Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    21.143
    Жал ми е што имате толку екстремни ситуации, но сигурна сум дека со тек на време ќе се стабилизира. До сега син ми немал такви тантруми, сигурна сум дека не е едноставно да се справиш и дека мора да излезеш од ‘нормите’.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    21.143
    Кај син ми не потраја долго одбивањето дремка. 4 дена не сакаше да спие, сега е вратен во нормала. Некоја моментална криза беше и со јадењето, се стабилизира и со тоа. Периоди си имаат сите, не се машини. Колку и да е за нас некогаш фрустрирачки, мора некогаш да го следиме и нивното темпо.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    772
    Ние сме 2г и 4м уште лани во Ноември почна да кажува за мочкање и си реков супер ќе ги тргниме лесно пелените арно ама настина, ладно фати јас и сопругот ич не се замарвме и ево ја сега текнии кажува текнии не кажува.
    Неколку дена по ред навечер сува и беше пелената ко ќе станеше се мочкаше во нокшир ама настина и пак се и се поремети, сега нити кажува ниту сака да и менам пелена ниту седи на нокшир по охридски на чукал а се разбира ама не сака и така, стално купувам пелени и викам последни се овие арно ама не ќе да се последни.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.