1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    22.259
    Му има ли помогнато Виранто на некој? Јас веќе не знам што е ова со разболувањава, се изморив жими се! Во петокот пред спиење почна водичка да му тече од носето, а сабајлето стана затнат и со секрет. Почнав со Виранто од вчера накај 13ч. Он вака си е весел, не му е ништо. Само со јадењето вчера цел ден не беше како вообичаено. Да не беше со историја на воспалување уши немаше да се секирам за носот, ама вака немам мир. Стварно ми е преку глава и не знам што да правам веќе. Не чека именден, роденден, патување, а ние глава не можеме да дигнеме од болести.

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    14.438
    Исто сме со овие настинки. Од февруари се вртиме во круг. Дали е таков период не знам

3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    22.259
    Буквално скоро два месеци една недела е здрав и после пак е болен. Лани не памтам да беше вака.

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    14.438
    Исто. Веќе немам памет, а крајници вадевме и пак носот тече.

5. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    410
    majki ajde mislenje....malata e 2 godini i 8 meseci....seuste ja nemame primeno vakcinata MRP i sega ni pratile po posta ITNO da ja nosime,no ona e non stop so rasteceno nose,redovno si odime vo gradinka i mislev uste malku da se stopli za da prestanat virusive pa da ja nosam na vakcina,ama izgleda nema da bide taka tuku uste nedelava treba da go sredime toa ...planiram vo sreda ili cetvrtok da i napravam krvna slika so crp i ako e se vo red da ja nosam na vakcina....ve molam za mislenje bez osuduvanje sto sme cekale do sega

6. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.171
    Допаѓања:
    8.751
    За мрп детето треба да е здраво, ни носот да не му тече.
    И нема зошто да те осудуваат, тоа си е ваше лично право кога ќе ја ставете или дали ќе ја ставете. Јас сум од тие што смета дека вакцината не е таа што предизвикува автоимуни болести, ама секој си има право на свое мислење.
    Јас го однесов на 15 месеци и беше скроз здрав, чекав носето да се смири, предходно му течеше. И немавме никакви проблеми. Се помина во најдобар ред

7. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    534
    Има ли некое правило за годишното време? Многу слушнав што ми рекоа да не се вакцинира во летниот период, да чекам есен или пролет

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    22.259
    Почекај да помине сезонава на вируси и да не и тече нос па вакцинирај ја. И на нас ни стигна покана зошто ја нема примено последната вакцина не знам ни како се викаше таа на 18месеци. Тогаш тргна на градинка и почна да се разболува и така си остана. Требаше лани летото ама заборавив.
    Син ми ја прими МРП во јули и ништо не му беше.