1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.174
    Какви се тие б комплекс капки?

2. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    6.315
    Јас ги имам овие, а има различни фирми, има и као посебни за деца, претпоставувам со некој друг вкус
    20260514_110940.jpg

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.282
    Допаѓања:
    7.821
    До благото и грицките е верувајте. Знае дека ќе добие и затоа. Не зимајте ништо, нека има достапна фиока со овошје и евентуално бисквити или галети, по некој ден ке се одвикнат од друго и ќе почнат да јадат. Мојот си е јадач ама дома никогаш не сме имале вештачки шеќери чоколада и сл, само смоки чат пат бисквити галета. За божиќ и велигден бевме полни чоколада и само тоа бараше и ништо друго не јадеше, иако ги криев знаеше дека има и џабе, се инаетеше се додека не добие. Тргнете грицки измеѓу оброци, не купувајте воопшто и кажувајте на сите да не ви носат дека ги фрлаш, и ќе се изненадете колку апетит ќе им се отвори на децата. Ама прво неколку дена храбро додека да и помине навиката и да заборават

На Bella_Stella и Jas! им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    Моето престана да јаде кога и не знаеше што е чоколадо,ниту пак чипс. Покасно почнав да давам како награда кога јаде. И тоа не му се дава многу. И сега стана од дете што јадеше се, ама буквално се, дете што јаде само макарони и супа. Значи не држам грицки,тука таму некое сокриено чоколадо има. И го оставам без да добие нешто друго. Чак ни заменско јадење не нудам ( кај мене тоа нема ), и пак не јаде. Некогаш само со вечера сме од инат што е голем. Така да не се секогаш причина грицките и чоколадите зошто не јадат.
    Јаде како врапче, едвај 13 кг има.

На LadyInPainting, Cherry333, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    Инаку каде ги купуваш. Јас гледав на нет за во Србија нема капки. Имам давано сируп б комплекс и не помогна ни тој.

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.282
    Допаѓања:
    7.821
    Не велам дека кај секое дете е така, ама во поголем дел грицките и вештачките шеќери се проблем. Жал ми е што минуваш низ тоа. Не можам ни да замислам колку е тешко. За тежината не грижи се 13кг е и моето на 3ипол години. Се нервирав и јас ама дека јаде па помирна сум веќе, едноставно си е таков ситен. Верувам дека се имаш пробано ама да јадете заедно на маса, приказни за јадење пример си биле крадтавица и пиперка таму и таму бла бла (приказни моментално кај нас најмногу палат, за се ми се финта), да правиш животни од овошја и зеленчук на пинтерес има многу идеи, ова така што ми текнува може ќе помогне

На Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    8.769
    Ооо мама што немам пробано. Ништо не пали. Кога јаде јаде. Ама кога не сака, не сака и крај на приказната. Па ти на глава намести се. И искрено не се грижам за килажата толку, колку за тоа што не јаде разновидна храна како порано. Пред пола година јадеше се, количински малку ама се си јадеше. Манџи обожаваше, сега една лажица да му ставиш нема шанси. Одма бара макарони или супа. А што е тоа ништо хранливо. Прави палачинки кое животно го побара. И на крај не го јаде. Ке ти каже сакам јајце на круг или на око, со сет мерак му правам дека побарал. Седнува и вика нечу тооооо. Значи да полудиш. Во последно колку храна имам однесено на кучето од комшиите, се поправи пустото.
    И кога ќе ми кажат не се грижи ќе порасне ќе се разјаде, и знам дека ќе е така ама грижата е посилна од мене.

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.282
    Допаѓања:
    7.821
    :(:(:( Искрено ми е жал што минуваш низ ова. Само не се обвинувај ти знаеш дека правиш се ама ете таков е, или период е. Се надевам дека наскоро ќе му помине оваа фаза на нејадење :l:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    459
    Здраво. Во градинка кружи стомачен вирус. Не знам каков и кој ама она имаше тт и дијареа претходниот викенд. Не била во градинка и цела недела веќе е со нормална столица. И еве денес пак дијареа. Да не енекој дупли вирус више не се разбирам. Го поминавте ли вие?