Ич не гледам на време. Со оглед на тоа дека моево не пие никакви течности, не јаде овошје и го мачат заби по цел ден е залепен за мене. Па сега се научил и само ме тегне за маицата. 14 месеци сме
Majki da prasam nesto.Malovo do pred 1 mesec super si jadese sto ke mu napravev i toa se blendirano.inace sme godina ipol.I sega gledam potkasnuva od toa nie sto jademe no samo potkasnuva kolku da proba a zelencukovite kasi sto mu gi pravev ne saka da gi namirisa.Sto mislite zdosadeni mu se ne saka blendirano ......
i bie sme 1godina ipol i malava veke 4/5 meseci kako ne saka kasi,koga i davav i se gadise i ne sakase nikako da jade. pocnavme so parcenca leb da kasnuva i ise dopadna,potoa parcenca banana,varen morkov si jade. Veke od togas navaka ne jade kasi si jade neblendirano,tie sto se potvrdi za jadejne malce so viluska i go gmecam i tolku. Pocni so parcenca od hranata da se uci,mislam deka toa e.
Мајки, купив ампули матичен млеч за деца од аптека и ги помешав со пола кг мед, сакам да му давам на синко. Доволна ли е количината? Знае некој колку отприлика матичен млеч се става во колку мед? Една ампула се дава за еден ден, јас ставив две? Да ставам уште во медот? Матичниот млеч помешан со мед давал подобри ефекти, па затоа.
Znaci probav so vareni raboti peceni ama samo kasnuva a ne se najaduva neznam sto da pra am so jadenjevo samo ovosjeto kako porucek go jade drugo odvaj.Zolcka pavlaka nisto ne saka ama nervi iskinav a gledam i racete mu se vusta ke da vadi zabce neznam so e rabotava.
Toa konstantno so jadenjto imas problem ili sega periodov pa da baras nekoj problem od tipot zapce, toplo vreme..... koja vozrast bevte i dali imas probano nekoj sirup da mu dades za apetit
Ne sum imala dosega problemi so jadenjeto.Sto ke mu napravev toa ke si jadese.Znam zapce koga vadi ne jadi kako sto jadel no sega eve skoro 2-3nedeli so rucekot sme katastrofa.Vcera mu napraviv zolcka so pavlaka koja inaku si ja jadese bez problemne saka da ja namirisa aj samo taka rekov pavlaka i lebce i toa ne da ne zboruvam za brokula kompir morkov mevce koi bez problem gi ruckase.Zaboraviv da pisam sme godina ipol.
Фала што помисли на нас добра е малата, се раскашла продуктивно, немаше наод и поминавме без ништо. После долга пауза и растат заби, па забавно ни е.
I kaj nas ima periodi koga namaluva so jadejneto, koga pocnavme so neblendirano da jade togas i jas se buniv mislev ne e najadena bidejki neli ja znaev merata kolku jadese od lrilika kasa ama so parcenca ne znaev dali e najadena ili ne, pa dodeka se navikna pomina dosta vreme. jadese nekolku parcenca od toa sto ke dadev i posle kratko vreme pak uste nekolku parcenca. Ako ste nemale problem do sega so jadejne da ne e period ili uste se naviknuva so jadejnevo neblendirano pa i toplovo vreme i zapcijnata sto vikas, no ako odi podolg period zemisi nekoi vitamini ili napravisi kontrola. se nadrvam pie dosta mlekce pa dobro e i toa.
Mamicki prvo se izvinuvam za latinica, vtoro kazete mi sovet, maliov ima 22 meseci. Pocnuva da e nepodnosliv so placenjeto za gluposti, za nisto place do pomodruvanje. I toa SAMO NA MENE mi go pravi i se smiruva samo vo race. Da go dignam i zamolcuva odma. Na drugite ne im pravi taka, samo mene. Ne znam dali da go ignoriram i da si teram rabota, ili da go nosam vo race po cel den i da se molam da pomine pobrzo periodov.. ne znam sto da pravam i kako da postapam..
Има многу за читање ама еве ти дел на српски за да знаеш. http://www.roda.hr/article/read/izljevi-bijesa-tantrumi Тантрумите се најнапорната фаза кај децата и спасот е само игнорирање.
Мајκи,денес заминуваме на одмоρ,а синκо од вчеρа κаκо да има пρоливче,κаκа 4-5 пати на ден(обично κаκа 1-2пати) κашесто,но денес забележав κаκо свежа κρв. Пρво помислив деκа е од лубеницата(вчеρа κасна,но многу малκу)но не пρобува пρв пат. Неκоја со слично исκуство?
Најверојатно е вирус. Кај мм се има случено ова, беше и на инфективно, констатираа дека или е вирус или е од храна. Пак мислам дека беше лето. Знам дека во моментот владе вирус со пролив и повраќање, ама мораш на лекар, нека го види пред тргнување, направете крвна слика. Мене педијатарот ме има советувано дека кога ќе забележам промени во столицата најдобро е да и ја однесам пелената. Така имам правено. Ако не сте тргнати правец и на лекар.
@joy1 каде без нас среќен роденден на малата, само убавини да ја следат и синко од вчера официјално во подкатегорија дете... со бебе ќе се дружиме нареден пат со второ сега тука ќе бараме другарчиња
@joy1 @artemidis среќен роденден на малите! добредојдевте во клубот ние бевме малку болнички имавме 3 дена температура.некој вирус беше сигурно + на мали му никнуваат 4 и 5ка истовремено...море болки ,плачење лигавење , а и каса многу...цела сум модрици по рацете... давав еферелган и чепчиња и сируп блок макс на 8часа..после истекот на тие саати пак качуваше т... тоа траеше 3 дена .. на лекар се покажа и дека малку му е црвено грлцето и некој вирус го фатил плус па пиевме сируп антибиотик на 8 часа 5 дена ..штом престанавме пак ни крена т на 38,5 во саботата и денес повторно го носев на лекар..му земаа крв сега чекам резултати..продолжија со сирупот уште 5дена поздрав
Ми личи на бактерија која не е третирана со соодветен антибиотик. Направете брисеви. Побрзо да помине.
Мајка види од што крева т. Синко така едно 3 месеци стално се разболува, де вирус, де настинал и ете неможам детево да си го опоравам, завршивме со пневмонија и во болница. Сега сме на испитувања. Детево ми се измачи, затоа види од што крева т по прекин на антибиотик.