1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.552
    Ќе си даваме сила тука, ќе помине :l:

На Ceneva и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.573
    Допаѓања:
    21.160
    :hug::l:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.091
    Мајки, дали е нормално целите ноџиња да им се со модрици? Секогаш има по некоја ама сега му се целите буквално. Многу е активен, еве и дома го посматрам, играјќи си се качува на масичката и се симнува цел ден, надвор скоро секој ден си играме итн ама веќе се загрижувам. Денес му направија крвна слика па ќе видиме, само сакам да слушнам мислења

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.330
    Допаѓања:
    6.900
    Дали оди во градинка? Мојава после градинка до пред скоро време беше цела со модрици на нозе. Претпоставувам се удираат таму, намерно или ненамерно и во главно препишував на градинката.
    Посебно додека беше во јасли, во метални креветчиња беа и често на нив се удираше т.е на преградите.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.573
    Допаѓања:
    21.160
    Има и моето по некоја зошто се пентери кај стигне, ама цели нози не му биле никогаш. Убаво што сте направиле крвна слика. Не мора да значи дека има нешто, ама ќе се смириш.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    5.763
    Не знам што значи целите, ама еве во моментот имаат минимум по 10 на нозете. Се надевам се е во ред со крвната слика

На јolene и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  7. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.091
    Фала и на @Bella_Stella и @Miss_S. Па да едно 10-12, секогаш има по некоја ама ова цели потколеници му се и се исплашив, плус дека не паѓаше деновиве само што се пентареше. Добра е среќа крвната слика, др рече ако му се појават на стомак, грбче, места кај што не се удира да одиме за други испитувања. Исто ако има крварење рендом, тој има некогаш од нос, кога го чепка или некогаш од климата летно време. И за тоа ја имам прашувано ама не сум толку за грижена зашто како дете и јас го имав.
    Ми олесна.. секако повеќе од година не сме правеле крвна слика.

На le.soleil, 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.573
    Допаѓања:
    21.160
    Супер @LizzyGrant мило ми е што се е ок. Кога сме кај крвна слика, колку време после сипаници е ок да се провери знаете? Одамна немаме правено и обично секогаш правиме кога е болен, па не знам како му е кога е здрав, убаво би било да видиме.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    847
    Ќерка ми има 21 месец и истото го прави. Се надевам привремено е ;(

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.466
    Од сипаници велат дека треба да поминат бар 3м да дојде организмот на свое, сепак е вирус кој напаѓа како на кожа така и од внатре. На големиот дури после 1г му се повлекоа позади уво жлездите. Ние тогаш моравме да правиме почести бидејќи му се намали страшно имунитетот, секои 2 недели правевме ми се чини. Нема што не испитавме тогаш со него. Се констатираа некои губитоци на витамини и минерали, пиеше ампули мислам ВитК, ВитД и уште нешто беше ама да ме утепаш не ми текнува што беше. Еднократко ги пиеше. Ова на детска клиника се таму ни проверија и ни дадоа они.

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.573
    Допаѓања:
    21.160
    Зарем до толку? А точките за колку време ги снемува? Он уште има.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.466
    Точките брзо поминаа, дали имаше 1м не знам.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.910
    Допаѓања:
    8.352
    Дајте некоја идеја како да го убедам да носи капа надвор кога излегуваме. Одма ја трга. Лани носеше сега не сака да чуе.

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.552
    Нема начин. Кога е ладно ќе му кажеш дека со капа ќе му е потопло, кога ќе осети сам ќе прифати. На жешко кажи му дека му смета сонцето во очи а со капа нека проба дека нема да му смета толку. Ќе прифати сам кога ќе проба дека му е потопло така. На нејако сонце и топло не мора да носи. Мојот нејќеше па зимото кога стана ептен ладно му ставав надвор кога ќе излеземе и виде дека е подобро така го топли сега нејќе да мрдне без капа ни до двор сам си става. Исто и таква со кузирка обожава зашто не трпи сонце во очите

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.910
    Допаѓања:
    8.352
    За зимска не прави проблем, ама сега за лето не сака и крај. Ќе пробувам ми нема друга :lol:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.466
    Стави му избор од капчиња и само да си одбере, тоа што ќе го носи тоа. И не од внатре, надвор стави му ја. Јас така успеав капа и очила. Сите ставени на глава имавме, надвор излеговме капата што ја одбра претходно и наочарчињата надвор му ги ставив и одма фама Лелееее каков си згоден, дај да те сликам, и толку беше.

На DaftyCrafty и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    5.491
    Мене се ми функционира кога ќе види друго дете. Покажи му друго дете со капче, кажи нешто во стил види колку е убаво, направи му филм малце.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.910
    Допаѓања:
    8.352
    Пробано. Пробав и со Џорџ прасе го обожава. Викам како цорџ носи. Ма јок не и не. Ама ќе бидам упорна.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    377
    Истото што кажа @AngelOfArh излезете надвор, па во одење ќе пробуваш, исто ако не ти е проблем и ти стави си капа да види дека и ти носиш. Кај нас скоро сите работи ги облече и навикна во движење, инаку сѐ е не. Сега ќе се учи пак на кратки панталончиња.

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.910
    Допаѓања:
    8.352
    @AngelOfArh ќе пробам како што велите. Вчера свекорот проба во игра да му стави. Не успеа.