Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.698
    Допаѓања:
    78.434
    Син ми никогаш не пиел антибиотик за бронхит, секогаш терапијата ни била само со инхалации.
    Не мора да значи дека и кај вас нема да има потреба, ама мислам дека треба да го послушаш докторот и да почекаш.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    6.643
    Истото што и другите ти кажаа, децата гравитираат кон поактивни деца, не дека се моиве мирни ама кога ги прашувам со кого најмногу се играат у градинка и кои им се другарчиња ги кажуваат истите тие од кои доаѓале искасани, изгребани или се пожалиле дека ги истепале. Дури и учителката ми кажуваше дека потпаѓале под влијание и правеле бељи да сум им зборела да не се дружат со едно дете. Искрено не ја послушав и нема. Јас дома им зборам да не удираат, да не прават бељи да слушаат ги карам ако не биле умни ама не им влијаам со кого да не се дружат. Може зашто имам трауми што ми бранеле моите со кого да се дружам, па еве тие луѓе ми се уште во животот и ги сакам како семејство

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.081
    Резултати од крв биднуваат ист ден, до 15 часот најдоцна. Да не мислеше на брис дека ке чекате?

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    8.674
    А што да му правам, мојот му се идоли најлошите деца. Во градинка не можеше да дојде до израз да се здружи со нив, сега во училиште глупости прави со таквите. Не можеш да контролираш со кого се дружи додека е одвоен од тебе, за жал. Машките деца особено се поводливи. Само зборување и зборување.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    26.851
    Не знам дали некој од вас како мали или вашите деца имале играчка која не ја пуштаат од рака, спиење, јадење, играње па дури и Вц, во парк, на гости секаде да се влечка со вас.. како очите го пазевме Волчко и по шопинг сме гледале некаде да не го оставиме, 1000 пати испрано е во машина од толку шетање на ваму на таму.. ее тој Волчко сношти то изгубивме во ресторан и како да пропадна во земја, никој не го видел. Вие не знаете која тага е.. кое не спиење и не јадење. Јас се изнаплакав гледајќи ја. Па нигде нема такво одма да се купу, слично најдовѓе на амазон ама се надевам нема да го познае. Детево ми се испотресе за нејзинота плишана играчка ууууххх

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    678
    Пушти слика од волчко. Може некој на форумов има иста дома па ќе може да ви ја подари. Баш ми е жал се надевам дека ќе се смири:l:

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    12.152
    Син ми еден период со еден диносаурус. Стравувавме и се крстевме да не го изгубиме. Му помина, траеше 2-3 месеци.
    Прикачи слика од Волчко, мајка.

Дајте акл како им ги организирате играчките на децата. Нешто што чини пет банки и што сте виделе аир од тоа, да не ви е расфрлено (многу), да не се измешани. Страшно ме нервира ситуацијава како нит фрик. Ми влијае на расположение и на односот со детето.

8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    12.152
    Полни 3 години е моето, преку 10 пати има правено бронхит, а само еднаш или два пати примал антибиотик. Во 100% од случаевите сме го лечеле со инхалации, физиолошки, кортаир, вентолин по потреба. Антибиотикот бил препишуван во зависност од крвната слика.
    Гледам вчера си пишала, како сте сега?

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    15.600
    Само кутии. И да прифатиш дека нема редење туку само раскреваш колку да не е по земја.
    Јас имам шкафче со 4 дупки, кутии од Џамбо купени во дупките, а внатре во кутиите све напикано. Еднаш на 100год ќе седнам ќе наредам, кутија барбики, кутија коли, кутија коцки, ама генерално се е само ставено како ќе стигнам. Битно на земја не се расфрлани.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    26.851
    @DaisyDoo фала ви мајки ама ние Австрија живееме и тука е купено уште пред 5години на дада беше некаде заборавено, од кога го виде си го присвои и најдобар другар и стана. Нарачав слично, утре треба да стаса па се надевам нема да познае и ќе се смири.

Прикачени фајлови:

• IMG_5232.jpeg
      IMG_5232.jpeg
      Големина на фајлот:
      227,7 KB
      Прегледи:
      72
    На kozuf и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.466
    Допаѓања:
    25.211
    Малово мое :D започна со слонче плишано, секаде го носеше, потоа мече, друго слонче, па ни даваја слончиња сите :D не е во едно само заљубен ама мора да носи секаде плишана играчка, в градинка не се оди без неа. Мене ми е мн интересен дури сака нека носи, брат му не ги ни пулеше плишаните, се ми беше скриено тој коли си носеше секаде.
    Ова е омиленото слонче

Прикачени фајлови:

12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    40.900
    Мечето ако го снема, јас ќе умрам сигурна сум. Ќе ме убие ќерка ми.
    Јас повеќе го пазам од нејзе баш за да не дојдеме до губење :x
    Кога проверувам дали сме земале се, прво мечето го барам па после се друго :D

Сигурно е претажна, се надевам дека нема да го примети. А ако го баш ептен примети, сврти и филм дека пораснало нешо не знам шо направило додека го немало. Ќе го прифати така, бела лага е за доброто на сите :D

13. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    505
    Sin mi 2godini i 9 meseci piese antibiotik prosla sabota go zavrsi kolku vreme se ceka za mrp da mu ja primim sakam vise?

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    48
    Мајки очајно молам за совет, тодлеров има 2 години и 2 месеци, не знам што период ќе беше само сув леб да се јаде друго ништо не сака. И нормално благи работи за кои се караме. Ве молам за совет дали е период, дали давате суплемент некој се плашам дека крвна слика ќе си расипеме...

15. kozuf

kozuf Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.095
    Лајк дека ме радува да слушнам за супер јадачи. Некоја тајна има ли :$
    За рацете во уста и кај нас почна, набабриле 5ки. Цело раче до грло го става и гризе :(

16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    13.055
    Ќерка извади петки. Јас мислев готово ќе здивнат малку.

Ужасна е женски. Ужасна.
    Плачам, се нервирам, не можам да ја поднесам.
    Ова дете со колку љубов, внимание и трпение му се пристапува, а се однесува како ѕвер со нас. Дерење, драми, напади на бес, пискање, цркање.
    Не помага ни со арно, ни казна, ни да и дадеш избор. Тоа она што наумила тоа е.
    Секоја секунда нешто се краси. Не полудува скроз.
    Навечер сме преморени, ние сме тажни и измрцварени. Не знам, вакво дете не сум сретнала.
    Нема граница за неа, а толку се трудиме да и поставиме. Мизерно се осеќаме и скроз ко да потфрливме како родители. Толку ја ставивме неа во фокус што ние се изгубивме комплетно.
    Не знам ќе помине ли. Ќе стане ли полесно. Детево има некој таков карактер и таква волја што е убаво да ги задржи, ама нас во моментов не поремети.

На lackygirl и le.soleil им се допаѓа ова.
  17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    6.643
    Откако се помирив дека фазата не е фаза, скокот не е скок него е карактер, единствено што ми остана да се тешам е дека овој нивен карактер ќе им се најде во животот. Тешко на нас додека да пораснат ама еден ден ќе се исплати.
    :hug:

На merriel0, lackygirl, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    12.152
    Мајки, од каде земате чорапчиња со гумички одоздола?
    Онлајн да нарачам од некаде ако има.
    По скали дома ептен ми се лизга, уште не сум се охрабрила обични да му облечам.

19. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    184
    Исти сме и ние , јас веќе почнувам да се прашувам каде грешам и дали воопшто сум добар родител . Што све не пробав и со добро и со лошо и со зборење и со плескање по газ не не бива ништо . Тоа што наумил тоа , се вадам на 5ки дека вади ама изгледа тоа му е карактерот до каде ќе тераме не знам . Веќе почнав и со луѓе да не се гледам зошто секое гледање само он е што прави проблем све мисли е негово све сака ништо не дава хаос . Вришти , плаче , Тантруми на најјако . И све како за инает да прави , што и да му кажам уште толку почнува да прави .

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    15.414
    Од Waikiki, по 200 денари се.