1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Исто за месец и пол 3год.
    13.5кг имаше може пред месец дена ама имаше и стомачен вирус па ослабе Докт вика дека добро напредува и се ама мн слаб некако ми е нз и е живо дете темпераментно не мирува ич.Барем малку да се поправи(а нема шанса мислам со неговата хиперактивност)ама и со јадењево нее јадач.Се јаде,ама не мн или со апетит..како да мора да помине по редот.

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ох, мојот за година дена да ја стигне таа килажа врв на животот ќе ми биде :D Исто и овој е многу активен, не преспива дење, не застанува од трчање и зборување .... :talk: Буквално се прави со голем мерак, само јадење да не се спомне ]:) Исто јаде само ради реда, он да се прашува цел ден без храна би седел :| Здрави да се само, тоа е најбитно :)

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    Па и јадач да е, може да не качува на килажа поради брзиот метаболизам. Поголемово јаде повеќе од мене, а 18-19 кг има на 6 и пол години. Да го видиш вака, ситен е, мислиш дека ништо не јаде. Најбитно да е здраво, со добра крвна слика. Во принцип, тие деца кои не јадат како мали, подоцна се разјадуваат, и обратно, иако нема правила.
    Башка што си имаат периоди кога јадат повеќе, и периоди кога јадат помалку или ич.

На galapce, iki26, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Добра е крвната слика.
    Па и докторката ми вика остај го детето супер е.
    Ама мн слабо кога го гледам се нервирам И никогаш нее гладен и никогаш не му се спие.
    Кога и да го прашаш вика не и мора со лажење со молење.

На Annath и green.eyes им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    И јас некој пат се нервирам кога ќе видам како панталони за 6 годишно дете на мојов му паѓаат оти е манекен, тенко струкче, ама висина си има. Не оди се' во килажа. Има кога да се дебели, остави го нека јаде колку сака. Јас не форсирам дека мора се' да се изеде од чинијата, бидејќи самата си имам вишок кг како последица од тоа форсирање. Башка моментот на јадење под притисок прави да ти се одјаде, сигурна сум дека и децата така се чувствуваат.

На Kaetana и Espadrila им се допаѓа ова.
  6. MayaLeon

MayaLeon Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Ama gi kine za 1nedel i posle dr kupuvam toa e problemot

7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки керка од вчера има блага тт 37.5 давам блок макс..Пага тт до 37 и пак исто после 1 час..Сега ми се жали дека ја боли увото цело време плаче и очите и се како издуени.А нема некоја голема тт..Совет дали да ја носам на лекар или нешто дома да и помогнам

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815
    Ако се жали на увото, носи ја на лекар, да види да не е воспалено. Инаку 37.5 не ми е за блокмакс, повеќе е за тт над 39. На 37.5 не би давала ништо, освен течности повеќе. Ама мора лекар да ја види посебно затоа што се жали од увото, тоа многу боли. Може ништо да не е, ама да си мирна.

На galapce, Kaetana, pilenka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки од кога почнаа вашите деца да не спијат напладне..? Керка е 2 год и 4 месеци и не сака да спие но навечер околку 18 19 часот станува напорна..До 21 неможам да ја издржам а да не заспие се плаче се кенка

10. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Тука некаде и мојата почна да не спие. Во градинка е осум часа и таму спие, за викенд нема шанси преку ден да спие. Понекогаш се чудам како издржуваат. И да стануваат напорни, сакам ова, сакам она. Трудам се да ја научам да спие до кај 20.30-21.00 ама тешко оди. Треба и јас со неа, ајде една приказна, уште една и сон не доаѓа.

11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Кај мене уште спие преку ден и тоа сама си бара, кога и да станува 12,12.30 до 13 легнува, после вечер најкасно до 22 часот заспива дури и порано зимоска.
    Таков режим има од градинката и за викенд :)

На НаталиЛили, galapce, PUPICA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мојот е 2 и скоро 9 месеци сеуште преспива.
    Станува 7-8 после крај 13 до 15 отприлика преспива и вечерта 22 е во кревет.

На PUPICA и azelea им се допаѓа ова.
  13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мојата има 3 год и 3 месеци и сеуште преспива напладне. Од кај 13:00-15:00 часот. Навечер кај 22:30-23-00 часот заспива.

14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.318
    Три години, спие од 2-3 часа на пладне обавезно и навечер до 23ч најкасно е заспан.

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    2 год и 8 месеци сме, сеуште спие преку ден но по 1 час 1.30 максимум. Навечер најкасно до 9.30 е заспана. А сабајле не и се знае. Вчера стана во 6.30 а денес во 8.45..

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.283
    3 години и уште преспива и мојата час и пол преку ден

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Баш сега скоро на портал за деца читав педијатар (не се сеќавам на име) кажа дека на возраст до 3 години најубаво е да ги поттикнуваме на краток дневен одмор и ноќен сон од 12-13 часа.

Јас мислам дека добриот сон и добрата исхрана се главен стокб на имунитетот.

На tina-63, PUPICA и mariz им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    153.048
    Па ставај ја да спие налај 19 докај 20:00. Ем повеќе време ќе имаш за тебе ако успееш да го легнеш и малото ем за деца е поубабо што порано да спијат. Ми фали времето кога заспиваше рано. Сега се преспива преку ден па ми беснее докај 10:00 некогаш 11 ја фаќа а тоа ми е многу касно.
    Големиот после 2.5г не сакаше веќе да спие преку ден ама секогаш рано легнувал

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Дали доколку е скршеница или само шинето местото ке отече..Керка играјки сега падна и слушнав како и крцна раката почна силно да плаче околу 10мин силно плачење..Сега е смирена но страв ми е

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.283
    ако е скршено нема да седи мирна
    тоа боли мн

На iki26 и blessed.an им се допаѓа ова.