Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Ви благодарам, вечерва ја поминавме со блокмакс ужасно плачеше уште два пати. Сега незнам или има болка или му е непријатно бидеќи се држи цело време ама не плачи, јас ќе закажам преглед сега да сме на чисто.

2. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    883
    Каде го носиш на перење уши, не знаев дека има такво нешто :tmi:
    Мене докторката ми кажа само надворешниот дел да го чистам, внатре неам чепнато од страв

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Мали се нашите за перење уши. На Анатх се големи.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Еден апдејт. Воспаление на уво добил од премногу секрет во носот. Завршивме со Трицеф.

5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Znaev, slusaj patalec ne gatalec vikaat :( ke pomine od tricefot, od treta doza ke se smiri bolkata nemaj gajle, do togas drzi go so daleron ili blok maks da ne go boli. I nos cisti so nosko obavezno celo vreme, ako nemas nosko da si zemes najdobar e za nos cistenje.

Последна измена: 13 февруари 2025
    На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Тоа е, исти сме и ние после секрет обавезно уво воспалува. Прави му лаважа со шприц и физиолошки, јас го имам системот од Зегин поарен ми е. Иначе и многу дување знае да воспали уво. Како ќе се пуштаме од понеделник у градинка не знам, белки ова планинава малку ќе го ојакне, една недела сме по 2 пати на ден натаму наваму, мериме шумата во Берово.

На Bebetoo, Carolin. и fana им се допаѓа ова.
  7. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Нема болки, кога појдовме таму имаше течност протечено од ушето, докторката вика кога ќе истече вака се смирува болката. Не стои воопшто да го чистам со аспиратор, најдобро ми е со физиолошки.

Чистам по 100 пати на ден со шприц и физиолошки, не знае да дува нос сеуште.. 3 недели се фати како е дома, едно по друго се помина. Сериозно ќе скренам. И наредна недела не го пуштам да заздрави убаво.

На TheSecret и fana им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Јас да имам кој да го чува ќе го чувам до 15 март, еден доктор семеен пријател рече дека пикот на вируси е сега, до крај на февруари и ќе стивнува до 15 март, ама немам. Иначе ние прашавме орл специјалист дали е добро ова до чистење нос со лаважа, еден рече дека е супер, да не се сеќираме, друг рече никако, се шири секретот. И не знам на кој да верувам па прашав и матичен рече дека е ок, безбедно, да продолжиме и решив да продолжам.

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Мене ми е страв да пробам на дете со шприц онаква класична лаважа, да излезе низ другата ноздрва. Зашто мене ми се случи да ми отиде во уво течност така, а имав пракса ехееее години пред тоа и тоа редовно, не само при настинки. И знам како да застанам, илјада пати сум го правела истото и пак ми се деси, а боли претерано бар 2 дена после тоа.

На Splendor. и TheSecret им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Зошто да боли? Не било тоа. Јас правев на мене, мм на него, на големото па на крај на бебе, не боли воопшто. Јас правам со раствор што го има во пакувањето, морска сол, ама збогатена со хиелурон за да не се иритира слузницата.

11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ke pomine. I nas ne zaredi edno po drugo. Ako si vo moznost ne pustaj vo gradinka, mojov e vo skolo pa mora da odi, a malovo od sega sve preleza od nego uste ne trgnato vo gradinka, toa e.
    Inaku za vlecenje so nosko i mojava neke, se boram, ke ja stegnam i nema beganje, ama nos mora da se iscisti i tocka. Mirka Salic, orl, sama mi preporaca da go zemam nosko, vika toa samo ti pomaga ne ti odmaga nema steta vika jas ti tvrdam, sekretot od nos mora da izleze i kraj. Nas toa ni e spas, neznam kolku pati ne ima spaseno od bronhiti i cuda.

12. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Ние сме во помал град и во приватна градинка, помалку деца се во група и нема толку чести настинки. Вака не памтам да се разбилил од кога е роден. Се тешам дека ќе намалат болестите од март натаму.
    Имаме прошетано доста орл специјалисти, сите се со поделено мислење. Оваа моментално кај што одам вика можи, во скопје на клиника ми рекоа никако.
    Треба главата навалена малку. И мене ми беше страв, брат ми беше експерт за вакво чистење, тој ме охрабри. Јас на мене немам пробано, ама брат ми и снаа ми двете внуки години така ги израснаа немале проблем.
    Е сега од друга страна, внучево од золва ми, кога ќе му шприцнеш физиолошки не излегува течноста. Неколку пати сме пробале, не знам како можи. И не плачи после тоа за да го боли ако заминала течноста во уше.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Моето некогаш ја плука низ уста водата, ама знам дека кога е со воспаление секогаш му олеснува после лаважа.

14. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Не можам да го стегнам верувај. За операцијата во Ремедика се собраа 5 доктори да го држат за да му извадат крв од вена, не успеаа да го додржат и на крај оставија за од кога ќе го успијаат да му извадат крв за крвна група да проверат. Сега ме сфаќаш колку е силен..:D

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Боли уво кога ќе ти отиде вода однатре.

Исто и кај мене од едната ноздрва претешко излегува.
    Инаку знам како треба, ама на дете ми е страв.

На Splendor. и Bebetoo им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ima finta haha. Jas ja legnuvam na krevet, na rabot, jas dole na zemja do krevetot kleknuvam, i vrz nea nalegnuvam, sekako ne da ja potisnam, ama ja drzam so teloto moe i ednata raka pod mene i e, so nozete e slobodna neka preta vazno gorniot del od teloto go drzam, glavata so ednata raka i ja drzam da ne mrda a so drugata usisavam. Valda imas pretstava (facepalm):rofl: nema beganje vaka, place, vika ama koga mora mora, podobro od inat da place negoli posle od pun nos trista gluposti.

17. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    На преглед за ушето денес, сестрата го држи за главата а јас го стегам во скут за рацете и нозете.. ми го скрши ноктот со ногата и ми летна. Докторката почна да се врти што паднало, кога се наведна очи од срам ми покапаа:drunk::bug:

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.206
    Само мојов ужива на доктор, шодае, преглед, уши, заби, вадење крв, седи ко кипро некој, на слушалка па стои се држи со рацете да не му падне блузата...

19. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Да поминат два месеци од последен преглед после веднаш има плачки. Кога ќе се заредиме еве вака ко сега се навикнува за на слушалка и за грло. И за од прст сега кога го боцкаа не плачеше. За ушето не даде да ги видат, изгледа дека го болеше. И најбитното можи да се слави, почна да пие сирупи:party:

На Mother of 2boys и fana им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.259
    Допаѓања:
    118.947
    На "коњ" сте срц ќути :D

Ама ве затера упм :doh: