Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    5.507
    Не зборам за оделцата, јас имам само маички, секако на остатокот од телото го мачкам. Под маицата не го мачкам бидејќи лепи.

И во 8 сабајле одам на плажа со фактор, и мачкам и пред и после излегување од вода.

Ув индекс мери ува и увб, од овие две ува е поштетно, но увб е константно, што значи и во облачен ден и во зима е исто.
    Но секое зрачење од сонцето ја менува самата днк на кожните клетки, да појаснам никој друг извор на зрак покрај можеби радиоактивниот ја нема таа способност.
    Значи не збориме само за површно оштетување ( изгорениците од сунчање се само површно оштетување на кожата ), туку за нешто кое на долг рок значително го зголемува ризикот од развивање рак на кожата. И ова се случува и на тие без предиспозиции, а ракот на кожа е еден од најлесно спречливите.

И нешто што никој не го зема во предвид, светлата песок ( како и снегот пример ) ги одбиваат и АМПЛИФИЦИРААТ зраците, што значи некогаш и го дуплираат нивото на зрачење. Затоа секој втор се враќа црвен како рак од скијање.
    И водата има сличен ефект.

Кога се ова ќе се стави на кантар, за мене има очигледен победник, ама секој со неговото.

На Giovanna, Cloverrrr, Bubish26 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.547
    Допаѓања:
    108.716
    Како што кажав, одам 2 пати годишно н скрининг на бемки, лекар дерматолог ми има кажано, фактор 50ка штом помине 5ка УВ, на 9ка веќе и 70ка можеш. А доктор знае сигурно повеќе од мене, така да решив да не експериментирам, гледав со свои очи бабите и дедо ми како поминаа, татко ми исто, ќе направам се што е во моја моќ да спречам. 365 дена во годината мачкам фактор.

Да си ја кажам другата мака. Некој отпор кон спиење еве 2 дена. На пладне не спие, навечер еве го уште не е заспан... Дали бидејќи озбилно почна да зборува, дали подолг денот, не знам, али сон не го фаќа. Ич не е забавно.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.101
    Допаѓања:
    6.595
    Истото почна пред 2 месеци и ете го уште трае. Се мислев да тргнам дремка ама секој ден се предомислувам, едвај 1 саат спие ама многу ми треба тоа време да здивнам, ептен тежок е станат и свемирско трпение ми треба за да го издржам неговиот карактер. Уште се мачиме со дремка, ноќното го смени во 10 најрано некогаш и 11 знае да заспие и скоро секое заспивање е изразено со тантрум. Сакав второ ама додека не помине периодот нема шанси. Ништо совет немам само да ти потврдам не си сама. Не сум за прекинување дремка толку рано ама ако мислиш дека така ќе функционирате подобро пробај. Јас уште се мачам со саат ипол успивање за да спие 45тина минути :whew:

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    8.366
    Сите некоја мака. Заспива брзо без проблем ама во 22 часот. Некогаш и покасно. Ама наутро ми спие до 9
    Не спие убаво ноќе тоа ми е најголемиот проблем. Се буди плаче, да го земам и да го држам во раце и шетам низ цела куќа. А седнам тоа се драми. Навидум мислиш спие а го спуштам пак одново се. Бетер од новороденче. Тогаш барем цицето и заспиваше. Сега ова крај нема. Секоја ноќ пијам диклофен од што болките не се издржливи веќе. Едвај заспивам. И таман заспијам еве ти го почнува да цмиздри. Многу ми е тешко. Најголема желба ми е да ми спие детето навечер. Друго се ќе издржам и неговите тантруми и глупости,само да спие ноќе. Ама не ми се исполнува желбата никако.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.082
    Допаѓања:
    25.799
    Ауу се зависи колку бела и каков пигмент, каква кожа колку тенка не не, не е кај секого така лесно. Јас знам деца/возрасни што фаќаат боја без крем ни ц од црвено, јас и моиве би се напрајле жар и пак бели. Да ја направам таа грешка како јас пред некоја година да не можам гаќи да облечам пак на детево, никогаш. Веруваш дека од Турција си отидовме најбели?
    И ја сум од покрај езеро и нит во мое време нити до сега сум сретнала некоја да стана оделца на децата, нити да ги преслекуваат. Излези од езеро,крпата и суши се на сонце ама јас не ги оставам мокри. Ги мачкам со 50ка, на море и со ув костум кога е ув многу јако. А највеќе што не сакаат да се мачкаат т.е им се лепи песок и ужасно ги нервира.
    Друго, кој е склон на хиперпигментација, а не си ја сака или има алергија секако дека ќе се мачка.
    Крај краева луѓе, Ув зраци се поштетни од хемикалите

На Giovanna, Cloverrrr и Panovic им се допаѓа ова.
  6. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    1.596
    Мачкајте креми не се зафркавајте, особено што и да ви е страв од хемикалии се 10,15, 20 дена и не е ништо страшно. Плус што има избор на добри фактори без толку хемикалии.
    Него, за купачи читам, не прочитав за капа со ув заштита каде да најдам? Да не биде мало богатство.

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    6.654
    Aj ne zezajte za nemackanja so kremi, toa e nesto sto nikogas ne treba da se izostavi ..Ima tolku izbor na kremi, niti edna krema ne e postetna od Uv zracite. Jas dete nesakam golo na plaza zatoa kupaki so uv, kapa so uv, zastitna krema
    ..Ne go ostavam so vodeni kupaki, go preslakam odma dosega sme nemale problemi nikakvi.

8. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    5.507
    Hm имаат, убави се и за во вода, со заштита и на вратот.