Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    9.666
    Да а само со костим исто не, оти еднаш се случи да се накака малку додека се играше. Така да, додека научат и ние и они се мачат.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Пелена за пливање и костум како што кажа

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    7.580
    За скроз голо, посебно еве кај мене женско ми е повеќе страв од инфекции да не зафати на плажа кај што ви си играла, па песок, па не знам што.
    Затоа без памперс или долен дел од купаќи јас не би ја оставила

4. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Паротицин капки за уво и блокмакс за болка, нас тоа ни дадоа на лекар, антибиотик веќе пие, му ставија лек и се смири

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.807
    Нема шанси гол јас да го пуштам да се бања никаде.
    Прво оти има нели рефлукс на бубрези и страв ми е од инфекции, второ ради горење, трето оти не знам дали некој педофил некаде се маа околу нас скраја да е, језива ми е самата помисла.

А патем знаете каде има вакви целосни добри купачи?

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    7.580
    Скапа верзија
    https://kidscarewears.com/product-category/banz/obleka-so-uv-zashtita/obleka-za-momcinja/

Поекономични варијанти, Ваикики, Синсеј имам земано.
    И од Тему 2 пара имам јас порачани, повеќе за мода тие, не знам колку се со Ув филтри.

7. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    53
    Еве во Синсеј, ако ти врши работа :)
    https://www.sinsay.com/mk/mk/kostim-za-kapene-spider-man-718dh-59x

8. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    815
    Нека ме поправи некој ако грешам ама за бубрезите мислам горе дека не треба да го водени треба да е гол нагоре да се сунча секако ти сигурно во 13 сатот на сонце нема да го иставаш.
    Сеа некоја мајка ќе речи одма се суши костумот ама според мене не треба ама баш ич да го водени.
    Имам прашано плус и доктор ми има кажано не со горно ако се капи ако не се капи во ред било горно, но ако се капи никако ќе го водени и полошо било за бубрезите.

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    7.580
    Во пракса јас кога ќе излезе ќерка од вода, барем лани така правев, да и ставам суви алишта одма, или само по памперс и пончо од горе и така да седи.
    И јас знам дека не е препорачливо општо водени да се седи, т.е да се сушат на нив алиштата.

На 1209 и ija им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Не се ни Ваикики и Синсеј, камоли Тему. Пишува и на од Примарк со ув50 ама не верувам. Иначе да одма се менува костим после капење ама додека се капиш ако ти се натопи скроз блузата е ладно
    @ija скроз си во право, маж носи со ув и вика немаш појма колку е ладно малце телото да излезе над вода, а не па деца што горниот дел не им се натопува секогаш скроз.
    јас на моите ув им редам кога увето е најјако, а ние правиме одмор во некои бар или движење накај ресторан/соба кога сме на одмор. Сабајле и после 5ч малата е на горе гола, големата костум обичен и само мачкање на секој саат и пол

Последна измена: 12 јуни 2025
    На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.896
    Ама дете не седи водено секако. Јас ги пресоблакам штом излезат од вода, исто и јас се преслакам одма. Не е добро за никој да седи воден.

На ija и 1209 им се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас имам неколку пара од тие ув, кога ќе излезе од вода го преслакам во суво и не се мислам.
    А иначе не би ризикувала со тему, синсеј, дури и ваикики за вакви работи. Подобро земете две за кои сте сигурни и терајте со нив две лета отколку да земете повеќе од некое сумљиво.

На 1209, Ceneva и Bubish26 им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Лани ние бевме септември на одмор, се капеше гол никаков костим не му облекував. На излегување убаво го бришев и облекував пелена и мајчка на кратки дур си игра во песокот, во најжешкото си одевме во смештајот. За на базен му облекував пелени за капење и без купачи. Одевме во време кога сонцето е слабо. Инаку би му облекла купачи со ув заштита

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    24.631
    Досега никогаш не сум купила такво горно со заштита, се капиме со фактор, во најжешкото под сенка или во куќата, досега не ми изгорело дете. Се капеше гол до 5 год, несакаше да носи ни долни купаќи, лани носеше на 5 и пол ама сакаше пак да ги слекува. Малото лани беше 1 год стоеше по пелена. Малку гол и така :D

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.807
    Ама кај него не е проблем со бубрези дека може да измрзнат или нешто, него мокрачата од бешиката се враќа во бубрези и ако фати инфекција ќе се префрли на бубрезите. Он е на антибиотик секако ама пак ми е ризик ра го капам во јавен базен и сеуште сум на мисла дали да го носам.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Во таков случај бројче јас не би ризикувала на јавен базен. Сите сме свесни каква е таа вода, дека не е баш чиста. Подобро во двор надувај базен и нека се исќефи.

На Mother of 2boys и 1209 им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.720
    Допаѓања:
    21.407
    Памперс за во вода и одело со Ув заштита и капче.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.807
    Е тој е исќефен веќе во двор, од јутра до вечер е надвор, влези излези…веќе не ми е ни страв дека ќе се разболи од ладно:D
    Ама мислевме некој викенд до Аквапаркот да идеме, ама сепак ќе си ја прашам докторката што го води, дали е паметно или не.
    Како што кажав он пие профилакса која има за цел да ја држи мокрачата стерилна за во случај ако се врати назад да не направи проблем значи генерално бактериите не преживуваат, веќе 2г така тераме и фала богу уринарни немал до сеа, ама пак ми е на мисла.

На mal.ecka, Ceneva и lackygirl им се допаѓа ова.
  19. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    815
    Јас не би го носела на јавен базен да се капи, иначе општо јас сум против капење во базен ама тоа си е мое лично мислење види ти докторката што ќе ти кажи.

20. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    815
    Не е добро ама има родители што ич не се замараат дали е водено или не битно има ув костим, од Охрид сум јас и секакви имам видено по плажине.