Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    6.919
    Молерс Д3 и витамин Ц успевам да му дадам само во млекото (овесно пие) пред дремката на ручек. Никако друго не ги прифаќа, ниту капки сирупи ништо нејќе. Порано капки ставав на доручекот капнати и не ги осеќаше сега одма уште кога ќе ги осети вика блак оваа е со капки и не јаде повеќе. Бомбони сака па да дотрошам се ќе барам само како бомбони. Ова во млекото не знам дали е правилно прашај педијатор но ете јас не успеав да најдам друг начин

2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    46.926
    Дечки што да мачкаме на лице за суви делови на кожата (нешто како егзема/атопична кожа)?
    Дали на Веледа има некоја крема што помага?
    Биодерма лосионот го користевме лани, ама сега не гледам подобрување.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    21.918
    Пробај со Биодерма Атодерм. Со малиот немам проблем, ама јас сум со сува, атопична кожа, имам розацеа. Ептен убаво ме хидрира таа крема.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    46.926
    Баш гледав сега, тоа Atoderm Baume е по-rich од лосионот кој јас го имам. Ќе земам баш од тоа да пробаме.
    Кај нас е така, чим залади одма лишаи на лице му излегуваат. :doh:

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    21.918
    Можеш да пробаш и со тие кремите против ладно што се. Немам користено, ама може некој друг тука ќе ти препорача нешто.

6. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    448
    @Luminary Јас лани зедов на Веледа за ладно - добра е ама па мрсна е. Помрсна ќе е и сигурно од Биодерма (сум користела и Биодерма доста производи). Е сега можеби на мојата не и беше толку сува кожата за да се впие кремата. Инаку од Веледа се што сум пробала сум задоволна.

7. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    179
    Прашањево може е глупо. На синот му препиша матичната две капки од овие солдевит и му давам веќе една недела. Тоа што ме загрижува е што ми личи дека многу повеќе од една капка прска, а и едвај ги прскам. Претходно му давав Вигантол и тие тешко капнуваат ама барем се гледа капката, вака личи ко полна устата. Не ти личи дека е многу едно прскање за капка ?