Многу полесно е кога ќе свати сама и покаже интерес, тогаш нема бришење мочки на секоја минута нити перење на секое. Моите на 3г ги слекоа спремни памперсите и од тогаш без ниедна грешка.
Дали некој има од овие креветчиња од Икеа, што се развлекуваат? https://www.ikea.com/gb/en/p/busunge-extendable-bed-white-70305700/ Немаме многу простор моментално па се мислам за ваков стил, ме интересира дали се издржливи и дали одговара друг тип на душек или само нивниот, исто со додатоци што е..
Сигурно имам пишувано некогаш одамна, ќерката цицаше палец. Од релативно мала почнав денски да ја опоменувам и намали, после и остана само ако нешто е занесена знаеше да цуца и ноќе дури спие. На околу 2ипол се одвикна конплетно, веќе и ја карав, пробував со они горчливи лакови, ама немаше ефект. На крај се одвикна кога ја намачкав со кромид пред спиење и повеќе не го цицаше палецот никогаш. Сепак мислам дека е процес, не може преку ноќ. Во споредба со другото дете што користеше цуцла, едноставно ги тргнав еден ден и толку беше, а прстот не можеш да им го земеш. Пак сметам дека релативно лесно поминав, само траеше долго.
Мајки дали некоја имала искуство со лет со авион со настинато дете? Треба да летаме за 2 дена она денес сабајле крена температура и симна со сируп, после 7 саати крена пак ама спушти сама без лекови. Матичната е на одмор, утре ќе се јавам секако кај другиот педијатар, ама сакам да слушнам искуства.
Лет како лет не е проблем само што имајте на ум дека може и таму да продолжи да качува тт ама немора да значи. Често моите еден ден имале тт и после како ништо да не било. Патничко осигурување не заборавајте.
Прв пат му се фати гласот на син ми (2години) како да го боли грлото. Некој совет што давате во таков случај, мислам дека е ларингит. Докторката ми кажа нешто за алергија, што е подобро според вас Лоратидин или Аериус? И плус му давам Тајло Колд. Во четвртокот беше подобро немаше ни црвено грло сега му се влошува ситуацијата, во понеделник ќе одиме пак.
Мајки, 14ти ден од мрп, на 10ти ми крена 38 температура но кратко траеше и изгуби апетит, денес прв пат е убаво јадена... Толку да се опуштам или уште да пазам?
2г и 1м..последниве денови коа ќе дојде време за спиење ми оди низ прозор да се фрлам. Дали е за дремка или ноќе, пред да заспие тоа е такво дерење, хистеришење мислам дека грлото ќе го одере..јесте да трае неколку минути, мене како вечност ми изгледа..дали истово ви се случува? Не знам што му е, дали е преморен ( пошо не седнува ни 10 секунди ) или свесно одбива да спие да не пропушти нешто..не ми е јасно..
2 и пол години саат врене се заспиваме, јас пред него заспивам. Вчера пробав и со гушкање и сам го оставав и после му реков јас сега ќе спијам, нани и ти. И по некое чудо по првпат заспа сам.
Мајки како се лекувате кога најпрво мрсоли ке извадат па ке почнат дс кашлат од мрсоли? Веднаш идете на доктор или дома има нешто ефикасно шо правите? Лани имавме повторувачки бронхити со лежење во болници, и сега почна мрсоли па малку кашла од истите.правев инхалација со пулмикорт сабајле и сега а измеѓу синомарин. Ногу се плашам дека ке биде исто, мислам почнува ноогу тешко да ми е и имам некои панични напади. Сегде бевме тогаш се испитавме.26 месеци сме
Мами, какви витамини давате на оваа возраст? До мај месец негде давав солдевит и молерс. Летово не давав ништо и сега уште не давам ама сакам да почнам пак нешто да давам. Што давате вие?
Јас давам Дефендил за имунитет и Бејбивит витамини. Не давав ништо, ама глава не кренавме од април и почнав сега од септември.
Јас немам ништо давано од витамини никогаш за имунитет, освен регуларни вит.Д, омега. Ама искрено форсирам многу на јадење зеленчук и овошје, месо, цедени сокови, смутиња разни комбинации преку цела година. Од 8 м оди во градинка ќерка ми, и освен со заби кога имаше мака и сипаници што фати, никогаш сме немале проблем од друго. Пу пу, да не ја урочам. Искрено, ако јаде разновидна храна богата со витамини и минерали и спие добро, нема потреба од дополнителни суплементи кога детето е здраво.
Здраво мајкишта Кога завршија тантрумите кај вашите деца? Ќерка ми за месец и пол ќе направи 3, ама како-така летово поминавме без многу изливи на бес. Е сега ладново малку ни смени ритам и одма пак на најјако. Се си викам ќе пројде оваа фаза ама не. Некоја со утеха
Нема утеха мајка Големата е 5 па знае да има. А така редовни имаше до 4 год. Сега имам близнаци од е 2 год.и 4 месеци..тантруми на најјако,алииии биче боље. Чашка две узо и уживаш..
добар ден мајка сум на син 2 години и 3 месеца. Оди во градинка од лани во јасли... периодов ми направија страшен притисок негователките во четвртоткот ми кажаа дека ДЕТЕВО ДО КРАЈ НА МЕСЕЦ ТРЕБА ДА Е ОДВИКНАТ ОД ПЕЛЕНИ, така било кажано од управа за да се префрли бво поголемка група зошто бил голем.Ние од петокот како и во градинка така ии дома почнавме со тренинг за мочкање инаку нема некои знаци на спремност сеуште покажано. Бега од гаки не сака нокшир никако јас додуша и летово пробував го седнував ама имаше одбивност. Е сега некој совет или како да ја убрзам оваа постапка бидејки во гаки нонстоп ми мочка во него на секои 10 минути бидејки пие мн течности вотек на ден