден си идевме дома и во колата ги соблече патиките и чорапите, сакала боса да оди по улицата, едвај ја земав во раце и ја однесов дома, цело маало не разбра од викање… во градинка не оди, повраќаше од стрес, карактер ли е шо ли е…

На LiquidLuna и UNA MUNA им се допаѓа ова.
  12. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.853
    Мајки како давате маџун? Може само маџун една лажичка или мора растворен во вода или храна? Детето во ноември ќе полни 3 години. Сокови не пие па во вода растворен тешко дека ќе пие, во чоколино да му ставам? Ај просветлете ме ве молам

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.026
    Допаѓања:
    4.848
    Може како сакаш. Јас некогаш во лажиче со маџун и ги капнувам витамините. Чај пие? Чај со маџун и засладувам. Ако си го пие од лажиче дај му така.

14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    11.264
    Tooo Цецооо...:D

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.853
    Од течности само вода и шмукалчиња. И тоа само купечки дома да му направам смуди не сака. Не сака ни да проба чај сум му нудела и градинка не го пие. Сок еднаш проба на роденден се скисели и не сака и ок не се бунам за тоа може и подобро. Ефектот не знам дали е ист ако му дадам само маџун во лажичка или ако го ставам во јадење!?

16. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    1.295
    Јас го мешам со Таан во еден сад, додавам просеано какао 2-3 лажици, и убаво го мешам. Потоа го ставам во тегла. Има многу убав вкус и го јадат од лажица

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.026
    Допаѓања:
    4.848
    А цеден сок? Јас таму ставам маџун исто. Смути ако му ставиш во тие купечките од твист шејк нема да го пие? Чај можда со маџун ќе пропие :D Не знам зошто би имало разлика во ефект, само некако ич не ми иде како комбинација во чоколино да го ставам :D ама ако немаш друга варијанта стави го. Ма да може и директ лажиче ако ти го сака. Мојата од сокчиња само бебешко од хип пие и тоа една комбинација некоја со банана праска не знам што беше.

18. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.853
    Може сооднос да ми кажеш колку маџун со колку таан? Ќе пробам дали ќе сака. Фала однапред.

Никаков сок ништо цедено, што не сме пробале. Од твист шејк купечките јадеше ко помал му правев дома сега не сака, ќе направам ќе му дадам и ми вика не сакам и турка со раката. И заедно правиме за да види што ставам и па ништо. И мене не ми оди во чоколино, како пример ставив во моментов што ми текна во што би можело да се измеша.

19. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    1.295
    Јас од око го мешам, да биде погусто. Ставам Таан прво, па маџун, па какао на крајот. Ама какао задолжително е да се просее да нема грутки. Сигурно ќе го јади. Моите го викаат ,, благичко,,.
    Да можеш да го убедиш да проба малку, после сам ќе бара.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Од бронховаксом какви реакции сте имале?