Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.586
    Допаѓања:
    21.193
    Ќе ви се вмешам. На 19ти имам закажано термин кај Хомеопат. Јас имам респираторна алергија од дете и од тоа често воспаление на синусите. Кај докторкава закажав по препорака од личност што успешно ги ставила алергиите под контрола, па се надевам на позитивен исход и во мојот случај. Ако сакаш ќе ти дадам контакт, информирај се дали работат со деца.

На Калатеа, 1209 и le.soleil им се допаѓа ова.
  2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    2.597
    Исто скрос како попарена е кога ќе и речам да седнеме на шоља ;( неќе да чуе. на одмор сме цел ден е гола или се стиска за мочкање или ќе се помоча, а за какање бара пелена иначе се стиска :worried: исто во сон не мочка. Во септ ќе прави 3 и си правам притисок веќе. Се збори и знае ама за ова некако мн тешко.

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    Моето големо на 3г и некој месец слече памперс. Јас не сакам тренинг нити форсирање. Чим дете не е спемно нема за шо да се прави притисок. Кое здраво дете пораснало со памперс? А и што е тоа биди на штрек да не се измоча искака некаде оти го тренирате? За нешто што е природно не треба тренинг. Не инсистирајте, забораветеја таа тема и ќе видите како после некој месец само ќе побара.
    Еве второво никој не го тера 2г и месец има сама вели какам се слекува и кака во нокшир, за мочање исто она е спремна ама дада не беше и ок е, не се сите деца исти чему брзање? Знаете ви воопшто кој проблем може да се направи од трпење? @Cloverrrr @Ив10

На Anturium, Autumn Love, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.596
    Protect junior ги дава ли некоја мајка на 2 години дете?
    Тргнав да ги купам малку да крене имунитет ама прочитав дека се за над 4 и ги оставив.
    Како сте задоволни?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.634
    Јас сум ги давала ама искрено мислам дека не пишуваше над 4 дека се туку дека над 4 се пие цела ампула а под 4 половинка. Така и ги давам.

6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    50.831
    Супер се.
    Едно време и ги давав сега пауза правиме кај и да е треба пак да и ги дадам.
    Погрешно си прочитала мојата е 2 години, пола ампула и давав.

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ангелче7890

Ангелче7890 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво мајки дали имате некој вакаво искуство детето ми е 2 години и 6 месеци не сака да ми јаде ништо моментално сме само на чоколино му давав сируп за апетит SuperVit Baby да пија и го повраќа досега му намам давано никави лекарства.Ве молам за совет.

На JasnaSummer му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    6.981
    Не сака периодов да јаде или никогаш и не сакало?
    Ако е перидов може е од заби, да излегува некој и да има болка, во случај да не се сите излезени.
    Или евентуално да има расипан заб, па повторно болка.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    8.364
    Сношти сто пати стана бетер од новороденче. За во 5 саат да стане и трче како луд и вришти деда деда напоље, деда деда узи напоље. Едвај го смирив дека не е време за надвор дека нема излезено сонцето, дека треба да се спие.
    Веќе се помирив дека ми е такво детето и се биди и плаче ноќе и преживува. Ама многу ми е тешко, жива не наспиена сум. А за болки во грбот да не зборам.
    А темата нокшир еве нашиот за што служи :lol:
    IMG_20250611_111735.jpg

На 1209, LizzyGrant, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.586
    Допаѓања:
    21.193
    Tobrex ќе помогне ли за болка во уво? Го пратив маж ми по Tobradex зошто така ми кажа матичната, он земал Tobrex по грешка. Они немаат дексазон за смирување на воспаление гледам.

До душа и не знам дали со сигурност го боли. Почна да се жали кога го однесов во спална и кога го легнав да спие. Чим се вративме у дневна и пуштивме тв, он се смири. :?: Кога го прашав боли ли увото вика не не. А претходно викаше боје ушето, плачеше и се фаќаше. Зарем е можно да лаже? :whew:

11. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    2.049
    Блокс макс сируп дај му ако има болка и однеси го утре сабајле на матичен да го видат.

На Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    10.382
    За уво бруфен сируп пошто делува и антивоспалително покрај што смирува и болка. За дозирање види кај сирупот насоки како се дава за болка. Плус топло перниче на уво. Ќерка ми помина вака без антибиотик и капки.

На 1209, Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    2.091
    Не може да лаже, можно е да се напади на болка, да не е цело време. Дај му блокмакс да ја поминете мирно ноќта и сабајле на преглед

На Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  14. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    2.091
    2.5 години е, од скоро почна сам да бара да спие на перница. До сега спиеше без. Каде да му земам некоја квалитетна детска (да не е со мемори пена)?

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    8.364
    Гледај да биде ниска, и цврста. Да не му пропаѓа главчето во неа. Имам читано на нет околу тоа за кога детето е спремно за перница. Пишуваше дека кога лежи на страна и ако изглед како главата да му виси надолу е тогаш е веќе време за перница и да биде толку висока колку да му се врати вратот во права линија со телото.
    Инаку да децата почнуваат да покажуваат интерес после две и пол години.
    Препораките се колку може подолго без, ама ако баш се мора да биде тврда и ниска перницата. Тоа читав и ете да споделам ;)

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.634
    Моето после 2г почна да подлажува за такви работи, како боли. Зошто веројатно го врзуваше со нешто нему интересно како дека ќе добие сируп, моите деца се луди по сирупи. Обично знам кога го боли зошто држи увце, ќенка повеќе, сака да го држам во раце и става во уста рацете.

За перница моето сака ама да заспие на перница, после легнува на стомак и тргам. Не за друго, за да биде важен еве сите спиеме на перница нели.

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.586
    Допаѓања:
    21.193
    Мислам дека го боли ама како што кажа @Secret-Angel7 изгледа се напади на болка, не е константна болката. Мирно спиеше ноќеска, сабајлево пак се пожали, ама не плачеше. Само еднаш се фати за уво и кажа дека го боли. Ставив капки и му дадов Блокмакс. Ќе го однесам после докај матичната да го прегледаат.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.914
    Допаѓања:
    45.346
    Едно прашање, за јавен базен дете што сеуште носи пелени, во што да го облечам? Пелени за капање ама сакав и онакво одело за да не гори со ув заштита, како ги носите на плажа? Машко е.

19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    8.909
    Јас девојчето со пелена за пливање и од горе костим за пливање целосен и облекувам.

Мојата спие врз мене, врз мојата перница, седејки, врз татко и, глава помеѓу нашите нозе итн итн :drunk:. Секако освен мирно и официјално нема перница уште. Ја ен знам дали и нормално е ова како спие детево. Еднаш на под ја најдов, од спалната која прилично е висока. Дали паднала или слегнала доле да спие се уште не знам.
    Важно вреќа носи.

На strelec231992, 1209 и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    6.981
    Јас планирам и за плажа и базен да е со памперс за во вода летово, ако нели не се одвикне од пелени.
    Плус или одело целосно или дводелна со ракави и се горните.
    Комплетно гола или само по памперс не планирам пред се ради горење од сонце.

На 1209 и јolene им се допаѓа ова.