Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    257.012
    Арогантен и препотентен. Кај нас очигледно во прашање се тегоби од исхрана и нетолеранција. Ми вика ако го боли од млеко, не давај млеко, ако е од краставица, не давај краставица.
    После ги виде резултатите, фалеше само од фецесот за паразити, кажа нешто и ме откачи во ходник.
    Син ми го боли меше откако ќе се најаде и му се кака. Или од жлездите.
    Не се вратив на клиника.

Оставив така. Во тој момент се појави проблемот со видот и баталив.
    Ама планирам еден преглед кај др во Рес Хумана.
    Она е во пензија и била најдобра на Клинка.

Ехо инаку ќе ти направат на Радиологија, не гледа он, што стварно ми безсмислено.

Што мака имате вие?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Крв во каките, темни крвави слузови. Не во секоја кака, ама во последно време се почесто. Тврда столица нема, нормална е... а доста крв, се гледа и со голо око..
    Инаку почна и да се стиска, да не сака да кака, па пушта по малку во гаќи. Му викам те боли нешто кога какаш? Да мешето ми вика :?: На газето нема ништо.. викаат хемороиди неможе да се, не се крварело толку од хемороиди, башка нема тврда столица. Сумљаат во полипи :?: Чекаме резултати и од копрокултура, да не е бактерија и ни остана да провериме да не е и алергија на млеко..

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    257.012
    Тогаш испитувај и терај до крај. Кај нас нема ваква клиничка слика.
    Син ми од пиење млеко столицата му беше бела. И дијареа имаше. Сега само со бисквити јаде.
    На ехо зарем сеуште не го видоа?
    Копро на Клиника или Авицена види.
    Напрај си ги испитувањата на Клиника и со резултати кај др во Рес Хумана кај Проф. Др. Стефка Грујовска.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Копро оставив на микро на клиника, резз вторник ке имаме. Не го видоа на ехо, систем им падна неможеа упат да издадат за ехо и чекавме 4ч таму, синчево лудило го фати и си отидовме, утре ке одиме пак. А докторот за прво упознавање океј се виде во петокот, не прими, убаво се не испраша, фин ми се виде па мене :?: како и да е не останувам на едно мислење ако не откриеме што е работата...

На M&M и JuLleE им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    257.012
    Он е стручен, но се само двајца на цела Детска Клиника, па може и затоа се однесуваат така.
    Види што ќе ти кажаат и побарај си и второ мислење ако не ти е во ред дијагнозата.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.433
    Мајки дали сеуште има дежурен педијатриски пункт во Јане Сандански или го укинаа?

7. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.073
    Имам проблем си ќерка ми. Две и пол години е, си јадеше скоро де. Сега детето се смени преку ноќ, мн малку јаде, а пред спиење и во текот на ноќта пие се три пати млеко... Значи гладна е не знам што да правам само правам и фрлам јадење

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    Исфрли млеко преку ноќ. Голема е за да пие толку млеко. Инаку имаат периоди на нејадење, ама со млекото навечер, нема да се подобри.

9. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.073
    Пробав но не знам како плаче вришти млеко и готово. Пробав со вода, но голема е, разбира.. А млеко си пие одсекогаш, но по едно шише и тоа башка вечераше , а сега по три дури и четири. Не знам како ,која метода да ја применам.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.786
    Допаѓања:
    202.708
    Нема да чуваш млеко дома. Драстично е, ама инаку не може. Посебно затоа што е голам и разбира. Забите лом ќе и станат од толку млеко навечер.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    17.525
    На јатрвата малиот беше иста приказна пиеше ако ти се верува точно по литро млеко во вечер.Почна да му меша пола млеко пола вода,па после третина млеко две вода и изгледа гадно му стана наеднаш престана да пие.Мислам детето ко надувано беше од толку млеко.Сега воопшто не пие.

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    Ќе вришти неколку вечери, нема да спиеш, ама после ќе јаде преку ден и помирно ќе спие. Мораш да издржиш и да не попушташ.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мојата вриштеше 3-4 ноќи, потоа кенкаше уште 5-6. Вкупно за 10 дена се одвикнавме од ноќно пиење млеко. Но устата пена ми факаше од зборење, никако нервоза или викање кога детето вришти/плаче. Би ти препорачала да и дадеш и бекомплекс витамини, нас со тоа ни се врати апетитот. Поздрав..

14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.073
    Фала ви на сите.. Се мислам првин да и ги померам времето на велера за пола саат може и саат подоцна, и да пробам млеко од шоља, сега и зборував, па ќе видам резултат. Ќе пробам и да и го мешам млекото со вода да видам и од тоа дали ќе има ефект. Инаку и давав бкомплекс, па престанав, мислев ос тоа пие повеќе млеко, но сфатив дека не е до тоа па пак и дадов. Ќе видам па ќе пишам

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    Мое мислење е дека треба одма да пресечиш. Ова од мое искуство, кај нас немаше ефект намалување на млекото и мешање со вода, чај, само одложување на денот кога треба скроз да го тргнеме.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Може ми е смотано прашањево, ама се збунив нешто (facepalm) Интолеранција на лактоза и алергија на млеко е различно така? Две различни испитувања се?

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Да, различно испитување е.

Како е Тео?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Незнам искрено, многу сум исплашена. Копрокултурата е чиста... и ни остана само тестови за алергии на храна да направиме. Он е супер, ама си има крв во каките..

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    @mariz си пробала да водиш дневниче што јаде секој ден? Дури може да е и зачин некој што прави проблем. Кај малата така испадна, само поинаку се манифестираше. Ти пак направи ги испитувањата, ама пробај и води некаква евиденција колку можеш.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Еве пробав не давам млеко неколку дена, но пак има... еве сега какаше пак имаше лигави слузови со крв, цели каки му се лигави, но имаше каснато сладолед деновиве и сиренце малку.. Пак ке одиме на детска клиника со резултатите од крв, да видиме што понатака.. А он е супер, јаде, весел е, не се жали на ништо.
    Престанав да давам и Киндеримуно, во него имало лактоза, колострум од крава, па ке видиме како ке биде. Мислам и миризбата не е нормална, многу му смрди кога кака, цела куќа еве смрди како полско веце :worried: Дај боже да е од храна.. до вчера викав дај боже да е и бактерија, да не е друго пострашно нешто, но копрото чисто. Ке оставиме и три копрокултури за секој случај. Ме плаши и што барам искуства, се опседнав со ова и неможам да најдам некој со слично искуство и волку време крв во каки...
    И фала баш од денес ке запишувам што јаде..

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.