1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    280
    Da najdobro da pocekas uste ne e spremna I ne e svesna za procesot nema potreba od forsiranje .

На Sredstvo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    27.102
    Многу полесно е кога ќе свати сама и покаже интерес, тогаш нема бришење мочки на секоја минута нити перење на секое. Моите на 3г ги слекоа спремни памперсите и од тогаш без ниедна грешка.

На lackygirl и Sredstvo им се допаѓа ова.
  3. Jeniffer

Jeniffer Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Дали некој има од овие креветчиња од Икеа, што се развлекуваат?
    https://www.ikea.com/gb/en/p/busunge-extendable-bed-white-70305700/

Немаме многу простор моментално па се мислам за ваков стил, ме интересира дали се издржливи и дали одговара друг тип на душек или само нивниот, исто со додатоци што е..

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    15.741
    Сигурно имам пишувано некогаш одамна, ќерката цицаше палец. Од релативно мала почнав денски да ја опоменувам и намали, после и остана само ако нешто е занесена знаеше да цуца и ноќе дури спие. На околу 2ипол се одвикна конплетно, веќе и ја карав, пробував со они горчливи лакови, ама немаше ефект. На крај се одвикна кога ја намачкав со кромид пред спиење и повеќе не го цицаше палецот никогаш.
    Сепак мислам дека е процес, не може преку ноќ. Во споредба со другото дете што користеше цуцла, едноставно ги тргнав еден ден и толку беше, а прстот не можеш да им го земеш. Пак сметам дека релативно лесно поминав, само траеше долго.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    538
    Мајки дали некоја имала искуство со лет со авион со настинато дете?
    Треба да летаме за 2 дена она денес сабајле крена температура и симна со сируп, после 7 саати крена пак ама спушти сама без лекови. Матичната е на одмор, утре ќе се јавам секако кај другиот педијатар, ама сакам да слушнам искуства.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    27.102
    Лет како лет не е проблем само што имајте на ум дека може и таму да продолжи да качува тт ама немора да значи. Често моите еден ден имале тт и после како ништо да не било.
    Патничко осигурување не заборавајте.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.