Јас кажав @LiquidLuna и @le.soleil ги чекам да кажуваат искуства. Исти крој се ова децава наши. Инаку стварно не сте фер. Таман дојдовме скоро до 3 години, уште малку месеци останаа, сега 4 ли да чекам. Во чекање ми помина животов, да се опамети дете
Јас веќе не давам проценки. Имаше месец дена нормални од 3-4 год а еве ја скоро 4 е. Значи се знае, за се е паметна ама инаетот и вреди ко за Тројка да сум родила Сеа па како шо научила да се кара ама саглам ко возрасна налутена тетка у администрација се понаша ми се иде да се џитнам од Џевахир. Не можам да се докажам со 4 годишно ејјјј Лаки, и на тебе не ти верувам
Лажат И мене 90% од луѓето ме лажеа после 3 е полесно, веќе неколку месеци го живеам врвот Една колешка со близнаци рече после 4, од 3 до 4 било најлошо и еве сега сум со тој зрак надеж само уште 9 месеци
Ја уште тебе се крстев сваќе, викам Луна рече 3.5, може еве за 2 месеци ќе се смени нешто магично. За карањето, уште сега ми шефуваат по дома, со: ти што чекаш, ти собери играчките, ти крени патиките, ти така кажа вчера, не може и точка, и по некоја пцовка кога ептен се љути
Епа тој е месецот сваќе кај шо беше нормална, кај шо сум рекла Еј сега е ок. И тоа нешо расположена сум била изглеа. Сега гомна да јадам можам Ми рече Ај прибери се малку
Majki da ve prasam, sinko kacuva 38,6 temp ama ne na cesto. Sega ima mu dadov blokmaks. Od onie lepenkite ste lepele plus. I kade. Racete i nozete mu se mraz ladni.
Кој те лажеше хаха @lackygirl за после 4 не знам. Немам друго дете ова ми е прво. Ама за овој период од 3 до 3 и пол. Потврдувам. Ги читам сега членкиве и јас вака си мислев дека врвот е на 2 и пол. Ама замисли можело и бетер да биде. Тој период е сега. Абе олку да не се слуша ништо. 3 год и 2 месеци.
Да да кај нас од 3 до 3 и пол беше страшно, такви тантрумишта нз, од 3 и пол до 4 се потсмирија а после 4 веќе дете имав големо
Значи арно си знам. Не раѓам второ дефинитивно Нека си дава бог кај што нема и тие да кинат по малку нерви
После 4-4,5 години. После 5г дефинитивно има разбирачка и се помалку испади. 3г период е катастрофа и јас така ќе ти кажам
Рацете се ладни се дур качува температура, кога ќе престане се стоплуваат и они. Почекај да качи па тогаш дај лек. Лепенки сум ставала на грпче само. Некои ставаат и на глава знам ама мене ми е шубе преку глава да вадам температура, може грешам не знам. Секогаш прво разладувај кога ќе качи, ако не симне тогаш лек. Држи го расоблечено, можеш да ставаш облоги од ациди борици на нозе, под пазуви. Можеш исто туширање со млака вода со тоа што ќе почнеш со вода со иста температурата како што он има во моментот и постепено ќе разладуваш. Побрзо да оздрави.
Za pola saat simnuva od ko pie sirup. Sinoka vo 9 ,pa sabajle vo 5 ipol. Sea e ok. Vaka ne kasla ne tece nose. Ima meka stolica, ama ednata 3 gore mu e probiena drugata ko balon. Pa da se nadevame deka e od zabite.
Кај нас ептен се познава дека тек ќе играме оро. Овој месец полни 2 ипол, секој ден се повеќе ни тестира живци. Од некни дур беше болен слабо јадеше повеќе го вклучував во кујна кога му правам појадок, вечера зошто тоа ми е гаранција дека ќе изеде бар малку повеќе. Е сега а му стане досадно одма го зима столот и оди на работната маса, ќе правел јадење. Ај сѐ ок тоа ама ништо не слуша, бара да прави невозможни работи како на пример да става макарони или сол во смесата за вафли и сл. Ако не му дозволиш автоматски се вклучува на копчето и се дере. Вчера наумил да јаде на шанкот, му викам ќе јадеме на маса, вика не таму е темно. А нема врска, ама секогаш кога нешто не му одговара си смислува изговори. Сабајле не му се одеше во градинка, вика ама мама надвор е темно. Во градинка стално мкне некоја играчка, ама и таму за играчките од другите деца мисли дека се негови. Некогаш ќе собере нешто ќе донесе дома нема ни да приметам и ако следен пат го нема се дешаваат тешки драми. Вчера кога го земав од градинка беше најрасположен на свет, дојдовме дома кога се запна за некоја кола, му викам останала во градинката ќе ја земеш утре сега е заклучена вратата. Се дереше 15 мин со тегнење накај врата, ќе одел во градинката да ја најде, солзи крокодилски, липање, шо да ти кажам. Он не беше ич плачливо дете, глас не му де слушаше кога беше помал како да немаше дете дома, ама сега надокнадува. Маж ми слушнал некоја комшика како збори нешто во стил ауу на 4ти што има едно, колку плаче. А он плачеше многу само првите денови кога ја тргнавме цуцлата. Во текот на денот знае да се расплаче ама тоа е максимум 1-2 пати, некогаш ни еднаш. Знам деца што плачат за сѐ и сешто и моево не дека е мое мислам дека не е ептен екстремно. Барем не сеуште. Бирање на обувки и облека уште не се случило кај нас. Знае за некоја блуза да каже не сакам таа, ама генерално се прелажува со нешто друго. Јас практикувам да му давам избор од две работи и сам да избере што ќе носи, така избегнуваме драма. Е за обувки немам толкав избор сега за во есен/зима и затоа не нудам.
Температура 38.6 не е од заби. Кога растат заби имунитетот паѓа и полесно се разболуваат. Син ми ги извади сите заби пропратено со болест. Пола саат е ок време за симнување, мора да е постепено.
Тоа тоа, првото ми беше бубачка, што извадам тоа носеше, мислам и уште е таков, ова бре... Сабајле со страв му облеков јакна, дали ќе ја сака, нова купена јакна. Нови купени чизми и топлинки не ги сака. Ми се потплакува по малку Е да бе, од 3 до 4, зар и од ова има полошо? Не си грешка, тт од глава не се вади. И утрово не ги сакавме чизмите, ни топлинките, среќа ја сакаше јакната, ама не ја сакаше капата што до вчера ја носеше. Кацига запна да носи и крај! Па со точак да одел во градинка, не со кола. Абе тргај пред мене бре не туку ми квичи.... Му реков на маж, имам многу работа денес, да си одиш да си го однесеш син ти во градинка не можам јас, денот уште не отидена да ми го среди.