Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.126
    Кај нас испадна црвено грло и крвната слика покажа бактерија. Исто 2 дена со над 39 температура.

2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    9.500
    Сте почнале муабет за килажа и јадење.
    Мојата во последно време не јаде ништо веќе. Ослабната е пола кило за 1 месец. Што едно беше болна, друго почна да пребира, па да сака да јаде само во движење, не ни седи на столчето веќе, само се врти и тестира што смее. Би живеела на млеко и на овошје само.
    Од дете што јадеше се'. Сега се враќам на пасирање сосови за да скријам состојки, да јаде со макарони и пак не сака.
    Цела е мала верзија од мене. А не сакам така, имаме склоност кон дијабет 2 и страв ми е ептен.
    Јас не давам сокови, шеќери и слично секако, ама пак ми е страв.
    Во градинка велат се јаде, ама јас забележувам, се познава дека е ослабната многу.
    Крвна слика овде секако нема. Кажете што да суплементирам.
    Не за апетит, апетит она има, ама не сака да јаде се. И затоа сега дома ќе се воведе ред, штом стане од столче нема храна веќе. Колку сака нека е сурово. Туку за имуниот што да давам на 2години?

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    26.111
    Моите исто се со врзана коса, спијат со врзана е сега да на ластиче и чешел има ( кај големата на чешел) ама не пример количински како кај нас возрасни ама на перница немам до сега сретнато освен како ептен бебиња кога им се менуваше косата

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    26.111
    Мајки после 2г многу е нормално да почне фазата на одбивање различни вкусови и трае со години за жал :?: искрено од наше окружение дете на 4-8 години ретко кое јаде се. А ни јас ни мм не сме јаделе се, па со тек на време сме почнале. Малата мене сега за сега ми јаде ама големата престана на 2г и уште не јади ништо

На lackygirl, Skyler и јolene им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    12.994
    Други симптоми имате? Кај нас само бебето е така веќе 3 дена, освен две течни столици други тегоби нема.

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.863
    На ќере секогаш на ластиче или у чешел и останува по некое влакно
    Не ми било нешо загрижувачки

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.310
    Не мора да е вирус, кај нас беше стрептокока. Направи кс со црп. Сите не изреди, сега таткото е на ред.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    768
    Еве сме исто. 3 дена 39 температура, давам сируп наместо да падне уште прикрева. Само црвено грло имаме и никаков друг симптом. Хаос.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.