1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.064
    Допаѓања:
    22.157
    За вечерно спиење и син ми генерално не прави проблем. Ако негодува најчесто пали ако му речам ајде добра ноќ отидов јас и тргнувам накај спална, а татко му ќе му рече одам и јас со мама и он се залетува демек не може јас одам. :D Во кревет генерално муабетите траат исто пола саат, со исклучоци кога траат подолго или пократко како вечерва, заспа за 15-20 мин.

За јадењето јаде сам 90%, некогаш поретко има ситуации кога сака пример да му го поделам парчето леб со некој намаз на залчиња или да му давам од некоја манџа, ама тоа се брои на прсти и не можам да си поврзам во кој момент го прави зошто е баш ретко. Многу е важно и дали е доволно гладен и дали му е оброкот по ќееф. Ако е нешто што си го обожава јаде како да не видел храна. Јас не молам за јадење. Го ставам во столче, и ако е гладен јаде. Ако гледам дека поочнува да си игра со храната тоа ми е знак дека не му се јаде и го прашувам дали ќе јаде или да го симнам од столче. Договорени сме дека кога не е гладен не мора да јаде со сите, ама кога ќе огладне да ми каже и така и прави. Во градинка јаде сам.

2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    7.318
    Прочитав дел за заспивање и приказни па да ви кажам јас раатот си го видов со ова. Устата пена ми фаќаше а мозокот ми пресуши од измислување што да раскажувам па и со сто прашања ме прекинува, ужас. Има едно мече со песнички и приказни снимено и тој раскажува. Го пуштаме него и нели тој пак прашува ама јас викам не знам мечето си раскажува не му одговара, виде невиде се одвикна од прашања сега ќути и слуша и на втората приказна најчесто спие. Пробајте мош и кај вас ќе помогне во заспивање
    IMG_1928.png