Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Нема во ваикики..

Тритекс не проверив. Фала ти.
    За градинка може топло ќе биде, но за прошетки ќе ми треба :)

На azelea и referentka им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.882
    Допаѓања:
    36.632
    Мислам дека во Ваикики имам приметено боди за поголемки дечиња, над 3 години. Не ме фаќај за збор, ама мислам дека таму гледав. Иако, мене бодињата ми се тотално непрактични за деца кои се одвикнати од пелени. Како што кажа @referentka додека се откопча малата, ќе се измочка. Откако ќе потпораснат малку, накај 4-5 годинки би и облекувала пак боди, сега не.

На Annath, azelea и referentka им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Да,да не се практични,јас би земала едно две за ако е многу студено зимоска и тоа за надвор,во градинка или дома нема шанси,и онака мојава не трпи да е наоблечена и се поти

На PUPICA, An-na и referentka им се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Пишав боди затоа што на таа возраст не знам што се облака. По продавници не најдов маички/подкошули со кратки/долги ракави. Сега погледнав и на веб страната на тритекс, за таа возраст има само боди по кратки и долги. Маички за таа возраст немаат за жал

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ич не се практични бодија за деца што не се во пелени, јас ги избацив од употреба бодијата уште лани. И ланската зима бевме со обични маички со прерамки.

Што ќе ви се долни маици со кратки или долги? Облечи му обична од летото маичка со кратки, или со долги потенка блузичка, одозгора блузон или дуксер и завршена работа! :)

На zuto, JuLleE, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    А бе мамички па вие за себе не облакате под блузата подкошула( без разлика на ракави)?
    Јас од мене тргам, не би ми било убаво со летна маичка(наменета за лето за шетање) па врз нејзе блуза..
    Си има наменски подкошули за испод.
    А потенка блуза па дуксер, не ни помилувам кога си го знам детето, дуксерот ќе го извади за 5 минути на пр во градинка, и што сум направила само по една потенка блузичка ке биде..
    Не знам, јас од мала сум навикната за зима да си носам под маички за таква намена. Летна гардероба си е за лето според мене... Исто како холахопка за зима. Не можам наместо холахопка да облечам хеланка од лето што ја носам за парк :)

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.260
    Допаѓања:
    35.118
    Јас во зима носам маица на тенки препрамки од продавници за долен веш купена. Не знам на каква подкошула мислиш. Над маичката носам блуза, кошула или што и да е друго.
    И на детето така му носам. Во зима е облечен со боди со прерамки (уште има за нас бројчиња) па блуза/маичка со долги. Ако е многу ладно надвор, над тенката блуза му облакам џемперче тенко и јакна.

8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Боди на прерамки или со ракави и облакам и јас, но веќе и се намалуваат. Боди за после 3 години најдов во тритекс но како што кажаа и некои членки не се практични за деца што не носат пелена. Наместо боди, се надевав дека ќе најдам под маичка за под блуза. Како што сега носи маички на прерамки(долен веш), барам иста само со ракави.. Сепак нешто мора да се облака под блуза/џемпер..

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.823
    Не мора со ракави, доволни се тие на прерамки. Инаку никаде нема баш со ракави, и јас барав за големиот кога почна маички да носи, во Стружанка, Тритекс, Кимико...никаде немаше, па му облекував маичка со прерамки, ама пошироки, не тенки.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ако не најдам ќе купам боди :| За ептен ладно кога ќе биде, за по надвор. Фала, изгледа само ти ме разбра што барам :)

На Annath и galapce им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.823
    Те разбрав оти рече поткошула, ние во Охрид така ги викаме маичките како долен веш што ги носиме. Имаше порано такви машки со ракави, знам, брат ми има носено како мал, ама сега немам видено.

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.882
    Допаѓања:
    36.632
    За во градинка не ти ни треба нешто подебело од тенка блузичка. Ептен ако е многу ладно (како ланската зима) па да и облечеш подебела блуза. Претопли се градинките и нема потреба да ги преоблекуваме децата. Се потат.

На JuLleE и Annath им се допаѓа ова.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јас сум од Ск, тука го имам научено од дете. Може и тука некој го користи, не знам:?: Иначе и јас имам видено, затоа и барам :)

Само блуза, без ништо испод:o?

14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.882
    Допаѓања:
    36.632
    Со маичка на прекурамки одоздола :)
    До градинка и облекувам и дуксер и јакна одозгора, ама таму веднаш им го соблекуваат дуксерот, бидејќи навистина им е претопло.

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Не ми е за градинка. Таму, претпоставувам дека топло ќе биде. Како дома, со централно греење :)

16. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Поткошули лани имаше во Стружанка, сиви и бели. Пред една недела видов во Вајкики, 200 ден. беа, како блузи се водат ама баш се поткошули, кај вратот отворени и подолги (бели, во делот за девојчиња).
    И јас ги знам како поткошули, не знам друго име за нив. :lol:

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Па така ги викат, јас од дете си носев поткошули:D Во кое ваикики? Ке проверам утре во Капитол а за Стружанка сигурно е рано да донесат. Во Јули барав летни фустан уште не им било сезона, не беа сошиени:rofl: Фала многу на информациите :)

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Во Сити мол, ама сигурно ги има и во другите. :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Фалаа Мауууа

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.119
    Допаѓања:
    257.757
    Накај четврток ќе му зимат брис па да биде чист
    Последно антибиотик пиеше во петок. На мене асо е 200 после антибиотикот. Не знаев колку ми беше претходно. За него ќе правам комплет деновиве.