1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.174
    Ана, АСО е 400, ама брисевите од нос и грло негативни. Не ни дадоа пак терапија оти според матичната АСО-то некое време ќе покажува повисоки вредности.
    Не се жали на болки во нозете, јас го приметив дека ја влечка на спиење.
    Баш ќе го следам, вели дека не го болело. Само на мешето се жали сеуште и секогаш кога оди на градинка.

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    Majki veke cel mesec ni teci nosot.odime vo gradinka inace napravivme bris negativen e a veke i 5 dena koristevme citeral ama nosot ne prestanuva so tecenje Dali nekoja imala vakov problem?

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    И кај нас носот не престанува да тече. Земав брис, немаше ништо. И од кога беше настината еве помина веќе можеби месец дена уште и тече носето.

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    На моето му тече од април, со повремени мали прекини и после пак. Во овие неколку месеци неколку пати имаме брисеви правено, некогаш беа негативни, еднаш имаше бактерија само во носот, ја третиравме локално.
    Септември го носев на море, првите неколку дена излегоа мрсули еден куп, после немаше ништо, а кога се вративме назад во градинка пак по старо. Валда така си е дур не стекне имунитет поголем.

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Majki davajte sovet,na cerka prstot i bolise vcera ne me ostavase da ja dopram ama na pogled nemase nisto isto i denes ama eve 2 sati navaka i potece i smeni boja.
    mi izgleda deka i nasobra gnoj vnatre ama se plasam da ne ka kasnalo nesto:worried:
    sto da i stavam?
    i go miev so voda da ne fati nekoj infekcija:worried:

Прикачени фајлови:

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Ова е заноктица, ги грицка ли ноктите и кожичката? Воспалено и загноено е. Мора да се отвори и да истече гнојот што е насобран, антибиотска маст се става и ќе помине одма. Мала е за било каква интервенција дома, пробајте на лекар. Многу е болно ова вака, како трпи детето? :hug:

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    Majki kerkami kasla veke 2 nedeli i nosot i teci.2 pati ja nosam na doktor nema nisto na gradite i grloto.zedovme i brisevi za bakterii cisti se nema nisto a nikako ne i vrvi.sega se zamisliv da ne e nekoja alergija Dali alergiite davaat vakvi simptomi?

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.444
    даваат

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.227
    Има ли некој искуство со многу паднат имунитет кај деца после варичела? Колку време им треба да се вратат на старо, не мора на старо само да се подобри. После сипанициве само јули и август ми поминаа мирно. Се преиспитувам цело време каде грешам, што треба да направам, што не требаше да правам. Се трудам колку можам со храна, иако кај малово тешко ми оди.
    Мислам дека секоја недела некој е со температура, само се вртат во круг. Душава ме боли ;(

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160

Најмалце месец дена турбо бустање на имунитет. Кај големиов тежок период поминавме после варичелата. Секоја втора недела воспалени уши, болно грло, и обавезно антибиотик. Сипаниците ги фати втората година во градинката, во октомври. Сакав да го чувам дома уште месец дена откако ги прележа, ама мм ми велеш дека ништо нема да му бида ако оди во градинка. Е затоа после еднаш месечно обавезно отсуствував од работа по една недела, ако не и повеќе. До кај април беше критично, после почнав да давам цинк и витамин Ц и го крена ептен. После тоа се разболуваше, ама сè од нога прележа, главно беше со растечен нос без антибиотици. Морам да напоменам дека после тоа редовно го пуштав во градинка, дури и преку лето, воопшто не отсуствуваше, мислам дека и тоа имаше улога. Ама цинкот, особено кај машките деца, е добар имуностимулатор.

На tina-63, azelea и irena.1 им се допаѓа ова.
  11. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Мајки предложете ми некое витаминско сирупче со омега.За сега само вит б давам и вигантол.Имаме 2 години и 4 месеци.А мислам дека е време за нешто друго да се појача имунитет.

И друго сакав да прашам.На крај на устата,на двете страни има ко мали рани,црвенило.Го има може месец време.Кога широко ќе ја отвори устата може и крвче да и потече.Мачкам со јекодерм на бекутан и слабо резултати.Се умам за брис од таму да не е некоја батерија

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.227
    Фала :) , сум пишувала и претходно и двајцата ми завршија со пнеумонија после сипаници, после големиот почна и со опструкции. Летово беа добри ама од почеток на септември се мењаат еднаш неделно те едниот те другиот. Малово го запишав во градинка ама 1 недела само одеше и сега ќе ја отавам до пролет здравје, штом дома се разболува можам да замислам ако оди што ќе биде.
    Се надевам ќе намалат разболувањава

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Медекс Омега 3.
    А за аглите на устата, комбинација од Канестен и Гарамицин. Ќе се повлече. Обично е од недостаток на витамини. Б комплекс, вит. А, вит. Ц и Д. Медексот содржи се ова, во Зегин го има, околу 600 денари е.

На Manuela. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    И ние го користеме медекс омега јуниор :)

На Annath и Manuela. им се допаѓа ова.
  15. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Бевме до докторката и истото го кажа и ни го даде Саностол плус железо.Цената е скоро иста.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    38.149
    Мајки, освен Ацерола, овошје, зеленчук и мед, ништо друго од страна на витамини не давам. Се мислам за д3, треба ли, нешто друго за имунитет... дете е 3 год.

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    И јас давам ацерола и вит Д, плус прополис и повремено пробиотик.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.444
    јас мојата не успевам да ја натерам ништо да пие.Еве веќе трета зима тераме без ништо.Пробав со витамин ц во вода го позна.Со прополис во сок и тоа го плука

19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.227
    Малово си ги грицкаше вит ц, сега не ги сака ги плука, кисели и биле. И купив капки па пак и е кисело и и најдов лек со медот :) , малку мед на лажичка и од страна капките и така протнувам некако

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Ние само Ацерола пиеме, а сакав и нешто плус, ама и овде на форумот добив совети дека не ни треба друго. Терам вака засега и мислам добро се држи. Кашла и носот тече, ама и на тоа навикнав. Вирусите стомачни за кои бевме предупредени од градинка ги минавме без да не фатат. Ќе видиме како ќе е понатаму.
    Инаку често пиеме домашни сокови и смуди, мед, маџун, овошје, зеленчук, месо... си велам белким со исхрана успевам да одржувам имунитет.

На PUPICA и eli25 им се допаѓа ова.