Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Да не ве цитирам посебно. Умереност. Вагаш се, дали е попаметно да пропуштиш или не. Кај мене пали. Али боже мој, не се сите деца исти.

На Carolin., 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.633
    Убаво е се теоретски, ама праксата друго кажува.
    Најверојатно на 2 години немаат капацитет уште да сфатат сериозно нешто. Ни закана, ни заплашување, ни казна, ни удирање по газе.
    Треба да се држи некој баланс и држење до своето за одредени работи за во иднина кога ќе помине овој период на тодлер фаза да биде полесно. Сега мислам 100 пати си отидов од плажа ЏАБЕ, пак следниот пат исто прави.

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    45.754
    Бела а моево ете пак скоро ништо не јаде, 16кг мерен последно, 125 хемоглобин пред 3 дена мерен.
    Активен нон-стоп, сега ви градинка кога тргна пршуваат дали има 3г, ама јас порадо би одбрала да е ситен и на долна граница и да го гледам дека си јаде се и дека им аптит него вака.

Не е никаква мерка тоа колку јаде со килажа според мене.
    Брат ми е стапче, висок 190, слаб, а јаде ко дупнат, и тоа јаде баш она квалитетно, месо, јајца секој ден за доручек, готвено…мислам здраво се храни и калорично, пак е слаб, ама таков е и татко ми. Јас и два залака леб да апнам повеќе одма ќе ми се познае некаде…а кога бев мала пример докај 7-8 на систематски стандард имав неухранетост коментар, мајка ми ептен се нервираше.

Инаку да се пофалам денес кога го зедов од грдинка не плачеше, беше весел и среќен дек бил ви грдинка. Утре му е 4ти ден, може ќе пробаме со дремка, ама татко ми е на стенд бај ако треба да го земе…одењето уште е со плачки ама не ни очекувам во скоро време да се смени тоа.

На Carolin. и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.706
    Допаѓања:
    21.385
    Он нема на кој да е слаб, никој во фамилија не е слаб ни од двете страни. Сите сме онака просечни. Јас како дете бев само слабичка, ама и прибирлива за храна. Памтам кога одев во Штип кај тетка ми на гости стално ме зафркаваа да си ги наполнам џебовите со камења, да не ме дувнел ветерот. :D А сега сум сосема спротивно. Ако малку не пазам што јадам одма качувам килажа. Не му се секирам веќе, солидно си јаде, ќе си порасне.

Вие сте се решиле за градинка значи. Ајде со лесно нека е адаптацијата. Сега бар уште нема вируси па нема да сте тргни-застани од таа причина и може побрзо ќе се адаптира. Ќе видиш што ќе ти кажат од таму, ама после 4 дена според мене е малку рано за да го оставиш на спиење, поготово зошто плаче. Дозволи му постепено да се адаптира. Син ми после две недели го пробавме за спиење, а немаше кај него плачки.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    45.754
    Фала ти, да се решивме, дека сигурно нема да му се придружиме на мм уште 5-6м, па сакав да го спремам од тука, зошто во Англија ќе мора да оди, а таму и нов јазик и пострашно ќе биде да се запознава енос со концепт градинка.
    Искрено и јас мислм дека е рано, ама немам избор. Мм е веќе отиден.
    Порано немаше место за да го пишам да почне со адаптација.
    Неделава може и да не го оставам со спиење, утре до дремка вајда и после ќе го земам па ќе го предадам на татко ми, ама од понеделник ќе мора, оти ќе нема со кој да биде, нема никој дома.
    Инаку оваа и пруватна е само 10 деца се во група, па се надевам на помалце разболување, оти и тоа ќе биде ептен тресене, кој знае дали ќе мк даваат слободни денови.
    Ептен бев исплашена ама мораше да се превземе чекор.