Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    18.967
    За некои работи сум многу попустлива. Но, за други сум строга и нема криво лево.

Носење чизми е една од работите за кои не преговарам. Првата зима откако почна да оди е во чизми. Не носи чизми - ке си седи дома.

Пред некој ден излегов во патики, ногата ми смрзна. Бидејќи син ми носи ист модел цело време, односно мрежести најк, истите не се за зима. А оние патики од еко кожа се убиство за нозе, а можеби би било поокеј со нив.

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.977
    Допаѓања:
    21.949
    Јас не се расправам за обувки зошто и јас сум во патики 90% од времето. Му облекувам тоа што сака и не се расправам. Ако му е ладно си кажува. Моментално менуваме меѓу ниски патики и високи, внатре потоплички се тие. Сега сакам да му купам чизми ама се мислам дали да земам гумени што би ги носел и на дожд и на снег или да земам баш зимски. Не сме во место кај што би заврнало некој не знам каков снег па си викам ваљда и гумените ќе завршат работа. До градинка одиме со кола и најпрактично ми е до таму со патики. Што мислите? Гледав од Обуча метро има убави модели. Дајте некои предлози, ич не знам кај да барам.

3. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.374
    Јас им земав од спорт му гумени, на попуст беа околу 900 ден.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.977
    Допаѓања:
    21.949
    Може линк?

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.312
    Допаѓања:
    26.566
    Јас ни со двете не сум имала проблем за облекување, од секогаш одиме заедно да бираме обувки и понудуваме неколку, па ќе си одберат. Кажав ја и предходно дека секогаш праам возбуда за тоа што сум јас наумила да биде. Да, имавме период кај што големата сакаше да слече јакна демек жешко и било, па сум ја оставала така и за 3 мин викала мама бечи ме. Малава исто сега капа не сака секогаш ама чим ја извади и осети ладно, ја враќа додуша она не ми е за ништо проблематична ама ете за што да облечат не сум имала проблем до сега, што ќе и облечам на големава сабајле за градинка/ родендени тоа е. Иначе сандали, патики претежно имаат што светат, па интересно им е.

6. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    654
    Супер се гумените чизми од Обуча метро. Моето е 2.5год и многу сака да ги носи си шлапа во вирчината

7. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    150
    Проблемот со облекување го надминавме , ама што е ова инат божји , уште ако не е по негово фрла се , Се Љути за све и свашта . Кога е со други деца ниту дава играчки а сака да зима нормално не даваат децата и тука е драма тргнува да ги удри нормално реагирам јас и тука почнуваат плачки легнување доле . Значи утешете ме дека е период и дека ќе помине . 2 години сме .