Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    22.317
    Му има ли помогнато Виранто на некој? Јас веќе не знам што е ова со разболувањава, се изморив жими се! Во петокот пред спиење почна водичка да му тече од носето, а сабајлето стана затнат и со секрет. Почнав со Виранто од вчера накај 13ч. Он вака си е весел, не му е ништо. Само со јадењето вчера цел ден не беше како вообичаено. Да не беше со историја на воспалување уши немаше да се секирам за носот, ама вака немам мир. Стварно ми е преку глава и не знам што да правам веќе. Не чека именден, роденден, патување, а ние глава не можеме да дигнеме од болести.

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.307
    Допаѓања:
    14.483
    Исто сме со овие настинки. Од февруари се вртиме во круг. Дали е таков период не знам

3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    22.317
    Буквално скоро два месеци една недела е здрав и после пак е болен. Лани не памтам да беше вака.

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.307
    Допаѓања:
    14.483
    Исто. Веќе немам памет, а крајници вадевме и пак носот тече.

5. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    410
    majki ajde mislenje....malata e 2 godini i 8 meseci....seuste ja nemame primeno vakcinata MRP i sega ni pratile po posta ITNO da ja nosime,no ona e non stop so rasteceno nose,redovno si odime vo gradinka i mislev uste malku da se stopli za da prestanat virusive pa da ja nosam na vakcina,ama izgleda nema da bide taka tuku uste nedelava treba da go sredime toa ...planiram vo sreda ili cetvrtok da i napravam krvna slika so crp i ako e se vo red da ja nosam na vakcina....ve molam za mislenje bez osuduvanje sto sme cekale do sega

6. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    За мрп детето треба да е здраво, ни носот да не му тече.
    И нема зошто да те осудуваат, тоа си е ваше лично право кога ќе ја ставете или дали ќе ја ставете. Јас сум од тие што смета дека вакцината не е таа што предизвикува автоимуни болести, ама секој си има право на свое мислење.
    Јас го однесов на 15 месеци и беше скроз здрав, чекав носето да се смири, предходно му течеше. И немавме никакви проблеми. Се помина во најдобар ред

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    714
    Има ли некое правило за годишното време? Многу слушнав што ми рекоа да не се вакцинира во летниот период, да чекам есен или пролет

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    22.317
    Почекај да помине сезонава на вируси и да не и тече нос па вакцинирај ја. И на нас ни стигна покана зошто ја нема примено последната вакцина не знам ни како се викаше таа на 18месеци. Тогаш тргна на градинка и почна да се разболува и така си остана. Требаше лани летото ама заборавив.
    Син ми ја прими МРП во јули и ништо не му беше.

На AlmaOculta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    Нема врска годишното време, туку докторите избегнуваат летото во жешкото само ради тоа што е жешко, демек ако качи температура што е можна реакција на вакцините, да не биде да врие дете додатно од жешкото време. Ете тоа мене ми кажа лекар и ми ја одложи вакцината што требаше да ја прими тоа лето, а синко беше здрав.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    26.867
    И мојата јули прими и ништо не беше и тоа 2ра доза на 14 месеци.

11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    10.776
    Јас зимава го давав при први знаци на настинка и добро поминува да не заречам. Не знам дали беше случајност, еднаш решив да не дадам, се заглави со мрсули и продуктивна кашлица две недели. По мое искуство е ок, не е магично ама помага барем да се намали интензитетот на настинката, што за мене е доволно.
    Околу нова година еден период ги давав и чоко мечињата Пробивал со пробиотик и цинк, веројатно и тие помогнале нешто.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.441
    Допаѓања:
    12.212
    Ооо Бела. Во 20 дена два пати бронхит. Веќе и со матична се искарав од нервоза, дај нели гледаш дека имаме повторувачки проблем, прати не' некаде. Ми скисна од муабетот "не знаеш колку деца имаат спуштено" или "таков е вирусот сега, прави бронхити". Имам пробано Виранто, искрено мене ми е глупост приказната што ја фураат со него, кажав еднаш, пак ќе кажам, бајковита ми е. Толку многу сум скептик веќе за се', што ни во алтернативна медицина не верувам, еве ти кажувам. Лоеви од гуски, расечени кромиди, маст свинска на гради, не знам што.. мед со лимони со ѓумбири. Од се' кренав раце.
    Еве го од денес пак е со проѕирен секрет од нос и апетит нула.

На јolene и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    204
    Дали ви се случило вашите деца да користат пцовки? Дома многу внимаваме, претпоставувам ова е од градинка собрано. Се правиме на три ипол дека не го разбираме иако кутриот одлично ги изговара пцовките. Момче, 2,5г

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    26.867
    Се случило и кај двете ама одма изреагирав дека тоа не смее да се кажува и не сакам повеќе да слушнам, двете од тогаш немаат опцуено. Некои работи се игнорираат според мене ама некои треба јасно да се кажат.
    Секогаш нагласувам дека они се културни девојки и некои работи не доликува да се кажат или направат.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    22.317
    Јас го дадов малку покасно од првиот знак, ама се надевам дека ако не друго ќе помогне да е помал интензитетот на вирусот. Мечињата ги давам, трошам второ паковање веќе, ама ете некако како се да е џабе. Некако се осеќам како да потфрлам, иако знам дека не е до мене. Балансирана исхрана, суплементи и пак вирус до вирус. Цела зима ја поминавме релативно лесно, ама на крај ни се удри од глава. Преморена сум и ептен иритабилна. Веќе сѐ и секој ме нервира, ептен се осеќам нервозно и знам дека тоа е причината. Ќе помине, се ми е јасно ама веќе мислам само тоа правам во последно време. А дека он е станат неподнослив во однесувањето баш ради тие болести и попуштањето наше, е друга приказна.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    22.317
    Абе од очај давам сѐ што ќе слушнам дека на некој помогнало. Вака не сум чекала лето да дојде не знам од кога, иако не го сакам како сезона. Ама многу сакам малку да здивнам. Сама себе се запоставив максимално, немам време во огледало да се погледнам и тоа ме фрустрира веќе страшно!

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.471
    Допаѓања:
    25.215
    Еве пак со тт е, петок малку крена па беше ок, денес од сабајле е цееел ден со тт, дури сега спушти па спие...мрсули има многу и шлајмови |( пред 3 недели пиеше антибиотик, па после тоа конјуктивит и по него одма ова :x бев на итна да го слушнат нема на плуќа ништо.
    А одеше поќе од месец в градинка, издржа месец и сега пак болен (facepalm)

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    10.776
    Пиши како ќе поминете, се надевам ќе ви помогне. Ништо не е за џабе, само некои работи треба време да дојдат до израз, си знаеш и сама.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    Имаше период пцуеше. Опоменував на почеток и само повеќе го потикнав. И после почнав да игнорирам и да се правам дека не го слушам и престана.
    Само продолжете да го игнорирате. Ќе престане

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.565
    Допаѓања:
    9.417
    Јас би направила брис. Кај нас со вакви симптоми како што пишуваш хемофилус инфлуенца испадна и тоа се искомплицира повеќе да треба и антибиотик да пие за да се среди. Исто се погоди 2 антибиотици во кратко време да испие за да се исчисти скроз.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.