Читав треба бебе знаци да покаже за спиење на перница, кои се тие? Јас сум искрено многу против перница ама еве вечерва спие на подигнато заради затнат нос и прилично мирно спие само лево десно чат пат се врти, а претходно на рамно 100пати ќе седнеше и ќе се превртеше на една па на друга страна, па во кошот ќе легне.. Да му земам? И која?
Ќебе Моето веќе неколку месеци си сака едно ќебе , и ден и ноќ го држи и кога му се спие го витка и легнува над него Јас му користам обична мека перница за спиење
Ќерка ми почна во сон да ми доаѓа да ми спие ма моја перница. Откако и купив перница супер си спие. Јас ја земав од Памук Пале, малечка, мека и не многу висока.
И мене ова ме интересира, и јас сум против перница ама еве ја мојава рацете под глава ги става пред да заспие оваа недела или плишаните играчки. Ваљда знак е тоа дека и треба перниче. Мислев до 3 год да терам без ама изгледа порано ќе треба да и дадеме.
А зошто сте против перница? За бебе знам не се користе,ама за поголемо детенце зошто да не. Мојава на перница си спие, ако не е перницата доаѓа кај мене на мојата да спие
Несоодветна перница предизвикува неправилен раст и развој на рбетниот столб. Препорака е после 2 год да се користи ако мора и ако сака детето и тоа да биде мала, рамна и цврста.
Така е. Но, треба да се следи и дете. Поголемиот од креветче искачаше за да дојде до маж ми и да спие на перница. Му дадовме перница каква што си ја пишала и си спиеше без проблем.
Вентолин капки за раствор 20мл каде има ? Знае некој или во Србија каде може да се најде? има во србија спреј ама капки ми треба
Јас пред месец дена во аптеката на Ремедика купив. Евентуално во аптека Линцура секогаш се сум наоѓала. Јави се прашај
Тоа и ми беше муабетот , погоре напишав. Планирав до 3 год да не и давам перница , ама еве ја неделава ги става рацете под глава или некоја плишана играчка, што значи треба да и земам перница без оглед на тоа што јас сум против.
Во мојот град има две аптеки што имаат баш Вентолин..два пати досега сум купувала..ама немаат достава
Alkaloid ima salbutamol sirup a i ampuli za inhalator. Tie gj ima segde samo vidi okolu dozata. Na mojata sum davala sirup(da pie ne vo inhalator) po 1ml dva ili tri pati dnevno zavisi kako mi kazala doktorkata koga imala obstrukcii
Дали има некоја фаза за страв од деца? 13месеци е, од поголеми(пола година-година) многу повеќе, ама и мали бебиња ако испуштат глас вика, вришти, бега. Ќе иде во градинка после празниците и ептен ми е страв од ова
Мајки што е разликата помеѓу балзамот и кремата, само во структурата ли , едново што е потечно, а кремот по густ или има друго нешто? Сакам да земам стелатопиа па се мислам помеѓу двеве. И дали некој ја има користено мустела цикастела, за ситни брунченца по образите или неш слично?
Што користите за атопична кожа? Лани зима имаше атопичен дерматит, ептен ранички му се направија. Само кортико го спаси. Инаку од тогаш навака постојано го бањам само со Биодерма маслената купка. Друго не користиме. Сега пак на вратчето му се појавија ранички. Вчера на едната страна, денес проширено и на другата. Што да мачкам, а да не е кортико? Од Биодерма атодерм нема ефект. Можда некоја крема против студ? Можда од ладното му се прави, еве не знам.
Пробај со кремата за студ и ветер на Веледа, баш е како маст и лесно се размачкува, мислам дека ќе го смири местото. Јас и од Риластил за атопична сум задоволна.