Да, нека поминува. Мене ми е мачно што и јас сум за никаде. А и тој само мама е цело време. Тој еве денес е веќе подобар. Ама инхалациите помогнаа многу. Со една инхалација му се отвори носето и можеше да спие и одма откачи три саати. Пие вода многу од таа страна не му се грижам. Ама ништо што не јаде тоа ми е како камен на срцето. Тој и така слабо јаде, а сега ич. А пробиотикот обично го пие, во сок му го ставам, ама вчера многу вода пиеше и не сакаше да го испие сокот. Денес ке му земам prolife суспензија и ке немам мака ич ни со тоа. Него го обожава
@Bella_Stella @1209 @lackygirl кој шируп антихистамин сте давале кај ларингит? Малата ми е сумлива пак. Имам лоратидин дома за деца, може ли?
Јас давам Aerius сируп за алергија. Многу е ефикасен по мене. Не ме праша мене ама и ние со ларингит имаме мака, фала богу не многу често. За лоратидин не коментирам оти немам давано.
Jas samo loratidin imam doma. Se si mislam oti moze, oti ko bevme vo bolnica i dadoa tamu loratidin. Problem e Sto mojata ne kashla, direkno se gushi. Jas imam Kortiko za Itnos doma, ama Sega koga bevme vo strumica doktorka mi reche deka mozam da davam antihistamin preventivno. Sega googlav isto se mislam loratidini se i data.
Davav sinokja ama i vecer kje davam. Mi stoi zaripnata, sekretot sw zgusna od nos i ne i teche vekje. Inaku e vesela i igriva, ama ona sekogash e taka. Da jedeme pa da ideme da barame sladoled da kupime negde.
Леле јас не можам со ова нејадење. И не е само тоа, гладен е и пренервозен. Цело сабајле само плаче. Стана уште не отворени очите у двориште очу и крај. Тргна по пижами и бос на врата. Ајде го облеков и дедо му го спушти. По две мин еве ти ги. Не сакал веќе, сакал дома. Не сакаше да доручкува. Го оставив. Ајде татко му го изнесе јас да можам да фатам нешто малку по малку пред велигден таква болна и јас за никаде сум. Три соби усисав и се задишав како да имам исчистено три куќи. Се враќаат плаче, сакал на езеро да лови риби Ајде му сварив макарони со сос, не тој не сакал да јаде,сакал на езеро. Луѓе, 30 мин вриштење беше. Реков ок, одиме на езеро, убаво е времето таму ќе јадеш. И почнав да спремам. Не, сакал дома Пушти ми песни, ајде и чинијата пред него стои, стои и ништо. Ја поместив чинијата. Ми ја зеде, тој сам ќе јадел... И фала богу малку касна. И одма е друг, ете го пее сега. Дефинитивно гладно дете - нервозно дете! Туку дали од RSV можат и уши да се воспалат. Јас осеќам таму некој протисок.
Имав многу секрет, ама го чистев. Ќе видиме секако на контрола ќе одиме и синко и јас. Ова одвратен вирус, јас со короната не видов толку мака како сега.
Па не е и само од вирусот нели, туку од тоа ти како си била последно време. А ти беше изморена, ненаспиена, ослабнат имунитет и лесно е така организам да не може да се избори. Јас лани еднаш од една настинка без врска во сред лето, воспалив синуси и еден месец болна бев и три недели глува после тоа. Они за една недела го поминаа, јас сто пати бев на доктор.
Овој период секоја година ми е хаос од вируси. Пред месец дена фати сипаници, ајде лесно пројде. После неа мм фати, непрележан како дете. Ајде послаб имунитет кај двајцата, па демек се пазевме да не се гледаме многу со луѓе, пак фати стомачен вирус, јас по неа одма. После стомачниот тт и кашлање и еве ме и мене со мм катастрофа, болна, неможам да функционирам се ме боли. Кога ќе дојдат вакви периоди да неможеш да кренеш глава и е едно по друго, катастрофа. Збеснавме дома, нејзе досадно, ние меѓу себе нервозни, па после ми е и жал и криво и така во круг. Дојдов само да се пожалам.
Дали има во скопје некоја активност за деца од 2 години? Сите центри и спортови што ги најдов се од 3+... а многу сака деца изгорен е
Давав две вечери по ред, денска пак ќе давам. Најсумлива е сега. Почна веќе да подкашлува и гласот и се фати. Ја носев на сладолед, она не ни сака сладолед неуспешно. Ставив ладна вода сега после да дадам. Реално вечер ако помине исто ок, мислам тоа дека е. Денес најлошо е од последните денови. Од четврток вечер навака е настината, таман пикот е денес и од утре да се подобрува.
Давајте памет, кашла како да има секрет влечам мрсули нема чат пат по некој излага и очите потечени му солзат, можно ли е алергија да му е? Се мислам да му дадам лоратидин вечер Не знам со кашлањево ко 100годишен пушач да е што ке правиме
Насобран секрет, кашлаше и моево, сега помина така без ништо, брис правевме чист беше. Дека 2 пати со тт беше во март, почеток и крај. Првиот пат антибиотик пиеше сега не. Плус 6 дена конјуктивит измеѓу. Значи цел март беше болен. Мене од него ме фати првиот пат и ми се воспалија синусите, ми дадоја амонсиклав апчиња не ми помина ич, одма по 5 дена продолжив со цитерал антибиотик и ми помина, плус серапептазе за оток, пробиотик, инхалации, 2 недели главата без прекин ме болеше, во живот поболна не сум била За ноќе за смирување кашлица давај му Лихен од исландски лишај.
Не ми кашла ноќе, повеќе преку ден ако се замори. Ама ноќеска ми качи температура денес ке се чуваат дома ако има пак утре одиме на лекар. А јаде вака весел е, не баш баш ама не е клапнат