Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.070
    На тема сипаници, во контакт со 7 деца и тоа баш добар контакт јадеше и пиеше со децата и не префати, како е можно се чудам.
    На тема плачки, официјално плачките се за коли, ваква љубов немате видено. Од што криеме клучеви некој ден ќе ги загинеме.
    Дедо му на мм има инвалидска количка, ја вади од гаража и ја вози без грешка потоа си ја враќа на место и ја паркира, чудо од дете! Баланс, тротинет, колата негова, се вози без грешка..
    Сега се мислам, да живееме во свет без автомобили баш мирно дете ќе имав периодов.. 8)

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.022
    Допаѓања:
    25.683
    Може и без еден симптом да прележат иначе мајка ми беше во конакт повеќе пати со варичела како мала и потоа и јас кога бев мала и префати на 45 години од дете кое немаше конакт со него ни 2 мин.

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    13.677
    Na orl vo Remedika mi kazaa deka deteto ima cepovi na krajnicite. Dadoa antobiotik. Malku potkasluvase samo od simptomi, nema temperatura. Mi e cudno deka antobiotik. Dali moze da e virusno? Ne mi kazaa dali e virusno ili bakterisko. Ova e tret antobiotik vo tri meseci, se nerviram. A inaku ima I tret krajnik I e plus na terapija kortiko vo nos I rupafin sirup. Nekoj sovet, iskustvo.

4. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    770
    Да направиш крвна слика, ние претходната недела имавме температура и ја однесов на лекар и докторот виде чепови на крајниците ама не биле воспалени т.е потечени ја фаќаше во вратот под ушите и ни рече вирусно е плус здивот не и мирисал па направивме крвна слика и стварно испадна вирусно дека е.
    Исто така и брисеви направивме во нос и грло и немаше ништо а претходно лечевме гнојна ангина со оспен па не ни помина па венски панцеф примаше.