Здраво. Сакав да прашам што крема би ми препорачале за многу иритирана кожа од пелените. Користам фризидерм бебикремата,сум користела и белогент,нистатин,итн ништо не и помага
Крема што содржи цинк во неа, имаш повеќе, имам користено од Чико, од ДМ, здраве кремата плава, флогоцид, сите помагаат.
Што давате на природна база за влажна кашлица, какви чаеви? Ги третираме увцата со капки и повремено блокмакс, ама денес некако како да е зголемена кашлицата. Му давам мед Бронхил, ама не знам уште нешто што би можело да помогне. Матичната не ни даде ништо друго, денес на контрола ќе видиме што ќе каже.
Последно овој ни го препорачаа https://elenafarm.mk/product/bisolvon-sir-4mg-5ml-200ml/ Плус чај со ловоров лист ама нешто многу ефект кај моево овој тип на лекови немаат.
Мене пак многу ми е страв од чаеви и сирупи да давам дан направам полошо да и слези долу на плуќа. Матичната а и други доктори до сега никогаш не ми спомнале за некој сируп да дадам за кашлица и си викам да биле добри валда ќе ми кажеле давај слободно. Ама следно ко ќе има кашлица баш ќе прашам за некој сируп да видам што ќе ми кажи.
Ништо. Добро е штом е влажна, нека искашлува почесто. Ако има напади на кашлица можеш чај од јаболко и кромид. Сирупи за искашлување не ти требаат. Сирупи пак за смирување на кашлица додека е вака влажна уште помалку.
Moeto ima tri godini. Potkasluva suvo i frci so nosot. Pred edna nedela mu pomina, sega pak. Sto da davam?
Овој сируп е ако има спуштено на гради. Мене тогаш ми го препишаа. Ама беше помала еднаш и дадов и после не го давав ми беше страв да не не знае да го исфрли секретот.
Не давам сируп, особено не на своја рака. Он не знае да искашла и да плукне. Вадам секрет од нос и евентуално ако го донесе до грло кашлајќи и да го голтне. Еве го сега и влажна столица има. Не знам што е ова.
Izdrobi kromid promesaj so med 2 do 3 lazici i neka postoi da pusti voda kromidot i potoa davaj sekoj saat po edna lazicka za kafe
Инхалација со физиолошки може да пробаш јас веднаш осетам кашлица правам инхалација и почнувам виранто при некој вирус.