Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Discussion in 'Дете' started by prasskickaa, Feb 4, 2016.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Арогантен и препотентен. Кај нас очигледно во прашање се тегоби од исхрана и нетолеранција. Ми вика ако го боли од млеко, не давај млеко, ако е од краставица, не давај краставица.
    После ги виде резултатите, фалеше само од фецесот за паразити, кажа нешто и ме откачи во ходник.
    Син ми го боли меше откако ќе се најаде и му се кака. Или од жлездите.
    Не се вратив на клиника.

Оставив така. Во тој момент се појави проблемот со видот и баталив.
    Ама планирам еден преглед кај др во Рес Хумана.
    Она е во пензија и била најдобра на Клинка.

Ехо инаку ќе ти направат на Радиологија, не гледа он, што стварно ми безсмислено.

Што мака имате вие?

mariz likes this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Крв во каките, темни крвави слузови. Не во секоја кака, ама во последно време се почесто. Тврда столица нема, нормална е... а доста крв, се гледа и со голо око..
    Инаку почна и да се стиска, да не сака да кака, па пушта по малку во гаќи. Му викам те боли нешто кога какаш? Да мешето ми вика :?: На газето нема ништо.. викаат хемороиди неможе да се, не се крварело толку од хемороиди, башка нема тврда столица. Сумљаат во полипи :?: Чекаме резултати и од копрокултура, да не е бактерија и ни остана да провериме да не е и алергија на млеко..

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Тогаш испитувај и терај до крај. Кај нас нема ваква клиничка слика.
    Син ми од пиење млеко столицата му беше бела. И дијареа имаше. Сега само со бисквити јаде.
    На ехо зарем сеуште не го видоа?
    Копро на Клиника или Авицена види.
    Напрај си ги испитувањата на Клиника и со резултати кај др во Рес Хумана кај Проф. Др. Стефка Грујовска.

4. mariz

mariz Форумски идол

Копро оставив на микро на клиника, резз вторник ке имаме. Не го видоа на ехо, систем им падна неможеа упат да издадат за ехо и чекавме 4ч таму, синчево лудило го фати и си отидовме, утре ке одиме пак. А докторот за прво упознавање океј се виде во петокот, не прими, убаво се не испраша, фин ми се виде па мене :?: како и да е не останувам на едно мислење ако не откриеме што е работата...

M&M and JuLleE like this.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Он е стручен, но се само двајца на цела Детска Клиника, па може и затоа се однесуваат така.
    Види што ќе ти кажаат и побарај си и второ мислење ако не ти е во ред дијагнозата.

mariz likes this.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Мајки дали сеуште има дежурен педијатриски пункт во Јане Сандански или го укинаа?

7. No Makeup

No Makeup Популарен член

Имам проблем си ќерка ми. Две и пол години е, си јадеше скоро де. Сега детето се смени преку ноќ, мн малку јаде, а пред спиење и во текот на ноќта пие се три пати млеко... Значи гладна е не знам што да правам само правам и фрлам јадење

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Исфрли млеко преку ноќ. Голема е за да пие толку млеко. Инаку имаат периоди на нејадење, ама со млекото навечер, нема да се подобри.

9. No Makeup

No Makeup Популарен член

Пробав но не знам како плаче вришти млеко и готово. Пробав со вода, но голема е, разбира.. А млеко си пие одсекогаш, но по едно шише и тоа башка вечераше , а сега по три дури и четири. Не знам како ,која метода да ја применам.

10. Annath

Annath Форумски идол

Нема да чуваш млеко дома. Драстично е, ама инаку не може. Посебно затоа што е голам и разбира. Забите лом ќе и станат од толку млеко навечер.

NarCis@ likes this.
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

На јатрвата малиот беше иста приказна пиеше ако ти се верува точно по литро млеко во вечер.Почна да му меша пола млеко пола вода,па после третина млеко две вода и изгледа гадно му стана наеднаш престана да пие.Мислам детето ко надувано беше од толку млеко.Сега воопшто не пие.

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ќе вришти неколку вечери, нема да спиеш, ама после ќе јаде преку ден и помирно ќе спие. Мораш да издржиш и да не попушташ.

Annath likes this.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Мојата вриштеше 3-4 ноќи, потоа кенкаше уште 5-6. Вкупно за 10 дена се одвикнавме од ноќно пиење млеко. Но устата пена ми факаше од зборење, никако нервоза или викање кога детето вришти/плаче. Би ти препорачала да и дадеш и бекомплекс витамини, нас со тоа ни се врати апетитот. Поздрав..

14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Фала ви на сите.. Се мислам првин да и ги померам времето на велера за пола саат може и саат подоцна, и да пробам млеко од шоља, сега и зборував, па ќе видам резултат. Ќе пробам и да и го мешам млекото со вода да видам и од тоа дали ќе има ефект. Инаку и давав бкомплекс, па престанав, мислев ос тоа пие повеќе млеко, но сфатив дека не е до тоа па пак и дадов. Ќе видам па ќе пишам

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Мое мислење е дека треба одма да пресечиш. Ова од мое искуство, кај нас немаше ефект намалување на млекото и мешање со вода, чај, само одложување на денот кога треба скроз да го тргнеме.

chocolade likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Може ми е смотано прашањево, ама се збунив нешто (facepalm) Интолеранција на лактоза и алергија на млеко е различно така? Две различни испитувања се?

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Да, различно испитување е.

Како е Тео?

18. mariz

mariz Форумски идол

Незнам искрено, многу сум исплашена. Копрокултурата е чиста... и ни остана само тестови за алергии на храна да направиме. Он е супер, ама си има крв во каките..

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@mariz си пробала да водиш дневниче што јаде секој ден? Дури може да е и зачин некој што прави проблем. Кај малата така испадна, само поинаку се манифестираше. Ти пак направи ги испитувањата, ама пробај и води некаква евиденција колку можеш.

20. mariz

mariz Форумски идол

Еве пробав не давам млеко неколку дена, но пак има... еве сега какаше пак имаше лигави слузови со крв, цели каки му се лигави, но имаше каснато сладолед деновиве и сиренце малку.. Пак ке одиме на детска клиника со резултатите од крв, да видиме што понатака.. А он е супер, јаде, весел е, не се жали на ништо.
    Престанав да давам и Киндеримуно, во него имало лактоза, колострум од крава, па ке видиме како ке биде. Мислам и миризбата не е нормална, многу му смрди кога кака, цела куќа еве смрди како полско веце :worried: Дај боже да е од храна.. до вчера викав дај боже да е и бактерија, да не е друго пострашно нешто, но копрото чисто. Ке оставиме и три копрокултури за секој случај. Ме плаши и што барам искуства, се опседнав со ова и неможам да најдам некој со слично искуство и волку време крв во каки...
    И фала баш од денес ке запишувам што јаде..

M&M likes this.