1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Нов симптом вика дека му љути устата, а не мириса... незнам искрено, ништо не му беше и ме чекаа во кола, јас со бебево во чекална за редовна контрола.. и кога го донесе мм се извадив од памет, не сум видела така дете да се тресе :( му играше цело тело..
    Ке трча мм со него денес по лекари, изолирани сме.. еден горе на спрат, друг доле.. но ден пред ова вечерта ја гушкаше, бацуваше..

2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    76.500
    Мариз да направите крвна анализа, да проверите да не се работи за менингитис. Висока температура, тресење, повраќање се исто така симптоми на менингитисот.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Само тогаш се тресеше, дома не.. еве го поврати пак вода што пиеше.. сега побара да јаде, ориз му давам, но сигурно ке го поврати и оризот...
    А може да е стомачен вирус само со повраќање?

4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    76.500
    Првите симптоми што ги прочитав на тоа ме асоцираа, затоа што сум имала менангитис . Штом е подобар може да е стомачен вирус, давај му да јаде денеска банани, супа, ориз. Ќе биде се добро.

5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.740
    @mariz не знам дали сте го однеле на клиника, јас веднаш таму би одела. Температурата и повраќањето не се толку страшни, ама жолтилото и тресењето е нешто што треба детално да се испита. Со помин да е.

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @mariz првите дена да, можно е само повраќање. После тоа можно е и дијареа да се јави ако е стомачен вирус. Со помин да е, крвната слика како е? :hug:

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Фала ви :hug:
    Чекав да му се примоча за да оставиме и мокрача, еве сега мочкаше и ке одат со мм да го боцнат за крвна и црп. Инаку му мириса малку мокрачата на ацетон, дехидриран е малку...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    @mariz истите симптоми ќерката ги имаше со стомачен вирус, има шанси да е тоа, сепак штом го имате однесено на лекар ке знаете точна дијагноза..

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Ке видиме, крвнава слика што ке каже. Пие течности цело време, но изгледа ми дехидрира и ке мора инфузија.. почна да му мириса и здивот на ацетон... Чудно ми е, нема пролив, ретко повраќа, пие течности.. а дехидриран е :?: Ама цело време е со температура, може од неа да дехидрира?

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A se zali li na bolki?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Не..
    Еве ја крвната, чекам да ми пише педијатарот..

Прикачени фајлови:

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas bi ispitala bilirubini, eho na abdomen i plus konsultacija za ispituvanja za ova sto drugive clenki ti pisaa

На galapce, JuLleE и mariz им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.846
    Допаѓања:
    202.912
    Може дехидрација од температурата, ама жолтилово...види прашај за ова што ти пишала @wannaBeMomma, иначе јас директно на клиника би носела дете за ова.

На galapce и joy1 им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @mariz според кетоните во урина, дехидриран е доста.

15. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    @mariz kako e maliot? Sto napravivte?

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Прими инфузија, живна малку доби боичка убава, нема температура сега за сега.. рече Д-р дека е за во болница, но рече поради мало бебе дома боље да не одиме и кај матичниот прими инфузија.. Он вика вирус е..

На galapce, azelea, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A sistina opcija e? ..radi uslovite

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    @mariz и мојата беше дехидрирана и мириссше на ацетон, пролив немаше само поврати неколку пати обилно...за еден ден си надојде, како да не било, како дојде одеднаш така и помина. Ни кажаа вирус, бевме на брзата бидејки беше неработен.
    Се надевам дека брзо ке му пројде и на син ти..

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Па ако пак не е арен, а не фати викенд ке одиме Ремедика, Систина... на Клиника не би, да не закачиме па нешто друго. Сега добро се држи, јадеше, нема температура..

Исто.. супер беше и од нигде никаде почна да се тресе и да повраќа, тоа беше 12 поручек, па тек вечерта во 11 поврати и после сабајлево дека наеднаш се изнапи вода, вода поврати. Тие два пати минатиот ден обилно многу, ко на филм фонтани, неможам да доперам и дочистам дома, смрди се... Дај боже толку да беше само, зашто си реков како почна прв ден.. којзнае што вирус е и како ке завршиме, но еве пркнат е, добар..

Последна измена од модератор: 11 јануари 2018
    На bella.s и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки дали на скоро 3год има скок во развој..Керка ми до сега не е била таква лоша лигава и љубоморна..По цел ден не ми се симнува од раце не дозволува да го земам малото плаче за се и сешто се треска од земја буквално вришти..Си заспиваше сама и спиеше цела нок сега сака во раце да ја заспивам станува навечер па ако се погоди да го држам синко узбуна станува мамо дигни ме плаче колку ја држи глас..Устата пена ми фати зборувајки зборувајки со денови и пак исто..Оваа трае околу 10тина дена
    И уште нешто сакав да прашам од вчера се жали во устата на болка но не отвара да видам што и е..Попладнево морав на сила да видам ама не успеав видов само на страната има како мало брунче бело дали е можно да е од тоа..?
    Ке почне да плаче и ми вели боли кашлам икам и таа незнае да објасни убаво..Дали е можно да е од тоа што видов.?