Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    21.331
    Топлинките му ги облекува татко му врз тенки претенки чорапчиња кога го остава. Никогаш нозе му немаат замирисано. Да облечеш топлинки на боса нога е глупост.

На AngelOfArh и Miss_S им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    21.331
    Брисеви?

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.137
    Допаѓања:
    26.018
    Мм одеше на прва помош курс со цел да знае како да се справиме во одредени ситуации. Јас имам само видеа гледано. Иначе малава на 8 месеци има голтнато таа пластиката што се затвара лебот, нит се закашла нит ништо. Јас видов нешто бело голтна ама ни на крај памет дека е тоа мислев ливче, кога го искака умрев, бевме итно примени на ренген ама и покрај то што рекоа дека нема исекотини, јас не бев мирна. Од газето малце и течеше крв ама тоа заради ситна исекотина. Ден денес не ми е јасно како во толкаво мало желудниче тоа стоело и минело низ црева, се ежам. А пази, 4 возрасни дома бевме

Последна измена: 3 јули 2025
    На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    2.474
    Која паста за заби ја користите? До сега само сме користеле chicco од јагода или банана

5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    21.331
    Chicco i Lacalut комбинирам. Кога ќе ми завршат планирам Curaprox да ја пробам.

6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Кај мене близнаците од саботата после ручек беа со температура се до завчера, машкото полесно ја спушта, ама девојчето на три ипол саати наизменично со парацетамол и блокмакс, црп 41, гранулоцити покачени вирус било.Кај нас и плус црвено грло ништо не јадат стандард и само млеко ми бараат да пијат.
    Вчера беа подобри освен нели грлото што ги боли и на секое кашлање плачат.Два дена се со антибиотик па ваљда веке делува

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.796
    Допаѓања:
    109.684
    Епа затоа јас се бунам. Топло им било, е добро тогаш соблечи ги боси, не у топлинки. Од што многу бев гласна престанаа да им облакаат така и сега се или боси или по чорапи.

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.167
    Допаѓања:
    24.550
    Јас си зедов мус. На првото дете само со него му ги миев и до 6 и пол год само 1 заб му се расипа. Миење секоја вечер. На сабајле не се мие.
    Малово нејќи никако, со него забушавам јас :bandit: со сила ми е мака да се борам ама ќе треба да се фати сериозно работата. Барем не пие ништо навечер се тешам :wasntme:

Прикачени фајлови:

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.796
    Допаѓања:
    109.684
    Од сабајле во група во градинка 6 деца со варичела. Сите вчера биле во градинка. Ќе биде забавно следните 3 недели.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    7.284
    Прв пат пријавуваат?

Кај нас по некој случај од јануари наваму се вртка ама толку оддеднаш немало.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.796
    Допаѓања:
    109.684
    па вака наеднаш прв пат, ми се потстемни малку така

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    7.284
    Море 5 месеци со ред, на секое нејзино, Мама чеша мешето, ножето, главчето... подголтнувам и се спремам за видам што е, сипаници се вртат, имаше низ група вошки, коксаки итн
    Нема што нема работава.

13. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    882
    Кај има курс за прва помош за деца, сакам и јас да се едуцирам. Видеа изгледано имам многу, ама не сум самоуверена баш. На плажа вчера едно поголемо девојче 4-5г. се засркна со бисквит, родителите во паника, друг стрча помогна одма за среќа. На секој секаде може да се случи со било каква храна за жал, треба да сме спремни. Ама честите гушачи апсолутно би ги избегнувала и јас долго време.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.796
    Допаѓања:
    109.684
    Mислам дека во Систина имаше.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    12.061
    Јас имам грижа дека премногу пред телевизор го оставам.
    Слуша видеа на повеќе јазици, некои цртани му пуштам, пократки видевца.

И повеќе од времето гледа. Да можам јас нешто по дома да фатам или пак да се одморам.

Што да игра не знам.
    Предложете нешто активности што не мора многу да се замарам да ги правам. Го оставив на тераса со вода, играше некое време и влезе рече цртан.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    1.454
    И мојот пред телевизор си седи додека јаде, за тоа највеќе се нервирам
    што е тоа е, си игра со колички итн ама кога ќе дојде време зајадење обавезно пред тв ама никако не се убедуваме дека неможе уште да гледа ама џабе...

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.435
    Користам Лакалут. Убава му е. Секоја вечер миеме обавезно заби пред спиење,без исклучок. Ама насабајле не дава како на @lackygirl и никако не можам да го убедам.
    Ама битно навечер дава. Внука ми е 6 год и само навечер мие заби и нема ниту еден расипан заб

На velesanka и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    45.662
    Јас уште не успевам секој ден, барем еднаш во денот дали сабајле или вечер успевам ама двапати многу ретко, запечатува уста и тоа е тоа. Свесна сум дека мора, ама не можам да му ја отворам устата насилно. Пробав со финти, песни, различна четка, паста, он да мие сам, на мене да мие и нема успех.
    Инаку сам додуша ги мие и сабајче и вечер, ама јас убаво да му ги измијам двапати на ден не успевам, пробам вечерта ми е побитно, ама секогаш е со плачки.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.435
    Моето дава, убаво му ги четкам по две три мин пред спиење. А насабајле не сака и крај и не форсирам. Почна да дава од кога купив curaprox четка за заби, пред тоа борби беа.
    Барем тоа се среди, навечер само, ама ми е ок. Секако само вода знае да се напие во тек на ноќта.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    7.284
    Кај нас баш водата е шема сега на балкон. Неколку различни садови, кој со чиста вода, кој со сапуница, пробавме и од брашно, какао и вода да направиме "кал". Сите ја интересираат и си игра.
    Песок исто, кинетичка или поевтина варијанта е за аквариум, во повеќе садови да претура.

Мојава знае и коцки да реди и со сложувалки да се заигра со по 4-5 дела што се.
    Со повеќе делови не сум зела.

Гледа и тв, не дека не, кога повеќе, кога помалку.
    Бидејќи оди и во градинка во период на попладне дома играме тоа или со вода, или излегуваме во двор, парк, улица, до кај некоја другарка, игротека. Нешто со сликовници, боење, лепење стикери.

Периодов немам баш простор за низ кујна да е со мене и да "готвиме".

На Carolin., elenaklasik и 1209 им се допаѓа ова.