Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    И јас вака знам, не дека детето може да пренесе.
    Но почекај уште неколку дена, кај нас даде реакција после десетиот ден, имам пишувано. Уште неколку дена не го изложувај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Не не домче сме си, за секој случај пазење до крај на викендов.. денес 11ти ден, бар две недели не сакав да го изложувам.

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Керка беше до радтечено носе и кашлица околу 10-тина дена..Утрово кога стана се напи млеко и почна да поврака шлајмови само..Сега е весела игра ретко закашлува..Дали да ја носам на лекар или добро е што поврати..Едни ми велат носи мм вели така ке се исчисти..Совет..?

4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    34.807
    Ако е весела и нема други симптоми јас не би ја носела по лекари. Со толку вируси што се шират сега може поголем проблем да си направиш. Ако продолжи да повраќа тогаш би мислела за лекар. Вака ако само шлајм ифрлила супер. Се сичистила од тоа што и сметало.

На Lolipop23 и blessed.an им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @Mashaaa ми помина времето за редактирање..Сега гледам не ми е стигнало известување уште два месеци ке полни 3години..

6. irenariri

irenariri Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Витоси земавме ние, за деца од три до пет години а може и поголемки и возрасни. Јас ги пробав многу се вкусни :)

Витоси се со Д3 и омега 3, со вкус на портокал :l:

Прикачени фајлови:

На *Лорена* и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    @mariz go falat i Drasko od Sistina

Последна измена: 9 февруари 2018
    На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Мајки совет ве молам. Од понеделникот поткашлува , до вчер качуваше тт до 37,5. На два пати качи над 38,5. Бевме на преглед, грлото не е црвено, плука чиста, од носот се слева вика др. Овие денови сме со хербион и инхалации. Превентивно направив брисеви. Резултатот вика стрептокока пнеумонија во носот. И го покажав на матичната ни даде антибиорик локално т.е капки цитерал. Значи од вчера нема тт и многу малку кашла. Исправно ли е ова, ваше мислење.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Мајки на малото му беше пред неколку дена зацрвенето окото, горниот капак. Сега го заприметив му се има формирано како топче горе внатрешно напред кај каналот до помалку од пола капак. Не знам дали е јачменче, не делува дека го боли, не се има пожалено. Ќе го носам понеделник на доктор, но ме интересира што може да е друго, многу се исплашив? :( Имав и јас пред неколку месеци вака, ми стоеше подолго време и само се изгуби, само не знам дали е исто.

10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Истата терапија и ние ја имавме кога имаше стрептокока во носот, тие капки ги дават на сите,па не гледам ништо страшно ако му ги ставаш и на мојава и беше одма подобро од нив, престана да кашла

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ги ставам капките, не е проблем тоа. И пред два месеци имаше друга бактерија во носот и тогаш ги стававме. Во дилема бев да не треба да пие антибиотик на уста.
    Инаку со капките, сируп за кашлање и инхалации со физиолошки и проспан од средата наваму е многу многу подобар. Нема тт, скоро и да не кашла, ни ноке ( инаку ноке беше најголемиот проблем). Но сега малото е со тт, час крева, час спушта. (facepalm)

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Па мислам дека за бактерија во нос не дават антибиотик преку уста само локално, а може и некој вирус сте закачиле па сега малото да го прифатило. Со помин да е, и ние пред две недели дома сите бевме болни со вирус 40 тт и страшна кашлица, ништо не ни дадоа само инхалација

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Мислам дека се работи за масно ткиво.
    На син ми му излегуваа такви 2,3 пати, го имам носено и на очно и ништо страшно.
    Поминуваат со топли облоги и крема тобрал (кај нас не знам дали ја има).
    Додека го види доктор ставај му само топли облоги, ако не дозволува пробај кога спие.
    Ако не се третираат со време знаат да стојат и со месеци.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @Monella вчера бевме до Еурофарм за друго и го виде фармацевтот, ми даде хлорамфеникол да пробам да ставам неколку дена. Се мислев дали да го мачкам, ама сношти сосема му ставив и денес имаше жолт секрет напред ко стана и малку му е намалено. Како да истече нешто. Ако не помине ќе го однесам сепак. Фала ти за одговорот.

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Мајки дали некоја од вас имала искуство со др Мери?? сакам на малата да и ги исчистам ушните и носните канали

16. Margaritka0

Margaritka0 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Здраво мајки можеби не ми е текстов соодветен за темава ама не видив друга слична тема се извинувам ако малку сум ја погрешила темава вака ќерка ми има 6 години и веќе неколку дена почна меѓу нозете да се чеша и понекогаш кажува дека ја боли од надворешна страна нема ништо ни црвено ни бубалици ќе ја водам налекар да проверам да видиме до шо е дали некој случајно се соочил со вакво нешто.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Направете уринокултура, да не е некоја бактерија во мокрачата. Тоа што ја боли е мочниот канал најверојатно, при уринарни инфекции знае да боли, пецка. Нека пие чајче, повеќе течности за да мочка повеќе и да избегава благо, се додека не ви бидат готови резз. Па ако е бактерија, ке си пие антибиотик..

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Мајки ве молам некој природен лек за сува кашлица..По цела вечер неможе да спие сега и поврати..Ниту сирупи ниту антибиотици ништо не помага се е во ред но кашлицата е присутна..Се преполови детево..

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Многу да не ви е топол и сув воздухот дома? Да не ви треба навлажнувач? И дали си пробала со сируп за алергија? Можеби е кашлица од алергија. Баш золва ми кашла периодов и пие апчиња, само така не кашла.. ден да заборави се корне од кашлање.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @mariz а како да откријам дали е од алергија треба некои испитувања или само да земам сируп за алергија