Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Discussion in 'Дете' started by prasskickaa, Feb 4, 2016.

1. јolene

јolene Популарен член

Да а само со костим исто не, оти еднаш се случи да се накака малку додека се играше. Така да, додека научат и ние и они се мачат.

Miss_S likes this.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Пелена за пливање и костум како што кажа

1209 likes this.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

За скроз голо, посебно еве кај мене женско ми е повеќе страв од инфекции да не зафати на плажа кај што ви си играла, па песок, па не знам што.
    Затоа без памперс или долен дел од купаќи јас не би ја оставила

1209 likes this.
  4. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Паротицин капки за уво и блокмакс за болка, нас тоа ни дадоа на лекар, антибиотик веќе пие, му ставија лек и се смири

5. 1209

1209 Форумски идол

Нема шанси гол јас да го пуштам да се бања никаде.
    Прво оти има нели рефлукс на бубрези и страв ми е од инфекции, второ ради горење, трето оти не знам дали некој педофил некаде се маа околу нас скраја да е, језива ми е самата помисла.

А патем знаете каде има вакви целосни добри купачи?

Miss_S likes this.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Скапа верзија
    https://kidscarewears.com/product-category/banz/obleka-so-uv-zashtita/obleka-za-momcinja/

Поекономични варијанти, Ваикики, Синсеј имам земано.
    И од Тему 2 пара имам јас порачани, повеќе за мода тие, не знам колку се со Ув филтри.

1209 likes this.
  7. Liky

Liky Истакнат член

Еве во Синсеј, ако ти врши работа :)
    https://www.sinsay.com/mk/mk/kostim-za-kapene-spider-man-718dh-59x

1209 likes this.
  8. ija

ija Популарен член

Нека ме поправи некој ако грешам ама за бубрезите мислам горе дека не треба да го водени треба да е гол нагоре да се сунча секако ти сигурно во 13 сатот на сонце нема да го иставаш.
    Сеа некоја мајка ќе речи одма се суши костумот ама според мене не треба ама баш ич да го водени.
    Имам прашано плус и доктор ми има кажано не со горно ако се капи ако не се капи во ред било горно, но ако се капи никако ќе го водени и полошо било за бубрезите.

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Во пракса јас кога ќе излезе ќерка од вода, барем лани така правев, да и ставам суви алишта одма, или само по памперс и пончо од горе и така да седи.
    И јас знам дека не е препорачливо општо водени да се седи, т.е да се сушат на нив алиштата.

1209 and ija like this.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не се ни Ваикики и Синсеј, камоли Тему. Пишува и на од Примарк со ув50 ама не верувам. Иначе да одма се менува костим после капење ама додека се капиш ако ти се натопи скроз блузата е ладно
    @ija скроз си во право, маж носи со ув и вика немаш појма колку е ладно малце телото да излезе над вода, а не па деца што горниот дел не им се натопува секогаш скроз.
    јас на моите ув им редам кога увето е најјако, а ние правиме одмор во некои бар или движење накај ресторан/соба кога сме на одмор. Сабајле и после 5ч малата е на горе гола, големата костум обичен и само мачкање на секој саат и пол

Last edited: Jun 12, 2025
    ija likes this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама дете не седи водено секако. Јас ги пресоблакам штом излезат од вода, исто и јас се преслакам одма. Не е добро за никој да седи воден.

ija and 1209 like this.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Јас имам неколку пара од тие ув, кога ќе излезе од вода го преслакам во суво и не се мислам.
    А иначе не би ризикувала со тему, синсеј, дури и ваикики за вакви работи. Подобро земете две за кои сте сигурни и терајте со нив две лета отколку да земете повеќе од некое сумљиво.

1209, Ceneva and Bubish26 like this.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Лани ние бевме септември на одмор, се капеше гол никаков костим не му облекував. На излегување убаво го бришев и облекував пелена и мајчка на кратки дур си игра во песокот, во најжешкото си одевме во смештајот. За на базен му облекував пелени за капење и без купачи. Одевме во време кога сонцето е слабо. Инаку би му облекла купачи со ув заштита

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Досега никогаш не сум купила такво горно со заштита, се капиме со фактор, во најжешкото под сенка или во куќата, досега не ми изгорело дете. Се капеше гол до 5 год, несакаше да носи ни долни купаќи, лани носеше на 5 и пол ама сакаше пак да ги слекува. Малото лани беше 1 год стоеше по пелена. Малку гол и така :D

15. 1209

1209 Форумски идол

Ама кај него не е проблем со бубрези дека може да измрзнат или нешто, него мокрачата од бешиката се враќа во бубрези и ако фати инфекција ќе се префрли на бубрезите. Он е на антибиотик секако ама пак ми е ризик ра го капам во јавен базен и сеуште сум на мисла дали да го носам.

ija likes this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Во таков случај бројче јас не би ризикувала на јавен базен. Сите сме свесни каква е таа вода, дека не е баш чиста. Подобро во двор надувај базен и нека се исќефи.

Mother of 2boys and 1209 like this.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Памперс за во вода и одело со Ув заштита и капче.

1209 likes this.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Е тој е исќефен веќе во двор, од јутра до вечер е надвор, влези излези…веќе не ми е ни страв дека ќе се разболи од ладно:D
    Ама мислевме некој викенд до Аквапаркот да идеме, ама сепак ќе си ја прашам докторката што го води, дали е паметно или не.
    Како што кажав он пие профилакса која има за цел да ја држи мокрачата стерилна за во случај ако се врати назад да не направи проблем значи генерално бактериите не преживуваат, веќе 2г така тераме и фала богу уринарни немал до сеа, ама пак ми е на мисла.

mal.ecka, Ceneva and lackygirl like this.
  19. ija

ija Популарен член

Јас не би го носела на јавен базен да се капи, иначе општо јас сум против капење во базен ама тоа си е мое лично мислење види ти докторката што ќе ти кажи.

1209 likes this.
  20. ija

ija Популарен член

Не е добро ама има родители што ич не се замараат дали е водено или не битно има ув костим, од Охрид сум јас и секакви имам видено по плажине.