Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.049
    Допаѓања:
    22.129
    Рупафин дадов, а инхалација направив само со физиолошки. Ќе почекам малку за Дексазонот. До сега многу пати му го даваат, а јас не му правам инхалации и му поминува без него. Повеќе личи на некоја блага форма на вирусен ларингит и во таков случај за 3-4 дена му се подобрувала состојбата секогаш. Он скоро и да не кашла, не свири, само гласот е малку фатен.

На le.soleil и јolene им се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    12.306
    Ова е зависно од дете.
    Сите си ги знаеме децата најдобро, секако ќе го следиш.

Ќерка ми на пример прв пат од ларингит кашлаше во мк. Овде ко ја фаќало, дирекно со гушење. Не ни поткашкувала, најчесто без никаков друг симптом.
    А може и од климата зависи.
    Следи ноќеска како дише. На сомнеж буди и инхалирај со дексаметазон, па на итна.

Поскоро да поминува :hug:.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    8.700
    Кај синко последниот пат беше баш фатен во гласот, хрчеше навечер што никогаш не е било кога е имал ларингит. Не дадов никакви инхалации. Ама доби антибиотик зошто грлото беше партал, до степен што не јадеше ич. Немавме проблем со дишењето така да без инхалации помина иако ни препишаа, ама јас не ги уклучив.
    Следи го и верувам дека ќе процениш дали треба. Си го познаваш доволно веќе како ти реагира. Ве гушкам и што побрзо да помине

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.