Да пробаш со билните млека? За мене бадемово и овесно ми се највкусни, додавај ванила за вкус. Голем е веќе, не му треба млеко.
Дали сте дале панирана риба/рибји стапчиња и кои? Гледам по интернет популарни се кај децата, да пробам и тоа кај моето
Zdravo Majki imam edno prasanje nasata kjerka ke polni sleden mesec 3 godini no imame problem ne saka da si igra so deca koga bese mala i nemase mnogu deca za igranje no od sekogas bese kako po povlecena koga pocnavme da ja nosime po igroteki so soprugot saka da si igra ama vo blizina so tatkoe a posle 1 saat si se pusta i nema potreba i tatko e da e tuka , imame edni prijateli od koj ne se plasi od decinjata ama ja gledam kako da ne znae da si igra a vo sprotivno so babae , tatkoe so mene si igra frizerski, kafic, gotvi jadenje vvari kafinja vo kujnickata nejzina znae 3-4 pesnicki i me raduva so gi kazuva i pred po vozrasni luge nekogas ke gi kaze nekogas ne ama malku se plasam za ova so decava konkretno sega bevme vo igroteka i na prijatelkata deteto odma se frla da igra so deca i so igracki a mojata so mene sedi i so prijatelkata kako da i e strav so deca da se drzu ve molam za mislenje mnogu se izmacuvame so soprugot
Прво, не можеш да споредуваш деца, различни личности се. Како да ги споредуваш петко и трајко, а единствено заедничко им е што се комшии. Девојчето си е повлечено, некои луѓе се такви. Со дечињата со кои веќе се знае и сака да си игра, заиграјте се заедно, така ќе научи неколку игри кои ќе може после веќе да ги иницира, или да знае како да се приклучи на играта. Со непознати може и нема да се опушти и да иницира, и тоа е во ред. Не ја форсирај ако не сака. И за крај, не прави од мравка слон. Ти се стресираш прекумерно и го пренесуваш тој стрес на неа. Let her be.
1 Dete ni e i zatoa malku mozi i za gluposti se nerviram posle toa drugi misli mi idat od septemvri sakame da ja pusteme vo gradinka a ne veruvam deka ke saka mislam deka ke imame i so toa problem i zatoa se obrativ tuka sepak fala ti na mislenje mn mi znaci
Ќе се пушти во градинка. Сама кажа дека не била во многу контакт со деца, за тоа е и ова, по мое. Одиш на работа ти? И зошто не оди до сега во градинка? Не дека е доцна или било што, онака прашувам.
Може ќе и е потешко може па и не толку. Ќерка ми е многу социјална, и со деца и со возрасни, па градинката никако не ја прифати. Други деца што ги знам поповлечени од неа, подобро се прилагодија.
Од terrible two издвоено за денес - плачење оти ги извадивме прекривките да се луфтираат, студено било - плачење оти стварно беа ептен ладни кога ги внесов дома - плачење оти пилето во книгата не спиело - плачење оти ги нема децата од градинка - плачење оти не сака таа да спие Ова само во пола ден. До вечер сигурно ќе има уште некои чуда. Не се сите денови вакви ама мислам и нас, а и децава ги "уби" тоа што скоро и да не можеме од магли и загадено да сме надвор. Не за друго туку ако ме чека цела година вака до terrible three, фаќам пат на кај Бардовци совреме.
Мајки ајде помош.. малата сега прави две години. Не јаде, многу слабо, во градинка викаат јаде се. Дома ако јаде чоколино најмногу и се што е поврзано со млеко. Но млекото прво ни правеше пролив па пробавме млеко без лактоза, а сеа ни прави запек. Буквално едвај кака дури и крв малце потекува на пелена. Неможе без млеко плаче. Дали е можно од млекото да е запекот? Нудам овошје и се што ное разновидно јадеме, едноставно се треска од земја и плаче не сака. Збудалев веќе
Терибл 3? Чекајте малку другари... нели треба да се поголеми и позрели на 3?! Од рубриката смешки, госпожа моја вчера вечераше пача (пивтија) и сланина сабајле кога се разбуди кога влегов во соба да ја земам ме мавна мирис на дедо лукосан
ХАХАХАХАХАХАХАХА Скокотни ме да се насмеам Да, позрели се. За карање. Вчера ме караше затоа што папучите не ми биле убаво облечени, ми се издра ЗАШО СИ БОСА у сред ноќ кога стана за мочање, а не знаев кај се наоѓам богами, не сум и ја наместила чашата она како што сака па ме караше, не сум ја галела со прстето туку со цела рака итн итн. Цел ден нешто ме кара и успат плаче. Позрели, my ass. Ќе се вратам за некој месец да ти кажам
Кај нас беше до млекото. 4 дена е на овесно млеко и од вчера конечно си кака без болки и течно. Алелуја, ќе се пукам ако ова бил лекот, а чекав до сега. Пробај и ти може и кај вас е таму проблемот
На три се тринејџери, епа видете вие. Болен е ама нека е за машала не му се познава на дрдоррњето. Уста не затвори од сабајле. И пеење, џубокс не му е рамен. Баш ми е мило што ти помогна советот мој
не знаев каде да прашам во која тема... ме интересираше дали сте давале од овој сируп за кашлица и како сте задоволни? 3 години е ќерка ми
Ве молам за помош, веќе сум очајна и не знам како да постапам. Јован има 2.5 години и живее само на супа, јајце и пржени компири. Сабајле ако не е овошна каша нема шанса нешто да јаде. Може бисквити со млеко. Не јаде буквално НИШТО! Она што особено ме загрижува е што јадењето НЕ го голта. Значи храната не ја голта, ја џвака и плука. Само става храна во уста, а тој претходното не го голтнал и ја преполнува устата и на крај ќе го плукне. Не сака пасиран ручек, ни блендиран. Само овошна каша со житарки сака блендирано. Макарони не сака лепче не, ништо баш ништо не сака. АМА од друга страна пак кики бомбони може да пикне 3 и нема ронка да падне од устата, а камоли да го плукне. Чоколадо цел ред го голта не му дава да претне. Смоки исто, чипс исто, наполитанки исто. Храна не голта НИ КА КО! Казнуван е безброј пати нема никаков ефект. Моја логика е дека ако има проблем, проблем ќе има со се нема да голта ни вакви глупоштии, а тој без проблем голта такви, но не и храна. Крвта му е слаба. Очајна сум и сум на раб на лудило. Во момент на лудило фрлив секаков вид на нездрави грицкалки и благи работи, ама џабе е што ги фрлив, нема да јаде, знам. Од утре како?
Може веќе ти спомнал некој, ама да го оставиш гладен. Бев на пат 4 дена, јас сум обично таа што моли, готви по 15 јадења и слично, ама мм не е таков и не се замара ич. После вториот ден му рекла може нешто за јадење? И сфатив дека мене ме заебава. Сега и за доручек почнав да “заборавам” да ја понудам, па бара во рок од пола саат, најчесто тоа пак се исти 4 работи во круг ама барем сама бара и го јаде.