1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. mandarinkafinka

mandarinkafinka Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите, ако може да ми дадете совет, малово скоро 4 месеци ми е на сируп сидерал за ниско железо, и рве сега се разболе, железото му е пониско од што беше на почеток пред 3 месеци. Ем не делува ем не знам веќе кој пат да го фатам.... давам и телешко, давам и боровинки.... давајте совет ... јас сум анемична цел живпт и не ми смета, ама за него ме боли душава... и така нема апетит од раѓање уште....2 години сега ќе правиме

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.184
    Допаѓања:
    40.545
    Ми личи и мене како грч штом е така. Ова што јас што кажувам е за болка при движење.

Инаку не гледам потреба од форсирање на деца да кажува бои или да брои на 3 години. Според мене доволно е да распознава и да може да селектира по боја. Бројки и букви и до школо да не научи не гледам трагедија. Школото е за да учат, наше е да ги научиме на вештини, фина и груба моторика. Другото за се си има време и место.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    407
    Кога се болни знае да даде таков резултат. Кога ќе оздрави проверете повторно. Ние исто правевме проверка на железо и има некоја анемија, но веќе цел месец е болна и ми рекоа секако инфекцијата дава таков резултат. Исто под терапија со Малтофер е, ама немаме подобрување зошто цело време е болна. И на пауза е со Малтоферот зошто доста време и се фати антибиотик, педијатар советуваше да не се дава лек за железо кога пие антибиотик. Се надевам помогнав некако

4. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    1.809
    Како се еритроцитите и хемоглобинот? Пример јас серумско железо имам над 60 додека хемоглобинот ми е секогаш на долна граница. Побитно е тоа отколку железото. Сидерал ако зема како суплемент млеко треба да се исфрли комплетно. Боровинки треба диви преку храна за да се покачи железото овие култувираните содржат помалку од пола железо од дивите. Млечни производи минимум два часа пред после Сидералот.

5. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    975
    Мене ми кажаа дека после минимум 4-5 месеци од сидерал ќе има ефект. Не правев крвна слика често, на 4 месеци немаше промена, на 8 месеци од користење имаше, па ни го паузираше матичната. Сега немам проверено како е. Ама да, внимавање да не се зема со млечни производи, него со витамин ц, идеално прво ц па после 15 мин. храна богата со железо или сидерал. Ставам и семе од коприва во јадењата, правев едно со мед и семе од коприва и лимон да јаде по 1 лажичка ама не сака сега, се откажав во последно време..