Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Discussion in 'Дете' started by prasskickaa, Feb 4, 2016.

1. Annath

Annath Форумски идол

На ОРЛ го носев на клиника. Таму знам дека перат уши сигурно.

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

На мојава и ги переа во Систина, бевме на преглед кај Демири и и ги испраа, 3 ипол години е.

TheSecret likes this.
  3. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Чекај, вечерва ќе го почниме трицефот, ако го испие можи да кажам дека сме на коњ:rofl: Да не прекине да ги пие и останативе после него:?:

fana likes this.
  4. kozuf

kozuf Истакнат член

Сум ја утнала темата :doh:

5. Anturium

Anturium Популарен член

Мајки да прашам како сте со забно? Имате направено веќе прв преглед кај 2 годишни деца? Јас сеуште немам ниту заболекар најдено за син ми па на мисла ми дојде дали е време. Вака супер му се забите немам приметено нешто, редовно ги миеме и нема ниту едно црно или криво запче

6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас мојата забарка ја прашав ми рече после 3 години, сеа се мислев баш дека и е време да ја однесам барем да ја ѕирне

Anturium likes this.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Незнам дали има права возраст, ама најубаво пред да има проблем или болка за да се запознае.
    Големиот имаше проблем со изронети единиците му правеа проблем со гризење и џвакање, па му ставаа фасети на 2 години и 5 месеци. Претходно 1 бевме за да се запознае со околината и докторката.

Anturium likes this.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Фала ви. Ќе се распрашам веќе како е тука со забно за деца веќе, да си имаме стоматолог веќе недај боже да затреба па тек тогаш се да трчкам

Anaroz1 likes this.
  9. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Техники за реагирање кога ничим изазван ќе почне да не удира по дома. Има бебенце братче и помини-замини си го удира по глава. Со зборење не реагира-устата пена ми фати. Ништо од gentle parenting :)

10. fana

fana Форумски идол

Ќотек се РАЗБИРА!!!!

Вие што планирате да ми скокнете на овој коментар, ќе ве молам да ме прескокнете и да оставите ние НЕНОРМАЛНИТЕ да ги тепаме нашите големи деца кои ги тепаат нашите бебенца оти се љубоморни и СМЕ пробале на секој можен начин кој вам ви паѓа на памет освен ќотек и НЕ успеало.

Вие ПРЕмајките со ЏЕНТЛпарентинг ве молам да ме одмините и да продолжите да гледате како бебенцата ви се ќофтани од поголемите деца и не преземајте ништо пошто така е сега модерно :*

Mother of 2boys and Grungie like this.
  11. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Ние кога не удира нас го оставаме и се тргаме. Или ако е во дневна со играчките и удира, треска и сл го носам малку во спална да направи пауза и да се смири. На игралиште се има случено да проба да скубне или удри дете, тогаш одма дома одење во истиот момент и сега одамна го нема направено тоа.

Secret-Angel7 likes this.
  12. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Што после тантрум? Како да се зареков, ја пофалив пред некое време дека е топ, па од глава ми се удри. Денес вриштеше сат ипол. Ја игнорирав. Се смири што се смири, ама мозокот мој колатерална штета, жртва на тероризам. После сат ипол плачење и дрецкање се расположи како ништо да не било, а јас ко зомби, гледав во празно. И како јас да се поставам спрема неа после ова? Па не ми доаѓа ни да ја гушнам, ни да се насмеам, ниту пак да правиме нешто.

Уште имам главоболка, џабе бруфен пиев.

lovely91 likes this.
  13. Grungie

Grungie Популарен член

Не проаѓа ни кај мене. Особено ме вади од такт кога гледам дека скришно сака да го "казни" помалото, е тука збеснувам зашто по милион пати зборење дека бебе е и не разбира, па си добива малку по газе, за да сфати дека сила не се применува врз послаби,секогаш ќе де најде некој посилен и мора да има правдина. Кој сака истотака бујрум нека осудува

fana likes this.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Доење не е нормално ама ќотек е нормален.

Супер дупер ставови на тема родителство.

kalinaka, LazaLaza and 1209 like this.
  15. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Воопшто не го осудувам ќотекот како мерка, ама во ваков пример, каде што детето секако применува сила на помалото, не мислам дека исправно е да се реагира со ќотек. Која е пораката тогаш? Ти не може да тепаш, ама јас ќе те тепам тебе за да не го правиш тоа.
    Ми нема логика, има ситуации и ситуации, оваа не ми е за ќотек.

Мое мислење, нема врска со нежно родителство.

16. 1209

1209 Форумски идол

Епа ако сила не се применува на послаби, како ударањето по газе ќе му го покаже тоа на детето?
    Зар они не е послабо од тебе, зошто ти му се силиш со ќотек?

Заради вас ги удираат помалите, оти веројатно не сте доволно трперливи на друг начин да го решите проблемот.

kalinaka and Grungie like this.
  17. fana

fana Форумски идол

Тебе ти кажав ко на најнормална во групава дека ако ти требам за врски во школото на твоето дете за да ти обезбедат столче до него за да уживате во доење и ти и детето, да ме бараш. Не знам што не е јасно.

А КОГА ќе имаш второ (пошто сега немаш) остави го ова првото нека го ќофта по глава, дур ти тандем ги доиш.

18. Anturium

Anturium Популарен член

Фана во последно време мислам дека ти е хакнат профилот :^)

Tiny Love, Sun&Moon, lovely91 and 2 others like this.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Ах трпелива ич и не сум.
    Но! Не му се силам, му покажувам дека ќе добие еднаква реакција на неговата акција.
    Затоа што малото го удира од причина што не разбира,се смее и го млатнува со рачка од нешто, ова му враќа назад а многу добро е свесен е дека не разбира. Тоа е тоа. Разбирам јас и добива една воспитна (после многу обиди да се објасниме)
    Ај дојдете до две и ќе ви текне што зборам. Ќе ве јаде неправдата кон помалото, зашто поголемкото немало некој што ќе го млатнува чат пат из чиста мира и ќе би биде криво ако малото тоа го доживува,а објаснувања не поминуваат и не...

И не ми реплицирајте, дрска сум 8)

Mother of 2boys and fana like this.
  20. fana

fana Форумски идол

Ако :)

Макар што не, не ми е хакнат.

Штом ви е супер, дупер, нормално дете од 5 години ( ќерка ми пример беше толку кога се роди брат и кој имаше едвај 3 кила) да го шлака по глава новороденче терајте така, gone with the flow вие бидете нормални и оставете ме мене да сум ненормална. Јбг сеа.... Некој мора и ненормален да е, не може сите да сме нормални, да сме џентл парент, да доиме до пуберетет и да правиме слични нормални работи кои ги носи новото време :inlove:

Mother of 2boys likes this.