Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Дефендил се дава 3м, кај нас покажа добар ефект.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    774
    Да, го давав 3 месеци. Направивме пауза, после пак го давав месец, месец и пол, ама како што кажав, не видов некој ефект баш.

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.684
    Допаѓања:
    7.627
    Првата година во градинка давав се, од ништо не видов ефект. Како што врви време се повеќе издржува од една до друга настинка и пократко траат, така да верувам со тек на време ќе почне да надминува болести.

На Mother of 2boys и emche05 им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Да не цитирам. Јас пробувам со муабет за на нокшир да седи. Моето ни на земја не седи, се е во движење и затоа не сака. Му велам сакаш на шоља како мама. Редовно е со мене во вц па знае што му зборам (facepalm):$
    Купив книга ја читаме како се мочка, кака на нокшир, гледаме видеа, и ќе каже мама каким на ношу. И одма после 3 секунди нечу каким на ношу. И толку од муабетот. Кака во пелена и кажува мама какио сам, смета гованце :lol:. Па му го покажувам ако е потврдо и го фрламе го шола и му зборам ете оди да плива со другите каки заедно. И цел е во филм. Ама не сака да кака во нокшир да кака и мочка и крај, ниту на шоља. А во последно има страв кога треба да му ја тргнам каканата пелена, не знам поради што.
    Бевме и во мк,ја гледаше внука ми како користи нокшир и ќе каже каким на дадину ношу и тргам да го земам, нееее нечу ношу.
    Го имаме тој некој период не знае што сака. Сакам тоа и тоа. Му носиш и одма плаче нечуууу тоооо. Така да и за ова е исто.
    Да пробам, да му тргнам пелената па да видиме што ќе се дешава. Или уште малку да почекам.
    И теписите да ги раскренам ќе треба хаха.
    Милион прашања и мисли. Хаос

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.