Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.195
    Допаѓања:
    30.261
    Сис, мојава со мене е само ѓавол. Се качивме кај комшивката на кафе, оваа им преврте цел стан. И ме глеа вика Кога е сама воопшто не е ваква, се ме слуша, не ми води инает. А ко ќе се појавам јас да ја земам на пример на 5 минути и одма почнува со глупости
    И со мм е помирна отколку со мене

На Miss_S и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  2. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    1.603
    Некоја мајка со дете алергично на млеко?
    Правевме имунолошки статус излезе IgE (мислам беше) покачено што кажува дека се работи за алергиска реакција, па направивме алергиски панел и излезе ова.
    Докторкава вика 3 недели диета без млечни производи. Можно ли е толку да е минимално а да прави проблем со опструкции и спуштање на плуќа?

Друга работа, почнавме со плачење по цел ден и со фазата: не,не и не. Се е не.
    Пред некоја вечер накај 12 вечер деца некои пукаа петарди (не знам какви беа ама сигурно не беа обични зошто прејако пукна), јас од сон извадена од памет се дерам по мм и ќере стана исто исплашена. Од тогаш луѓе кога ќе се стемни детево ми е истрауматизирано.
    Не сака да спие во темно, не сака само со мене, мора да се смири да сме со мм заедно, плаче вришти, не сакам ова, не сакам тоа, никако неможам да ја смирам. И зборам цело време, сите сме тука, ама станувс прехиперактивна и вознемирена. Вечерта кога се случи пукањето повторуваше едно исто можеби саат време.
    Како да и помогнам да и помине?

Прикачени фајлови:

3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    1.603
    Јас го имам :D
    Кога сум сама знам дека сум сама и не очекувам од никој ништо. А кога сме заедно се осеќам дека мм е лабав зошто јас ја гледам и пазам и ме нервира. А и она е по збесната кога сме сите, има повеќе публика за да прави глупости.

На kozuf и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.916
    За алергијата, интолеранција, синко голем беше вака. Буквално со тргање на млеко и млечни скроз, се смири, ама добро 3г ништо во уста не стави млечно. Ни без лактоза ни ништо.

Што се однесува до стравовите, забораваат брзо имај трпение, ама во иднина внимавај зошто многу лесно примаат туѓи стравови и може лесно да помине во навика и да се плаши од се. Не за друго, не е ич забавен тој живот во стравови.

Последна измена: 19 јуни 2025 во 15:39
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.492
    @fana и јас го фрлив судо крем. Нас уште повеќе црвенило ни правеше. Сите пофалени креми не и помагаа само бекутан со портокалово капаче. Ама овој пат и таа нешто изгледа изменет и е составот и не и помогна. Ќе пробам со веледа.
    @AngelOfArh веруј одма дека ја пресоблекувам пошто сама ми кажува дека ќе кака и пак одма се вцрвенува. Ваљда дека и останува на газето каката од што е мека.
    @lackygirl @sweetgirl92 се плаши бидејќи кога имаше запек, тврда каката не можеше да се покака и многу ја болеше . И сега мека и е и сигурно се плаши дека ќе ја боли, плус може што и е црвено газето.
    @anngelique фала за предлогот ако не ме остава да мачкам спрејот ќе го земам.

На anngelique, lackygirl и fana им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.492
    @Miss_S @LizzyGrant ова е непишано правило кај сите.
    Еднаш кажувавме за ќере како е непослушна. И брат ми ми вика а да погодам кога сте присутни двајцата она е врвот. И ние му викаме да. И он ни вика епа дека сте двајцата тука, сите деца обично така прават.
    Или сите ги слушаат а дојде мајката одма за десет секунди лом прават.
    Ваљда сигурност осеќаат со нас.

На kozuf, Miss_S, LizzyGrant и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.604
    Допаѓања:
    21.224
    Треба време. Првите ќе почнат да му се сушат веќе. Ама едно две недели минимум треба за сите да се исушат.

8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.492
    Пратете слика од веледата со цинк.

9. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.079
    IMG_9314.png
    Јас оваа ја имам не знам дали е со цинк.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.111
    Допаѓања:
    24.410
    На моето од оваа му помина.

Прикачени фајлови:

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    8.393
    Пробај флогоцид маст

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    7.044
    Што кажувате вака страшни приказни со @le.soleil . :worried:
    Јас си направив филм дека летово ќе се смири и ќе стане бубалче. На 2,5 години тоа.
    Сега вие до 3,5 да чекам.

На LizzyGrant и le.soleil им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.492
    Хаха околу 3тиот роденден мислам најстрашни се.
    Ќере за месец и пол ќе прави 3. Одамна има тантруми викав има ли крај а замисли стана уште полошо последниот период. Секој ден ми се бега од дома, ми се плаче. Ниеден ден не е добар. Секој ден е плачење вриштење. Многу тешко е да се издржи психички. Јас си планирав да си закажам психолог за двете и за мене и за неа ^_^

На lackygirl, Miss_S и le.soleil им се допаѓа ова.
  14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    5.821
    И мене така ме лажат, да пркнат полесно е, да проодат полесно е, да прозборат полесно е и факинг не станува полесно. Последно со една колешка зборам што исто има близнаци, викам добро жено кога станува полесно? Вика па можам да кажам дека еве сега ми станува полесно.
    13 години имаат нејзините. ;(
    @Erika.greeneyes ако ти се погоди психологот обавезно да дадеш контакт, ја уште утре би отишла, ама сакам кај некој стварно што си ја знае работата, а не некој што ќе ми кажува теорија што веќе ја знам. Мене ми требаат практични совети, не како у книга пишува, пошто овие моиве не се по книга дефинитивно.
    Се фаќам у последно време кога ќе пишувам тука, само се жалам од децава:( а, преслатки се они, смешни и забавни и многу ги сакам :l:
    Научиле (од мене) кога им барам нешто да направат ми викаат "А музичка желба сакаш?" :D

На 1209, Marge, Ceneva и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    1.104
    Леле исто пред некој ден му објаснувам нешто и ми вика не ме интеЛесиЛа :sweat: исто само се жалам а без него не знам што ќе правев :l: мене не ми треба психолог, малку слободно време ми треба дефинитивно ама нема

На Carolin. и le.soleil им се допаѓа ова.
  16. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    1.603
    Јас се тешам дека ќе одам на одмор со неа па таму ќе одморам хахахаха :rofl:
    Значи ЗБЕСНА дома, колку и е досадно не знаете. Многу ми е жал што не оди во градинка, сега сме на терапија се надевам ќе помогне за да ја пуштам понатака здравје боже. Си сака деца, сака интеракција, се и е досадно веќе. И јас не знам веќе како да ја занимавам.

На Carolin., le.soleil и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.492
    Абе и мојава е преслатка ама не се трпи ова плачењево ушите ме болат веќе. А нервиве ми рипаат во плафон. Нека заврши побрзо овој период оти ќе забегам :rofl:
    Инаку јас не сум тип многу по комплименти што дава или коментари од тој тип. Или да се фали. Ама еве тука сме анонимни па да си кажам сите штом ја видат ми викаат леле што убаво девојче си родила алал да ти е колку е слатка, како нацртана е. И јас тука одма се јавувам дека џабе лепотата карактерот ја грди. Тешко на маж и будуќи :rofl:
    А мм ми вика цела е на тебе у карактер што се буниш, да видиш мене како ми е со тебе :devil:
    Ма да си подлажува не можам со ќере она ти е врвот. Не е баш на мене :) све што не чини на мајките е да бее, а све доброто на татковците ма немој :emo:

На 1209, Carolin. и le.soleil им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    8.393
    Кога те прочитав си реков божеее и јас се жалам само од моево. Ама кога е кеефен златен е и културен. Кога бара нешто и му дадам одма е хвала мама. Кога се поздравива убаво добар дан. Кога се испраќа ајде чао видимо се ускоро. Кога дава тој нешто кажува изволи. Ниди од неговото и вели пробај, ич не е скржав. Ете да си го пофалам. Има уште многу да не се запишувам :)
    Ама тоа е тешкото како да тежи повеќе на душа, и даваме акцент на тоа со надеж дека ќе ни олесни барем со тоа што ќе се искажеме.
    Сите сме тука од иста причина, зишто си ги сакаме децата и бараме совети да ни се олесни барем нешто ;)

На 1209, Carolin., Miss_S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.916
    До 3г сите се лоши, како да ви кажам, едноставно не знаат за кажат и тоа е. После 3 е друго, после 3 стварно веќе е карактер.

20. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.079
    Ми праќа вечерва снаа ми снимка од внуката (6г) што е копија на мене (а син ми на незе). Целата во солзи вика “сакам да се смирам ама многууу ми се плачи” :drunk:

Ние бевме на психијатар, ми закажаа еег, во меѓувреме син ми настинат беше кога требаше да го снимаме и ни одкажаа. Исто во меѓувремето синко се смени 360 степени. Таму ништо не ни кажаа:wasntme:

На LizzyGrant и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.