Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Мојава погаѓа една недела пред одмор, како зимоска :)
    Блокмакс минатиот пат не и спушти ич, далеронот повеќе спушта. Конечно малку стана од кревет и јаде прв пат денес

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Има некој искуство со коксаки? Не сум сигурна дали е тоа ама малку е исфрлана на ноџињата, сега на рацете и кај мешето. Црп покачено 2.15, ле мирни, брисеви стафилокок во нос. Се жали и устата дека ха боли а неможам да видам дека има нешто, изгледа се ситни афтучки. Осупот беше прво како шаренило ама сега има 2, 3 брунчиња како плулчиња. Сипаници не се сигурно има прележано. На лекар ја носев одма првиот ден и вајда беше рано да се каже. Поради покачено црп и црвено грлце докторот што ја гледаше ми даде амоксиклав а нејзината докторка после на тел.ми кажа да почекам. Ја се зезнав у паника, бидејќи знае да влоши брзо го почнав, сега ме јаде јанза, коксаки нр се лечи со антибиотици :doh:. Ќе ја носам секако пак ама добро би мо дошол совет од паталец

3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мислам дека малиот на @LiliBoz имаше коксаки. Ако лажам Лили ќе ми извиниш сум помешала :)
    Инаку како што слушав за коксаки не даваат ништо, само антипиретик ако има тт и се друго по пропис како за обичен вирус. Мојата матична кога ја прашав (оти во градинка цела група кај големава го прележаа освен она) ми рече, не се секирај, не е толку страшен како што го прикажуваат.

На NarCis@, LiliBoz и M&M им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    И мене микробиолог ми кажа дека е малку напунпана паника а не е толку страшен, мене ми е шубе што се избрзав со антибиотикот ама тоа е, нека го испие ова шишенце едно 5дена не чини да го прекинувам

На NarCis@ и EuHenIa им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Мојата имаше пред 2-3недели. Поима немам дали беше коксаки иако беше од др потврдено.Сликите на интернет и како таа изгледаше беше сосема различно.Такви како на интернет имаше 2-3брумченца.На нозете и рацете имаше многу ситно непримето осип.Изгледа и во уста ама не можевме ние ништо да видиме.Исто и по цело телце многу ситни брумченца.Не јадеше многу и качи еден ден 38,5 тт.
    За 3-4 денови помина.Ние поминавме многу лесно.На нога.
    Со лесно и побрзу да оздравее малата и на одмор да одите(fingers)

На NarCis@ и M&M им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Фала ти. Исто е исфрлена како ти што опишуваш ама изгоре 2 дена до 40, сега е подобра само јадење кубуриме ама со молење нешто каснува

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Може да качи и до 40 .Отидете пак на др да ви потврди дали е тоа.Кај нас не ни мерат крвна слика и не знам да ти кажам колку е било црп.Да не ви е или тој вирусот со 3 дена 40 па 41 и после 3 ден осип по цело тело кој трае исто 3 дена.Не е заразен осипот.Незнам на мк како се викаше.
    ЕДИТ .Ама од кога ќе избие осипот снемува тт.

На M&M и NarCis@ им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Да во право си. Мојот имаше коксаки на 19 месеци. Многу лесно го пројдовме. тип А беше. За една недела се исчисти. Без терапија.

На TutiFuti, M&M, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    M&M како е малата? И мојата имаше коксаки, и исто не ѝ спаѓаше температурата ни со далерон, ни со блокмакс.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Исто ние поминавме, температурата не спаѓаше никако и се исфрли во устата цел. Не ти треба антибиотик, мене ми даде само прополис да прскам, ама да знаеш ќе ја боли од него и нема да може да јаде два дена. Со лесно и побрзо да помине :hug:

11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Подобра е, нема веќе т, слабо јаде ама ќе се среди. 2 дена имаше многу висока т ама тоа помина.

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Поз
    Дали е можно да се ова сипаници или од жешкото e?
    Ги заприметив после капејне. _20180808_002435.JPG _20180808_002309.JPG _20180808_002106.JPG _20180808_001839.JPG

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    ^^Мислам дека е од топлото.И кај нас (Германија) овие денови е претопло и често моите три деца се со брунчина (малечки болчина)по цело тело.Цел ден се само по шорцеви, а маичка не носат претопло е.На моменти им се губат , па поново се појавуваат и се така во круг сиве денови.
    Како и да е следи го детето ако има температура или ти е нешто невообичаено утре патот и посетете доктор.
    Без паника и добра ноќ.

На TutiFuti, duffi, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Цел ден ја пратам весела е нема тм.на 2-3 пати ја заприметив се чешкаше ама онака на кратко.па и другово гледам има не толку колку малечково ама сепак има :| ке видиме до утре дали ке ги снема ако не на док.Фала на одговор и добра нок :hug:

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Вруќици излегуваат од топло, ама па тие не чешаат и вака мене не ми личи ова на врукици од топло, еве малава е склетџика и ептен се поти, нонстоп има врукици и не се вакви. Може и некоја алергија да е...

На zalosna, duffi, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мене ова ми личи на алергија, и моето имаше ваков осип испадна дека е алергија од купечка каша на холе која содржи боровинка.

Последна измена од модератор: 8 август 2018
    На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    @zalosna мене не ми личат на вруќици тие не чешаат.

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    од жешко е ова. бањај со купка од невен лаванда нешто такво ќе се смират. ништо не мачкај.

кога е алергија повеќе се како дамки и кога ќе ги стиснеш обледуваат на кратко.

На zalosna, duffi и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    220.439
    Жалосна на мене ова ми изгледа од топлото. И син ми има вакви ама не се чеша, може онака се причешала само..
    Јас мислам дека е од топлото

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Мајки утрово син ми стана со кашлица однеднаш немаше ништо..Утрово ретко се закашлуваше сега почнува почесто мокра кашлица и некако длабоко..Пред еден час го забележав и гласот му е зарипнат малку..Почнав да го инхалирам го намачкав со маст expulmo..Матичната ни е на одмор не сакам по дежурно да го носам аама ако морам ке одам..Некој слично искуство што да дадам друго нешто природно