Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    282
    Da najdobro da pocekas uste ne e spremna I ne e svesna za procesot nema potreba od forsiranje .

На Sredstvo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.683
    Допаѓања:
    27.142
    Многу полесно е кога ќе свати сама и покаже интерес, тогаш нема бришење мочки на секоја минута нити перење на секое. Моите на 3г ги слекоа спремни памперсите и од тогаш без ниедна грешка.

На misli_si, lackygirl и Sredstvo им се допаѓа ова.
  3. Jeniffer

Jeniffer Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Дали некој има од овие креветчиња од Икеа, што се развлекуваат?
    https://www.ikea.com/gb/en/p/busunge-extendable-bed-white-70305700/

Немаме многу простор моментално па се мислам за ваков стил, ме интересира дали се издржливи и дали одговара друг тип на душек или само нивниот, исто со додатоци што е..

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.435
    Допаѓања:
    15.758
    Сигурно имам пишувано некогаш одамна, ќерката цицаше палец. Од релативно мала почнав денски да ја опоменувам и намали, после и остана само ако нешто е занесена знаеше да цуца и ноќе дури спие. На околу 2ипол се одвикна конплетно, веќе и ја карав, пробував со они горчливи лакови, ама немаше ефект. На крај се одвикна кога ја намачкав со кромид пред спиење и повеќе не го цицаше палецот никогаш.
    Сепак мислам дека е процес, не може преку ноќ. Во споредба со другото дете што користеше цуцла, едноставно ги тргнав еден ден и толку беше, а прстот не можеш да им го земеш. Пак сметам дека релативно лесно поминав, само траеше долго.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    538
    Мајки дали некоја имала искуство со лет со авион со настинато дете?
    Треба да летаме за 2 дена она денес сабајле крена температура и симна со сируп, после 7 саати крена пак ама спушти сама без лекови. Матичната е на одмор, утре ќе се јавам секако кај другиот педијатар, ама сакам да слушнам искуства.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.683
    Допаѓања:
    27.142
    Лет како лет не е проблем само што имајте на ум дека може и таму да продолжи да качува тт ама немора да значи. Често моите еден ден имале тт и после како ништо да не било.
    Патничко осигурување не заборавајте.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    659
    Прв пат му се фати гласот на син ми (2години) како да го боли грлото. Некој совет што давате во таков случај, мислам дека е ларингит.
    Докторката ми кажа нешто за алергија, што е подобро според вас Лоратидин или Аериус? И плус му давам Тајло Колд. Во четвртокот беше подобро немаше ни црвено грло сега му се влошува ситуацијата, во понеделник ќе одиме пак.

8. Sredstvo

Sredstvo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    92
    Јас и имам сладолед и ладна вода давано... 2 години е

9. Sredstvo

Sredstvo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    92
    Мајки, 14ти ден од мрп, на 10ти ми крена 38 температура но кратко траеше и изгуби апетит, денес прв пат е убаво јадена... Толку да се опуштам или уште да пазам?

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.622
    Допаѓања:
    43.588
    Опушти се

На Sredstvo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    1.780
    2г и 1м..последниве денови коа ќе дојде време за спиење ми оди низ прозор да се фрлам. Дали е за дремка или ноќе, пред да заспие тоа е такво дерење, хистеришење мислам дека грлото ќе го одере..јесте да трае неколку минути, мене како вечност ми изгледа..дали истово ви се случува?
    Не знам што му е, дали е преморен ( пошо не седнува ни 10 секунди ) или свесно одбива да спие да не пропушти нешто..не ми е јасно..

12. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    533
    2 и пол години саат врене се заспиваме, јас пред него заспивам.
    Вчера пробав и со гушкање и сам го оставав и после му реков јас сега ќе спијам, нани и ти. И по некое чудо по првпат заспа сам.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.