Не верувам 7 месеци да се чисти... а електролит за што? @azelea не е како кучешки измет... глисти не сум видела, а еве испитуваме и фецес 4 пати по ред, нема ништо... Чекам резултати ке имам за брзо од фецес, утре на клиника одиме и да видиме што понатака. Но прилично сум сигурна дека и колоноскопија ке му прават ако сите резултати се добри од се друго...
чекАј не сфатив. Како мислиш 7 месеци ваква кака има? велам се чисти ако имал некое крварење ако претходно какал свежа крв. иначе може да е од бактерија до воспалено дебело црево. електролит ако кака повеќе од 5 пати на ден. Како е вака иначе расположен млитав ?
Он е супер, не кака повеќе од еднаш на ден. Инаку крв има 7 месеци, поинтензивно овие два месеци... свежа крв немал, крв потемна со слузови има Вирус стомачен не прележал скоро, а и не се ни пожалил на ништо. Само крвта во каки е проблемот, ништо друго не го мачи. Ако е бактерија нели ке ја покаже во каките? Незнам искрено, незнам уште што остана за испитување, утре ке ни кажат. Др вика најверојатно полипи, но ке видиме. И ова на нет го најдов, може сепак се е од млеко..
Јас имам нетолеранција на лактоза. Нема споредба со симптомите искрено. Ако е бактерија или паразит ќе даде на копро. Ако не колоноскопија.
И јас имам, но ме дуе, грчеви во стомак и боцкање имам по внесување млеко и млечни производи, а он тоа не се жалел. Инаку тест правевме за лактозата, еве ги резултатите..
Така. Но секој втор не е толерантен на лактоза. Мислам дека не е од тоа крвта. Ајде види што ќе испадне на копро па кажи. Не би требало од нетолеранција да дојде до нагризување ..
Истото ми го рече Др. Стевка, гастролог.. а јас се изнервирав и не верував, бидејки се надевам дека не е нешто пострашно. А како да имаше разлика деновиве по невнесување на млечни производи.. но може и случајно. Бидејки нема во секоја кака крв, имаше преку една, две, некогаш и секој ден. Ке видиме, ако треба колоно обавезно ке се прави...
Тогаш не заклучивме дека е крв, јас не приметив.. примети свекрва ми и ми кажа, мислевме дека е од некое јадење нешто. Какаше на шоља после некое време, а јас трудна и само што се породив, па со бебе навака натака не приметивме бидејки на бришење немаше ништо, а какаше во шоља. Па почна да се стиска за какање, да пушта во гаќи.. и мислевме дека е љубомора некоја ради бебе, па го ставав на нокшир и по некое време заклучував дека има крв... Инаку еве земавме резз, три примерока фецес оставив од три дена, сите три чисти, присутна нормална флора..
Мариз кај нас мирисаше на пцовисано каката....урино и копро чисти ни беа. Јас и електролити давав, пошто потечна и несварена столицата беше и преполна со слуз. Треба некаква диета да ви дадат, барем дур не се дознае што е. Ако не е на глутен нетолерантен подржи го на суво лебче, ориз, банана, бисквита и чај една недела и некое од вештачкиве млека...после ќе додадеш компир, морков, јаболче. 7м. се долго време, нема да апсорбираат добро цревцата и крвта ќе ослабне. Каката ви е потечна или нормална? Храната не сварена?
Нормална е, кафена и сварена е храната, кака по еднаш во ден.. дури некогаш и преку еден ден знае да кака. Исто мириса така лошо.. Си кака баш нормално само + крвави слузови што има.. Докторката во Ремедика рече неможе да е од храна бидејки ако е храна ке има и други симптоми, ке го мачи мешето.. Хемоглобин му е 10, веќе и ослабена е крвта :/ Двајца доктори спомнаа и полипи, па зар кај толку мало дете...
И да не е од храна, диетата за цревцата добро ќе дојде. Ако не друго неколку дена пробај да видиш како ќе биде, дали ќе поднамали слузот...оти колку повеќе слуз исфрла, толку цревцата послабо апсорбираат. И мене не ми е верно за полипи.
Мајки имаме 2 ипол год, детево како да има шлаеми а на диши диши нема ништо крвна слика супер брисеви чисти а еве неможам да заспијам од што ја слушам како подзакрчува од шлајм, и цело време само и давам сокче и се препотува , јас покриена до гуша она жива вода, ја пресоблеков само по боди на кратки сега и си заспа мирно, совет ве молам?
топло и е и може има шлајм само во грло. Ќе го исфрли. давај само витамини цеди сокови и не ја тунтај ако и е топло.
Исти сме и ние, два пати бевме на преглед немаше спуштено на гради инаку кашла. Кога спие и јас го слушам фрчка по малку прво заклучив од носето е од што затното, но искшлува и шлајмови, ќе ги искашла и мирно е , но по некое време пак се соберат. Му дадоа сируп за искашлување. Ноќе исто многу се поти. Со возраста тука некаде сме.
I najmala kolicina mleko moze problem da napravi veruvaj. Pred nekoj den vidov slika vo skrieno katce so sladoled mlecen, nemoj majka nedavaj ni troska mlecno, se nadevam ne se lutis dobronameren sovet od iskustvo ti kazuvam. Znam deka bara i tesko e da ne mu dades ama za negovo dobro e. Ke vidis na kraj deka ke izleze mlekoto problem, ova se simptomi na netolerancija na laktoza nisto drugo cim nema nikakvi drugi simptomi. Bar za mlekovo doktorirav veke od ragjanje sme so ovoj problem eve veke uste nekoj mesec dve god ke sme. Druga rab dali davas probiotik i koj? Ako davas nikoj drug osven Bulardi junior (skoro i go nema kaj nas jas od srbija go zimam) zosto site drugi probiotici sodrzat lactobacil (laktoza) a ovoj e na baza na druga bakterija specijalno za lica so alergija na mleko ili netolerancija na laktoza. Pa ete ako davas na primer lineks i na drugo da pazis preku probiotikot sepak vnesuvas laktoza.