Ако има такви како бели големи се шансите да е бактериска. Нас ни давале Канестен 10 дена да мачкаме и поминувало, сабајле и навечер.
Флогоцид мами ќе те спаси одма, за црвенило по мое е најдобар Пробиотик не давам, а можеби и треба во овој период кога има стомачни вируси. Размислувам да почнам.
Не се големи, ситни малечки. Ја послушав Лаки и денес два пати мачкав здраве, повлечено е малце. Таа Флогоцид каква е, за секојдневна употреба или само за поголеми цевенила?
Може има само мрсули поназад во носот што течат во грло наместо напред надвор и затоа се закашлува. Мене и двете деца така ми правеле, немаат никогаш спуштено, дури и во грло бактерија било ретко, најчесто била само во нос, а кашлале. Затоа викам само локално маст ќе биде доволно. А ако пиел антибиотик не значи дека не може да фати нова бактерија. Ако имал нешто пред тоа, може се излечило со тој сируп, па после друга бактерија фатил. Имав ситуација со големата после сипаници, една бактерија во нос со 40 темп. Еден антибиотик една недела, продолжува да кашла втората недела, викаат ај пак брис, испадна друга бактерија па си доби друга терапија. Не беа поврзани проблемите, случајно една по друга бактерија фатила, најверојатно од намален имунитет од сипаниците. Пак ќе речам, јас не би правела ништо моментално, ако ти личи дека иде на полошо прави брис, па на самиот извештај ти пишува со што се лечи тоа што го има. Обично и крвна слика бара педијатар па ќе одлучи дали локално или системски ќе се лечи. Ако качи температура или кашла влажно и почесто, сируп не ви бега.
Со првото ми беше така...мислев многу дури и тие лоши мисли ме изедоја.. кога ќе дигне главата, кога ќе седни, кога ќе прооди..прозбори само кога не одев на работа и има време со се да се занимавам...сега со второво јас нз кога порасна кога прооди ( си дојдов од работа и одеше) година и пол е ....едноставно нрмаш време да мислиш толку мн а не дека нема да се нервираш и нежа можеби да мислиш на лоши работи ние жените сме преокупирани и мора да мислиме...посебно мајките мислат прво на најлошо...само да се живи здрави..господ да дава и да чува
Само за црвенила не за секој ден, Флогоцид со првото дете ја открив и редовно ја имам дома и со второво, многу помага и таа, ама здраве ја открив со второво па сега последно неа ја користам, многу му помага. И претходниот мој пост беа 2те креми пишани, да не сум досадна, Флогоцид од 2 месеци бебе ја користев со првото дете па досега супер се покажа со двајцата. Поќе пати на форумов ја имам пишено. А ако нема црвенило никогаш не мачкам со ништо, само кога имале.
Фала девојки, ќе земам и Флогоцид. Подзаздравено му е од Здравето ама малку ме нервира што остава ептен бело. Флогоцид остава?
Мајка ќе тече носе сега цела зима, ама ко што ми стои вие имате ко нашиот вирус, аденовирус, тој трае долго и со вакви симптоми е. Брис вие и да направите не ви е валиден, пиете профилакса, не може да ви даде точни резултати. Мене матичниот последно ми рече прскање носе 3 пати на ден како терапија со Септаназал, 5 дена, ама без прескокнување, и да нема мрсули прскање и еве ги да чукнам у дрво се извадија и мирни се. Поткашлуваат ама тоа дека се со вирусов и знам дека ќе кашлаат најмалку 3м. Флогоцид не е за секојдневна, тоа уствари и не е лек за луѓе, ама помага многу. Флогоцид е за животни, татко ми на времето имаше декубитни рани и само со тоа го спасивме, ама го купувавме само во ветеринарни амбуланти, е во последно време има и секаде. Не е лош, ама не е како цинкова крема за секојдневно мачкање. Дете ми е со воспалени мускули, срце ме боли што го послушав маж и го однесов пешки до средно. Вчера од умор спиеше два пати и вечерта кома беше. Некогаш инстинктот кога ми вика да не го послушам мм а го слушам, ми иде да се упукам у колено.
Флогоцид не сум сигурна колку може за секојдневна употреба, кучето го мачкавме на отворени рани што имаше на шепата, предизвикани од повторувачка циста. Еве сега гледам дека блиска го мачка бебето старо месеципол по препорака од лекар, ама не за вцрвено газе туку баш како терапија за поголема бубулица што треба да избие. Баш и кажав дека мислев дека е само за животни ама нејзе докторот и рекол дека формулата ја приспособиле малку и за луѓе. Така за ептен вцрвено газе и препони, кај мене педијатарот препорачува Мантазол, а се случило и Афлодерм.
Флугоцид е спас и за хемороиди иначе, да првично е за животни ама кај луѓе често се користи и е многу ефикасна, сако не знаев дека е и за вакви работи мислев само за хемороиди ја даваат. @AngelOfArh може и тој вирус е, не знам ама не кашла суво, некако влажно ќе да ми е. Леле не знам, ќе го одмесам денес до матичната нек го слушне. Ете ноќва не кашлаше воопшто. Инаку профилаксата кај него не пречи да покаже на брис бактерии, специјално е наменета за да таргетира урина и ако се фатк имфекција ка покажува бактеријата на уринокултура, мора така оти иначе нема да можат да лечат бубрези недај боже. Ни сепак од некни ја прекинав, бевме на контрола, она смета дека рефлукост вајда е исчезнат и дек веќе е голем и бубрезите се развиени и способни да се борат, само да внимаваме. Остана десниот со хидронефрозата да го средиме, треба да се прави некоја снимка во Белград да видиме дали е за операција, ама за тој не треба профилакса. Ептен некако ми е страв што е без сируп сеа ама ќе се пазиме екстра па да видиме, со Господ напред.
Флогоцид не остава бело. Јас кога се вцрвува најмногу до два пати мачкам и одма е смирено. Тој не е за секојдневна употреба. Ама си имам дома за такви ситуации кога друго не помага
Не остава бело не. А здраве остава бело и како слој се прави и јас не мачкам пак дури му стои тој слој, не го бришам на следно преслекување освен ако е какан. И така поминато е одма. Јас за првото дете да, во ветеринарана амбуланта го земав, по препорака на док и од другарка од искуство, само за црвено/потпарено се користи не за секој ден. За секој ден не треба ништо да се користи.
Незнам дали си приметила бебе лино се со камилица, јас ги земав за двајцата додека бев во мк на одмор и двајцата ми се осипаа малото посебно со брумчиња бели кај отворот ,на препони.И тоа после едно 15пелени .. Сменив се повлече после неколку дена. Може е до нив а и немора давам приммер кај нас како беше.
Да, имам приметено. Ама јас ги користам многу долго време и немал никаков проблем до сега. Не знам какви други да пробам, би пробала да видам да не е од нив. Иако не ми се верува, се мислам дека е од тоа што многу пати беше враќан непресоблечен од градинка.