високи леукоцити е воспаление некое а црп може да е од заби до бактерија .. рано е за 6ки тоа да. ајде види па пиши
Крвна слика добра, освен гранулоцити % 61.8, горна граница 60. Црп не направивме, само брисеви од грло и нос. Тт нема, ама променливо расположение ко времево надвор Секогаш за викенди вакви журки ни прави.
Мојов петокот немаше ништо, мислев готово помина за вчера поручкта да почне пак да се загрева и ноќта пред спиење ми омалакса наеднаш. Ама се жалеше и на мешето и исто има чудна столица и многу мириса, а штом се олесни му поминува и мешето. Му дадов пробиотик и пола доза далерон за болката и си заспа, ја спушти и цела ноќ до сега спиеше. Сега е добар, игра, недај Боже пак ако направи така ќе го носам утре. До вчера не знаев за што да го однесам, никакви симптоми немаше.
И ќе рече некој-ајде лето иде, нема толку да се разболуваат вирус е мајка. Некој измутиран се мисли дали да е стомачен дали да е вироза. .
@LiliBoz моево цела зима не се разболи посериозно и лани исто, ама летото 2 стомачни вируси помина до инфузии од дехидрираност стигнавме. Ги мразам стомачните најпреносливи ми се чини се, а летово ќе ги има пак премногу. Да поминува само, ќе тренираме нерви.
Ако е така, цело време давај пробиотик. Ќе ојача. Може и настинато да му е мешето, ставај топло ако нема пречести столици.
Леле,значи секое дете со различни проблеми.Веќе има недела дена што малиот се моча преку ноќ,дури и дење во гаќи.Се одвикнавме од пелени во Септември,ама ова не ми се случило досега.Кога го карам,ми се оправдува дека не може да се воздржи,па затоа ја испушта.Не знам,се утепав од алишта,секој ден по една машина плус од него ми е.Што би ме советиле,имате вакво искуство? Малиот сега има 3 години и 2 месеци...
Мајки MCV, MCH, MPV во крвна слика е намалено, ова е нешто поврзано со тоа што е и слабокрвен? Хемоглобинот е исто низок. Ова пред недела, денес ке го носам да провериме пак бидејќи минатиот пат за една недела имаше пад на хемоглобинот..
Да, поврзано е. МЦВ е волумен на еритроцити, МЦХ на хемоглобин, МПВ на тромбоцити. Ништо чудно да се намалени со оглед на крварењето во цревата. До кај сте со испитувањата, приватно почнавте?
Се потат ли вашите деца? Моево многу. А додуша и времево е променливо, облечи го малку повеќе, веднаш капки по носето гледам. Пие само мнооогу вода и по една чаша цеден сок. Битно повеќе од 3 пати се преслекуваме
Вчера кај син ми приметив црвенило по телото, не брунки туку како флеќи. Има на мешето, градите, рацете, нозете. Денес пак. Матичната вели вирусно. Друг симптом нема. Грло добро. Се плашам да не е коксаки, читав го има во Скопје.
Vaka pieme sirup 5 godini sme primetuvam na kureto belko kako neli nie sto fakame kandida od antibiotici pie lineks i vitamin c go odmivam i cistam so vodicka stavam bekutan krema ama malku go ceshka. Go otvarame kureto ubavo da ne mu ostanuva ama sto mozam drugo da stavam
Се прави со специфичен тест. А и нема никакви други симптоми. Коксаки дава осип на уста, а син ми нема.
Ќерка ми и внук ми имаа истовремено коксаки, со еден ден разлика, па може да ти доловам искуство Кај ќерка ми прво се појави осип на дланките и стапалата, а околу устата имаше само 2-3 мозолчиња. Осипот многу потсеќаше на варичела, како брунки полни со течност. Тт која одеше до 39, и никако не се спушташе, едвај со блокмакс. А внук ми ги имаше истите симптоми, со тоа што кај него осипот беше по цели нозе и раце, и повеќе личеше на мали црвени дамки. И цело лице исто му беше исфрлено.